Tittelforsvareren ute!

Regjerende mester Mauresmo røk ut for 18-åring. - Alt gikk galt i dag, beklaget Maouresmo seg etter å ha røket ut av Wimbledon.

Amelie Mauresmo og Nicole Vaidisova

Amelie Mauresmo og Nicole Vaidisova under kampen tirsdag.

Foto: Scanpix

Det var i fjerde runde-kampen mellom Amelie Mauresmo og Nicole Vaidisova at Wimbledons største overraskelse til nå kom.

Mauresmo tapte første sett (7-6 (8/6)), kom tilbake i andre (4-6), men ble feid av banen i tredje (6-1), og med det var mesteren ute av årets Wimbledon.

- Utrolig! En fantastisk kamp av Vaidisova!

NRKs ekspertkommentator Jan Frode Andersen var mektig imponert over den tsjekkiske tenåringens kamp, og tilsvarende skuffet over Mauresmo.

Nerver?

- Vi har snakket om nervene hennes før, og vi gjør det igjen. Mauresmo hadde 14 dobbelfeil i dag. Det holder ikke.

- Men jeg er utrolig imponert over tsjekkeren. Gress er Mauresmos beste underlag, likevel vinner Vaidisova! Hun kan nå langt. Kanskje finale, i dag hadde hun suverene returer, det er viktig her i Wimbledon, kommenterer Andersen.

Settsifre: 7-6 (8/6), 4-6, 6-1.

Regn... igjen

Kampen rakk såvidt å bli ferdig før regnet igjen kom til Wimbledon.

Den unge tsjekkiske tennisproffen møter nå sjetteseed Ana Ivanovic eller russiske Nadia Petrova (11. seed) i kvartfinalen.

Skuffet mester: Drittkamp...

Den franske mesteren var tydlig skuffet etter kampen, men kunne ikke peke på en spesiell del av spillet hennes som ikke satt, selv om servingen hennes var uvanlig dårlig:

- Men alt gikk galt i dag. Serven satt ikke som den skulle, men det gjorde heller ikke resten av spillet mitt. Jeg sliter med selvtilliten oim dagen.

- Jeg er skuffet over å ha tapt, og skuffet over mitt eget spill, men i dag vant den beste spilleren.

Hva tenkte du i tredje sett og etter kampen? spurte en reporter på pressekonferansen etter kampen.

- At det var en skikkelig drittkamp, repliserte Mauresmo til latter fra de fremmøtte.

Hvem tror du vinner turneringen nå?

- Det bryr meg ikke, smilte Mauresmo oppgitt.

Ydmyk 18-åring

På pressekonferansen etter kampen ble også vinner Vaidisova spurt ut av nyskjerrige reportere, men på spørsmål om hun kunne vinne Wimbledon i år, var den unge tsjekkeren kledelig ydmyk.

- Jeg er kjempefornøyd med kampen i dag, men jeg tenker ikke mer enn én kamp fram nå. Herfra er alle kamper vanskelige og nå venter kvartfinalen. Jeg har stor respekt for Mauresmo, og det er stort å vinne mot henne i dag, nå venter nye kamper sa Vaidisova.

Siste nytt

 • Riiber best i åpningen

  Jarl Magnus Riiber startet som nummer fire i det kombinerte langrennet under verdenscupåpningen i finske Ruka. 32 sekunder opp var det til 19 år gamle Johannes Lamparter fra Østerrike, men etter fire av fem kilometer var nordmannen à jour.

  I den siste knekkeren inn på stadion tok Riiber kommandoen, men 19-åringen slapp ikke nordmannen. Så, på oppløpet, tok Riiber seieren og fortsatte der han slapp i fjor.

  Jens Lurås Oftebro gikk et godt langrenn, og knep tredjeplassen bak Lamparter og foran Manuel Faißt fra Tyskland.

  – Hver gang i starten av året så er det brutalt. Og det her var absolutt en av de gangene. Jeg åpnet knallhardt for å prøve og ta mest mulig til Lamparter, så fikk jeg los over bakken der, og da var det bare å bite tennene sammen, sa Riiber til NRK etter målgang.

  Sesongåpning Beitostølen 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Trippel svensk i åpningen

  I kvinnenes sprintfinale i finske Ruka var det fire svensker mot Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng.

  Og der var de to norske løperne sjanseløse. Fjorårets vinner av verdenscupen i sprint, Linn Svahn, klinte til i den siste knekkeren før oppløpet og distanserte rester.

  Bak sikret Maja Dahlqvist andreplassen foran landsvenninnen Jonna Sundling. Best av de norske ble Lotta Udnes Weng på en fjerdeplass.

  – Jeg tar med meg at det er karrierebeste, jeg er fornøyd med det. Det er en liten bismak med at én plass opp så er det en vill jubeldag, men jeg er egentlig fornøyd, sa Weng etter finalen og fortsatte.

  Om den svenske dominansen hadde Weng følgende å si:

  – Det er ikke noe gøy å se på det. Det er like kjipt for oss som for dere som ser på, at Sverige vinner så mye. Vi må bare prøve å slå dem nese gang.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal