To annullerte mål og en nettkjenning reddet Aalesund

Aalesund sikret en luke til nedrykksstriden med seier over Odd.

feirer
Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tok et stort skritt mot å sikre ny eliteseriekontrakt neste sesong da det meste gikk deres vei hjemme mot Odd.

40 minutter inn i første omgang klinket Fredrik Oldrup Jensen til fra 25 meter og i mål. Men Riku Risku ble avblåst for offside, fordi ballen gikk forbi ham rett foran keeper Andreas Lie.

– Billig offside

– For meg ser det ut som om Risku gjør alt han kan for å ikke delta i spillet, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke sett bildene. Men fra der jeg sto, så det ut som en litt billig offside. Det sto mange folk i veien der, også mange Aalesund-spillere, sa Jensen til TV 2 i pausen

Fem minutter inn i andre omgang satte Odd fart nok en gang. Fredrik Nordkvelle tok tunnel på Arnason på kanten, kom seg langs dødlinja og helt frem til mål. I stedet for å spille inn i klynga foran mål skjøt han fra død vinkel.

Keeper Andreas Lie stod støtt. Ballen kom tilbake, og dalte i beina til Nordkvelle og i mål. Men han stod i offside. En langt mer klar situasjon enn i første omgang.

Pusterom

Men så dukket Gyasi opp da han fikk ballen servert etter et Riise-frispark fem minutter før slutt. Seieren gjør at Aalesund står med 32 poeng med fire kamper igjen. Det skiller fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere ett poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

– Det er helt fantastisk med fire seirer på rad. I dag spilte vi en jevn kamp, men det er ufattelig deilig å vinne fotballkamper. Det var ikke strålende spill av oss offensivt, men det var godt å få hull på byllen, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Odd har kun to seirer på sine siste ti kamper i eliteserien. Laget ligger likevel på tredjeplass og er fortsatt med for fullt i medaljekampen. Det er tre poeng opp til serietoer Brann.

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal