Hopp til innhold

Maanum «sjokkert» over mye spilletid – så havnet hun på benken

Frida Maanum kan bli engelsk seriemester på første forsøk – men uten å ha bidratt så mye som ventet. Nå innrømmer hun at den siste tiden i Arsenal har vært vanskelig.

Maanum byttes inn mot Spurs

INNBYTTER: Frida Maanum har måttet venne seg til å starte Arsenal-kampene på benken.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Da startsignalet gikk i Nord London-derbyet på selveste Emirates, varmet Maanum benken til titteljaktende Arsenal. Rollen er snudd på hodet etter at hun ankom den engelske hovedstaden med et smell i høst. Sjansene er blitt færre.

Og derfor smakte det godt å få noen minutter mot Tottenham onsdag kveld.

– Det var veldig stort. Masse publikum og en kamp som betyr mye for begge lag, så det var veldig gøy å vinne, sier hun til NRK etter 3–0-seieren mot Tottenham.

Seieren sørger for spenning til siste slutt i ligaen. Når det gjenstår én runde av serien, er det kun ett poeng opp til ligaleder Chelsea. Søndag klokken 13.00 avgjøres det.

Maanum mot Tottenham

JOBBER HARDT: Maanum tror hun snart vil klare å kjempe seg tilbake i startelleveren.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Arsenal møter West Ham borte. Chelsea tar imot Manchester United.

Avgir blåtrøyene poeng kan Maanums lag sikre gullet – en triumf som nok kunne ha smakt enda bedre for den norske midtbanespilleren.

Tøff vårperiode

– Det er veldig tøff konkurranse, så da jeg først kom hit og fikk spille så mye ble jeg ganske sjokkert selv. For det er flere klassespillere i hver posisjon, forteller Maanum.

Likevel klarer hun ikke legge skjul på at det er vanskelig å akseptere at hun ikke lenger er fast inventar i trener Jonas Eidevalls startellever.

Maanum på benken

ANALYSERER FRA BENKEN: Maanum bruker tiden frem til innhoppet på å analysere hvordan hun beste mulig kan sette sitt preg på kampen.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

Siden januar har hun startet hver eneste seriekamp på benken, og det er en situasjon den norske 22-åringen har lite erfaring med.

– Jeg synes selvfølgelig det har vært tøft. Spesielt når du har spilt tre kamper i uka hele tiden, fått mye tillit, men så plutselig sitter mye på benken. Alle fotballspillere vil jo spille, sier Maanum.

Etter overgangen til Arsenal i høst var hun fast i startoppstillingen og ble rost opp i skyene av treneren og internasjonale medier. Også herrelagets Martin Ødegaard hyllet Maanum etter kanonscoringen mot Everton før jul.

Nå er det derimot mer stille rundt midtbanespilleren.

Beinhard konkurranse

– Jeg visste at hun var bra, men hun var bedre enn jeg hadde forventa, sa Eidevall til NRK etter Maanums strålende start.

Women's Super League - Arsenal v Chelsea

SVENSK TRENER: Jonas Eidevall kjente Frida Maanum godt fra svensk fotball.

Foto: Peter Cziborra / Reuters

Noe av det første den svenske treneren gjorde da han fikk Arsenal-jobben var å sikre seg 22-åringen fra Linköping etter å ha latt seg imponere av henne i Damallsvenskan.

Hun fikk umiddelbart stor tillit – så hva har skjedd etter nyttår?

Akkurat det vil ikke Eidevall svare så konkret på.

– Det er veldig hard konkurranse med Kim Little, Lia Wälti og Vivianne Miedema, men hun er klar når hun får sjansen. Vi er veldig glade for å ha Frida i troppen og jeg kan se at hun har utviklet seg.

– Hva skal til for at hun får starte kamper igjen?

– Det er alltid spørsmålet, sant? Men jeg tror man må se mer langsiktig på det. Alle spillere må utvikle seg hele tiden. Frida har ting å utvikle, men det har også Kim Little. Det handler om å fokusere på egen utvikling, både når man får spille og ikke får det, sier svensken.

Maanum mot Spurs

FIKK TI MINUTTER: Frida Maanum kom inn etter cirka 80 minutter i kampen mot Tottenham på Emirates.

Foto: Roy Kenneth S Jacobsen / NRK

– Skal tilbake dit

Når gullet skal avgjøres på søndag møter Arsenal antatt svakere motstand i West Ham enn Chelsea møter i Manchester United.

– Jeg vil si det er 50/50, begge lag må vinne kampene og vi vet at hvis Chelsea avgir på poeng står vi igjen med gullet om vi vinner vår kamp, så det blir spennende til siste slutt, sier Maanum.

Om hun får spille, og i så fall hvor mye, gjenstår å se. Men Maanum er klar på at hun skal klare å ta tilbake sin posisjon i startelleveren med tiden.

– Jeg skal jobbe på i hverdagen og hele tiden lære av de beste for å komme tilbake dit. Jeg vet jeg har det nivået inne i meg siden jeg allerede har vært der. Så jeg må bare jobbe på, så er jeg nok tilbake der snart.

Sportsnyheter

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

Siste nytt

 • Dansk politi ransaket sykkellags hotell og biler dagen før Tour-starten

  Politiet i København er torsdag morgen på plass på Hotel Scandic i Glostrup i København der Tour de France-laget Bahrain-Victorious bor før rittet starter i den danske hovedstaden fredag.

  Politiet ankom hotellet klokken 5.30 torsdag morgen, skriver laget selv på sine nettsider.

  Torsdagens ransakelse kom etter at flere av lagets ryttere og ansatte fikk hjemmene sine ransaket mandag. Ransakelsene skjer etter forespørsel fra fransk politi.

  – Politiet ransaket lagets kjøretøy og romene til rytterne og de ansatte. Laget samarbeider fullt og helt etter politibetjentenes ønsker, og ransakingene var gjennomført innen to timer. Ingen gjenstander ble tatt med av politiet.

  – Vi er til stede på hotell i Brøndby. Det er snakk om en politioperasjon i en aktuell sak som ikke utgjør noen fare for borgerne, sier Lars Karlsen, visepolitiinspektør i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norge stiller med 22 utøvere i friidretts-VM

  Norges Friidrettsforbund sender åtte kvinner og 14 menn til VM i friidrett i Eugene. Mesterskapet varer fra 15. til 24. juli.

  Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er de fremste profilene, men ennå ikke helt sikkert at sistnevnte konkurrerer. Han trener seg for tiden opp etter en lårskade.

  Stav for herrer og 1500 meter for herrer er øvelsene der Norge fyller kvoten på fem utøvere.

  Seks av kvinnene er kvalifisert for individuelle øvelser:

  Elisabeth Slettum, IL Skjalg – 200 meter
  Hedda Hynne, IK Tjalve – 800 meter.
  Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve – 5000 meter.
  Amalie Iuel, IK Tjalve – 400 meter hekk
  Line Kloster, SK Vidar – 400 meter hekk
  Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL – Slegge

  I tillegg er Linn Oppegaard, Moss IL, og Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, IK Tjalve, tatt ut. De skal delta på 4x400 meter stafett sammen med Slettum, Iuel og Kloster.

  Samtlige 14 menn er tatt ut for å representere Norge i individuelle øvelser:

  Ferdinand Kvan Edman, IK Tjalve – 1500 meter.
  Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL – 1500 meter.
  Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL – 1500 meter og 5000 meter.
  Narve Gilje Nordås, Sandnes IL – 5000 meter.
  Karsten Warholm, Dimna IL – 400 meter hekk.
  Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa IL – 3000 meter hinder.
  Tom Erling Kårbø, Stord IL – 3000 meter hinder.
  Sondre Guttormsen, SK Vidar – Stav.
  Simen Guttormsen, SK Vidar – Stav.
  Pål Haugen Lillefosse, Fana IL – Stav.
  Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus – Kule.
  Eivind Henriksen, IK Tjalve – Slegge.
  Thomas Mardal, Gloppen Friidrettslag – Slegge.
  Sander Aae Skotheim, IK Tjalve – 10-kamp.

  Årets Bilde - Rekordsjokk
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Zuccarello mister viktig lagkamerat

  Den sveitsiske vingen Kevin Fiala byttes bort fra Mats Zuccarellos Minnesota Wild til Los Angeles Kings. Fiala var en av Wilds fremste spillere sist sesong.

  Avtalen mellom klubbene ble bekreftet natt til torsdag.

  Det har lenge versert rykter om at Wild måtte kvitte seg med Fiala, som sist sesong noterte seg for karrierebeste i NHL med 85 poeng i grunnserien. Han scoret 33 mål og fikk 52 målgivende pasninger. 25-åringen var dessuten kun én av to Wild-spillere som spilte alle 82 kampene i grunnserien.

  Fiala var på utgående kontrakt og ville trolig uansett ha forlatt Wild gratis. Wild-leder Bill Guerin har lenge vært åpen om at klubben ikke kan gi Fiala ny kontrakt som følge av en trang økonomisk situasjon.

  – Vi visste det og Kings visste det. Det var ingen vits i å prøve å gi ham en dårlig kontrakt, sa Guerin da avtalen ble bekreftet. (NTB)

  Mats Zuccarello
  Foto: Harrison Barden / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste