NRK Meny
Normal

Eckhoff gir skaden æren for knallstart på verdenscupen

ØSTERSUND (NRK.no): Norske Tiril Eckhoff overrasket alle med en 5. plass da resten av de norske jentene skjøt seg bort i Østersund. – Jeg ble bedre til å skyte av å tryne på sykkel, sier skiskytteren selv.

Tiril Eckoff ble best av de norske på 15km i Østersund. Femteplass betyr karrierebeste for Eckhoff.

Femteplass for Tiril Eckoff i Østersund

Med kun to bom skjøt Tiril Eckhoff soleklart best av de norske jentene under verdenscupåpningen i svenske Østersund. Tora Berger bommet fire ganger på de tre første skytingene, og var ute av det allerede før siste stående skyting – hvor hun la på med nok en bom

– Det var veldig artig å få ned 18 blinker når det gjelder som mest. Måtte nullstille meg fra i går da det ikke ble noe renn og forsøke å gjøre et så godt renn som mulig, sier Eckhoff selv om dagens femteplass.

Onsdag ble verdenscupstarten for kvinner utsatt på grunn av sterk vind. Klokken 13.15 torsdag gikk endelig startskuddet.

Tiril Eckhoff holdt seg til to bom, og med god fart i sporet holdt hun unna for storkanoner som Andrea Henkel, Daria Domratsjeva og Olga Zaitseva.

Eckhoff lå lenge an til en pallplassering, men ble dyttet ut av pallen av franske Marie Laure Brunet, som hadde en god dag i sporet. Også russiske Ekaterina Iourieva snek seg inn foran den norske jenta. Tsjekkiske Gabriela Soukalova vant 15-kilometeren. Fra før av hadde den norske jenta en sjetteplass som personlig bestenotering i verdenscupen.

Ble bedre av skade

Fra før av hadde Eckhoff en treffprosent på litt over seksti på stående skyting. Hun forklarer fremgangen på standplass med sykkelskaden fra i sommer:

– Jeg klarte å tryne på sykkel, så da fikk jeg bare trent på stående skyting. Det tror jeg gjorde godt for meg, men vi får nå se – det er fortsatt lenge igjen av sesongen.

Ann Kristin Aafedt Flatland og Synnøve Solemdal slet på standplass, og endte opp med henholdsvis fire og fem bom. Hilde Fenne ble nest beste norske på en 21. plass.

– Det var godt å endelig få komme i gang. Jeg startet veldig kontrollert, og hadde fokus på meg selv hele veien. Jeg har veldig dårlig selvtillit i sporet for tiden, så det er godt å få svar hele veien, sier Solemdal.

– Dårlig selvtillit i sporet?

– Jeg har ikke alltid fått gått slik som jeg har ønsket å gå i sommer, men det blir bedre og bedre utover.

Berger: – Gjør ikke det jeg skal gjøre

– Jeg skal ikke skylde på andre enn meg selv i dag, sier Tora Berger etter det første rennet i verdenscupåpningen.

Berger bommet to ganger på tredje skyting, i alt fem ganger. Hun ville ikke skylde på vinden i Østersund, og til tross for svak skyting mener hun at det er positive ting å ta med seg.

– Forholdene er like for alle sammen. Det var ugunstig at de avlyste omtrent samtidig som starten skulle gå i går, så det tok nok litt energi. Det løsnet litt på slutten i dag, og det er deilig å være i gang med verdenscupen, sier Berger, og avslutter:

– Jeg skal glemme det negative, og ta med det positive i forberelsene til i morgen.

Topp fem:

1. Gabriela Soukalova, Tsjekkia
2. Anastasya Kuzmina, Slovakia
3. Marie Laure Brunet, Frankrike
4. Ekaterina Iourieva, Russland
5. Tiril Eckhoff, Norge

Øvrige norske: 21. Hilde Fenne, 22. Ann Kristin Aafedt Flatland, 23. Tora Berger, 28. Synnøve Solemdal, 60. Elise Ringen

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene