NRK Meny
Normal

To annullerte mål og en nettkjenning reddet Aalesund

Aalesund sikret en luke til nedrykksstriden med seier over Odd.

feirer
Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tok et stort skritt mot å sikre ny eliteseriekontrakt neste sesong da det meste gikk deres vei hjemme mot Odd.

40 minutter inn i første omgang klinket Fredrik Oldrup Jensen til fra 25 meter og i mål. Men Riku Risku ble avblåst for offside, fordi ballen gikk forbi ham rett foran keeper Andreas Lie.

– Billig offside

– For meg ser det ut som om Risku gjør alt han kan for å ikke delta i spillet, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke sett bildene. Men fra der jeg sto, så det ut som en litt billig offside. Det sto mange folk i veien der, også mange Aalesund-spillere, sa Jensen til TV 2 i pausen

Fem minutter inn i andre omgang satte Odd fart nok en gang. Fredrik Nordkvelle tok tunnel på Arnason på kanten, kom seg langs dødlinja og helt frem til mål. I stedet for å spille inn i klynga foran mål skjøt han fra død vinkel.

Keeper Andreas Lie stod støtt. Ballen kom tilbake, og dalte i beina til Nordkvelle og i mål. Men han stod i offside. En langt mer klar situasjon enn i første omgang.

Pusterom

Men så dukket Gyasi opp da han fikk ballen servert etter et Riise-frispark fem minutter før slutt. Seieren gjør at Aalesund står med 32 poeng med fire kamper igjen. Det skiller fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere ett poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

– Det er helt fantastisk med fire seirer på rad. I dag spilte vi en jevn kamp, men det er ufattelig deilig å vinne fotballkamper. Det var ikke strålende spill av oss offensivt, men det var godt å få hull på byllen, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Odd har kun to seirer på sine siste ti kamper i eliteserien. Laget ligger likevel på tredjeplass og er fortsatt med for fullt i medaljekampen. Det er tre poeng opp til serietoer Brann.

Siste nytt

 • Son signerte for fem år med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Kristoff på andreplass

  Det holdt akkurat ikke for Alexander Kristoff på dagens etappe i Tour de France, til tross for en meget god spurt. Peter Sagan ble for sterk i slutten, presset frem sykkelen, og vant knappe 30 cm foran nordmannen.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale