NRK Meny
Normal

– Møter spillere som har klokker mer verdt enn vår årslønn

OSTRAVA (NRK): De norske spillerne er kanskje ikke lønnsvinnerne i hockey-VM, men kan få en klekkelig bonus om de når kvartfinalen.

Alexander Bonsaksen kjemper mot Anders Lee

KAMP: Alexander Bonsaksen og Anders Lee kjemper om pucken i kampen mellom Norge og USA.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

– Man skal ikke trenge penger for å være med her, men det er ikke noen ulempe, sier Norges og Sparta Sparsborgs Niklas Roest om den norske bonusen.

Særlig for de spillerne som kommer fra den norske ligaen kan dette være kjærkomne midler.

– For oss som spiller i Norge er det ikke de store lønningene det er snakk om, og vi møter jo spillere som er klokker som er mer verdt enn det vi har i årslønn. Men men, sånn er det, sier han og trekker på skuldrene.

Ofrer familietid for Norge

Med norsk suksess og kvartfinale får hver eneste av de norske spillerne utbetalt nærmere 80 000 kroner. For å beholde plassen i A-gruppa er bonusen nærmere 20 000.

– Jeg opplever ikke at det er fokus, men det er riktig at vi deler kvartfinalebonusen med spillerne. Det er et veldig stort sprang på laget på hva man tjener på idretten sin, og da er det ålreit, for så mange dagers innsats å kunne gi noe tilbake, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm.

– Det er fint at de kan få noe tilbake for alle dagene de er borte fra familiene sine, og trener for å hjelpe norsk hockey til norske høyder, sier han.

Til sammenligning får ikke de svenske spillerne noe for å nå kvartfinalen. Først ved medalje utløses det en bonus for dem. De får rundt 120 000 for gull, 75 000 for sølv og 40 000 for bronse.

Handler ikke om pengene

Alexander Bonsaksen er enig i at pengene ikke er det viktigste. Å nå en kvartfinale er det ambisiøse målet, men det er ikke kronene som lokker.

– Det er alltid ålreit med litt ekstra penger og en gulrot for hvordan man gjør det, men jeg tror ikke det er mange her som er med for penga, sier finlandsproffen.

– Folk vil spille for landslaget og spille bra, og det er ikke sånn at noen tenker at "går vi til kvarten, så får vi de pengene". Det er mer at vi vil oppnå noe sammen, sier han.

Se tv-saken om dette temaet:

Reporter: Anders Engeland,

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio