NRK Meny
Normal

Tiril skadet igjen: – Jeg blir litt stressa

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har vært forfulgt av skader gjennom hele karrieren. Nå har en ny skade skapt problemer i åpningen av OL-sesongen.

Tirl Sjåstad Christiansen

SKADEFORFULGT: Tiril Sjåstad Christiansen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tenker at hvis jeg ikke kommer meg til dette OL, så er det ikke «meant to be», sier hun til NRK.

Det var under trening i Saas-Fee i Sveits at 22-åringen falt og skadet seg. Sjåstad Christiansen har strukket et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i fire til seks uker.

– Jeg tror egentlig at jeg bare har godt av det, jeg har hatt mye smerter i kneet i begynnelsen av sesongen nå. Jeg skjønte at noe var galt, forteller frikjøreren, som velger å se positivt på situasjonen.

– Men det er selvfølgelig kjedelig, jeg har kun fått kjørt en konkurranse, og jeg hadde gledet meg til å kjøre neste konkurranse i København, sier hun.

– Veldig typisk

Sjåstad Christiansen har hatt mange skader tross sin unge alder. OL i Sotsji gikk blant annet fløyten på grunn av en kneskade.

Hele forrige sesong gikk også bort på grunn av en skade.

Og selv om den nye skaden ikke er alvorlig, innrømmer hun at det begynner å bli typisk for henne å være skadet.

– Det er selvfølgelig veldig typisk, og det er forbannet irriterende, men jeg vet ikke hvordan jeg skal unngå det. Jeg er ganske lei, men det er et mål der fremme, og det er OL i Sør-Korea, så det stopper ikke meg, sier Norges OL-håp.

– Jeg blir litt stressa når jeg hører folk snakke om det (OL). Men jeg tror det er viktig å ta konkurranse for konkurranse og gjøre som normalt, påpeker hun.

Håper at jeg gjør noe riktig

De neste ukene skal hun bruke til å komme styrket tilbake. Og forhåpentligvis legge grunnlaget for å holde seg skadefri resten av sesongen.

– Jeg får håpe at jeg gjør noe riktig nå, forteller gullvinneren fra X Games.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Jeg hadde håpet at alt skulle gå på skinner, men det gjør det jo aldri, sukker hun.

Siste nytt

 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Gjekstad presentert i Kristiansand

  Ole Gustav Gjekstad blir hovedtrener for Vipers Kristiansand fra neste sesong. Han har skrevet under en treårskontrakt med den ambisjonsrike håndballklubben. Vestfoldingen ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

  Ole Gustav Gjekstad ny Viperstrener
  Foto: Sander Heggheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par