NRK Meny
Normal

To annullerte mål og en nettkjenning reddet Aalesund

Aalesund sikret en luke til nedrykksstriden med seier over Odd.

feirer
Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tok et stort skritt mot å sikre ny eliteseriekontrakt neste sesong da det meste gikk deres vei hjemme mot Odd.

40 minutter inn i første omgang klinket Fredrik Oldrup Jensen til fra 25 meter og i mål. Men Riku Risku ble avblåst for offside, fordi ballen gikk forbi ham rett foran keeper Andreas Lie.

– Billig offside

– For meg ser det ut som om Risku gjør alt han kan for å ikke delta i spillet, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

– Det er vanskelig å si, for jeg har ikke sett bildene. Men fra der jeg sto, så det ut som en litt billig offside. Det sto mange folk i veien der, også mange Aalesund-spillere, sa Jensen til TV 2 i pausen

Fem minutter inn i andre omgang satte Odd fart nok en gang. Fredrik Nordkvelle tok tunnel på Arnason på kanten, kom seg langs dødlinja og helt frem til mål. I stedet for å spille inn i klynga foran mål skjøt han fra død vinkel.

Keeper Andreas Lie stod støtt. Ballen kom tilbake, og dalte i beina til Nordkvelle og i mål. Men han stod i offside. En langt mer klar situasjon enn i første omgang.

Pusterom

Men så dukket Gyasi opp da han fikk ballen servert etter et Riise-frispark fem minutter før slutt. Seieren gjør at Aalesund står med 32 poeng med fire kamper igjen. Det skiller fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Det er ytterligere ett poeng til Lillestrøm under nedrykksstreken.

– Det er helt fantastisk med fire seirer på rad. I dag spilte vi en jevn kamp, men det er ufattelig deilig å vinne fotballkamper. Det var ikke strålende spill av oss offensivt, men det var godt å få hull på byllen, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Odd har kun to seirer på sine siste ti kamper i eliteserien. Laget ligger likevel på tredjeplass og er fortsatt med for fullt i medaljekampen. Det er tre poeng opp til serietoer Brann.

Siste nytt

 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid