NRK Meny
Normal

Tiril skadet igjen: – Jeg blir litt stressa

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har vært forfulgt av skader gjennom hele karrieren. Nå har en ny skade skapt problemer i åpningen av OL-sesongen.

Tirl Sjåstad Christiansen

SKADEFORFULGT: Tiril Sjåstad Christiansen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tenker at hvis jeg ikke kommer meg til dette OL, så er det ikke «meant to be», sier hun til NRK.

Det var under trening i Saas-Fee i Sveits at 22-åringen falt og skadet seg. Sjåstad Christiansen har strukket et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i fire til seks uker.

– Jeg tror egentlig at jeg bare har godt av det, jeg har hatt mye smerter i kneet i begynnelsen av sesongen nå. Jeg skjønte at noe var galt, forteller frikjøreren, som velger å se positivt på situasjonen.

– Men det er selvfølgelig kjedelig, jeg har kun fått kjørt en konkurranse, og jeg hadde gledet meg til å kjøre neste konkurranse i København, sier hun.

– Veldig typisk

Sjåstad Christiansen har hatt mange skader tross sin unge alder. OL i Sotsji gikk blant annet fløyten på grunn av en kneskade.

Hele forrige sesong gikk også bort på grunn av en skade.

Og selv om den nye skaden ikke er alvorlig, innrømmer hun at det begynner å bli typisk for henne å være skadet.

– Det er selvfølgelig veldig typisk, og det er forbannet irriterende, men jeg vet ikke hvordan jeg skal unngå det. Jeg er ganske lei, men det er et mål der fremme, og det er OL i Sør-Korea, så det stopper ikke meg, sier Norges OL-håp.

– Jeg blir litt stressa når jeg hører folk snakke om det (OL). Men jeg tror det er viktig å ta konkurranse for konkurranse og gjøre som normalt, påpeker hun.

Håper at jeg gjør noe riktig

De neste ukene skal hun bruke til å komme styrket tilbake. Og forhåpentligvis legge grunnlaget for å holde seg skadefri resten av sesongen.

– Jeg får håpe at jeg gjør noe riktig nå, forteller gullvinneren fra X Games.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Jeg hadde håpet at alt skulle gå på skinner, men det gjør det jo aldri, sukker hun.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM skiflyging: Kvalifisering
VM skiflyging: Kvalifisering
EM kunstløp: Friløp, par
Sport i dag
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM håndball menn: Serbia - Norge
EM kunstløp: Friløp par
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland