NRK Meny
Normal

– Møter spillere som har klokker mer verdt enn vår årslønn

OSTRAVA (NRK): De norske spillerne er kanskje ikke lønnsvinnerne i hockey-VM, men kan få en klekkelig bonus om de når kvartfinalen.

Alexander Bonsaksen kjemper mot Anders Lee

KAMP: Alexander Bonsaksen og Anders Lee kjemper om pucken i kampen mellom Norge og USA.

Foto: LASZLO BALOGH / Reuters

– Man skal ikke trenge penger for å være med her, men det er ikke noen ulempe, sier Norges og Sparta Sparsborgs Niklas Roest om den norske bonusen.

Særlig for de spillerne som kommer fra den norske ligaen kan dette være kjærkomne midler.

– For oss som spiller i Norge er det ikke de store lønningene det er snakk om, og vi møter jo spillere som er klokker som er mer verdt enn det vi har i årslønn. Men men, sånn er det, sier han og trekker på skuldrene.

Ofrer familietid for Norge

Med norsk suksess og kvartfinale får hver eneste av de norske spillerne utbetalt nærmere 80 000 kroner. For å beholde plassen i A-gruppa er bonusen nærmere 20 000.

– Jeg opplever ikke at det er fokus, men det er riktig at vi deler kvartfinalebonusen med spillerne. Det er et veldig stort sprang på laget på hva man tjener på idretten sin, og da er det ålreit, for så mange dagers innsats å kunne gi noe tilbake, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm.

– Det er fint at de kan få noe tilbake for alle dagene de er borte fra familiene sine, og trener for å hjelpe norsk hockey til norske høyder, sier han.

Til sammenligning får ikke de svenske spillerne noe for å nå kvartfinalen. Først ved medalje utløses det en bonus for dem. De får rundt 120 000 for gull, 75 000 for sølv og 40 000 for bronse.

Handler ikke om pengene

Alexander Bonsaksen er enig i at pengene ikke er det viktigste. Å nå en kvartfinale er det ambisiøse målet, men det er ikke kronene som lokker.

– Det er alltid ålreit med litt ekstra penger og en gulrot for hvordan man gjør det, men jeg tror ikke det er mange her som er med for penga, sier finlandsproffen.

– Folk vil spille for landslaget og spille bra, og det er ikke sånn at noen tenker at "går vi til kvarten, så får vi de pengene". Det er mer at vi vil oppnå noe sammen, sier han.

Se tv-saken om dette temaet:

Reporter: Anders Engeland,

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge