NRK Meny
Normal

Tiril skadet igjen: – Jeg blir litt stressa

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har vært forfulgt av skader gjennom hele karrieren. Nå har en ny skade skapt problemer i åpningen av OL-sesongen.

Tirl Sjåstad Christiansen

SKADEFORFULGT: Tiril Sjåstad Christiansen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tenker at hvis jeg ikke kommer meg til dette OL, så er det ikke «meant to be», sier hun til NRK.

Det var under trening i Saas-Fee i Sveits at 22-åringen falt og skadet seg. Sjåstad Christiansen har strukket et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i fire til seks uker.

– Jeg tror egentlig at jeg bare har godt av det, jeg har hatt mye smerter i kneet i begynnelsen av sesongen nå. Jeg skjønte at noe var galt, forteller frikjøreren, som velger å se positivt på situasjonen.

– Men det er selvfølgelig kjedelig, jeg har kun fått kjørt en konkurranse, og jeg hadde gledet meg til å kjøre neste konkurranse i København, sier hun.

– Veldig typisk

Sjåstad Christiansen har hatt mange skader tross sin unge alder. OL i Sotsji gikk blant annet fløyten på grunn av en kneskade.

Hele forrige sesong gikk også bort på grunn av en skade.

Og selv om den nye skaden ikke er alvorlig, innrømmer hun at det begynner å bli typisk for henne å være skadet.

– Det er selvfølgelig veldig typisk, og det er forbannet irriterende, men jeg vet ikke hvordan jeg skal unngå det. Jeg er ganske lei, men det er et mål der fremme, og det er OL i Sør-Korea, så det stopper ikke meg, sier Norges OL-håp.

– Jeg blir litt stressa når jeg hører folk snakke om det (OL). Men jeg tror det er viktig å ta konkurranse for konkurranse og gjøre som normalt, påpeker hun.

Håper at jeg gjør noe riktig

De neste ukene skal hun bruke til å komme styrket tilbake. Og forhåpentligvis legge grunnlaget for å holde seg skadefri resten av sesongen.

– Jeg får håpe at jeg gjør noe riktig nå, forteller gullvinneren fra X Games.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Jeg hadde håpet at alt skulle gå på skinner, men det gjør det jo aldri, sukker hun.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag