Tiril skadet igjen: – Jeg blir litt stressa

Tiril Sjåstad Christiansen (22) har vært forfulgt av skader gjennom hele karrieren. Nå har en ny skade skapt problemer i åpningen av OL-sesongen.

Tirl Sjåstad Christiansen

SKADEFORFULGT: Tiril Sjåstad Christiansen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg tenker at hvis jeg ikke kommer meg til dette OL, så er det ikke «meant to be», sier hun til NRK.

Det var under trening i Saas-Fee i Sveits at 22-åringen falt og skadet seg. Sjåstad Christiansen har strukket et sideleddbånd og vil være borte fra konkurranse i fire til seks uker.

– Jeg tror egentlig at jeg bare har godt av det, jeg har hatt mye smerter i kneet i begynnelsen av sesongen nå. Jeg skjønte at noe var galt, forteller frikjøreren, som velger å se positivt på situasjonen.

– Men det er selvfølgelig kjedelig, jeg har kun fått kjørt en konkurranse, og jeg hadde gledet meg til å kjøre neste konkurranse i København, sier hun.

– Veldig typisk

Sjåstad Christiansen har hatt mange skader tross sin unge alder. OL i Sotsji gikk blant annet fløyten på grunn av en kneskade.

Hele forrige sesong gikk også bort på grunn av en skade.

Og selv om den nye skaden ikke er alvorlig, innrømmer hun at det begynner å bli typisk for henne å være skadet.

– Det er selvfølgelig veldig typisk, og det er forbannet irriterende, men jeg vet ikke hvordan jeg skal unngå det. Jeg er ganske lei, men det er et mål der fremme, og det er OL i Sør-Korea, så det stopper ikke meg, sier Norges OL-håp.

– Jeg blir litt stressa når jeg hører folk snakke om det (OL). Men jeg tror det er viktig å ta konkurranse for konkurranse og gjøre som normalt, påpeker hun.

Håper at jeg gjør noe riktig

De neste ukene skal hun bruke til å komme styrket tilbake. Og forhåpentligvis legge grunnlaget for å holde seg skadefri resten av sesongen.

– Jeg får håpe at jeg gjør noe riktig nå, forteller gullvinneren fra X Games.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Jeg hadde håpet at alt skulle gå på skinner, men det gjør det jo aldri, sukker hun.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix
 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag