NRK Meny
Normal

Tiril Eckhoff lager standplass i TV-stua for å trene

ØSTERSUND (NRK.no): – Jeg blir rett og slett rørt av å se dette bildet, sier Halvard Hanevold (45), som innførte den uvanlige treningsmetoden.

Tiril Eckhoff tar seg til hode med votter og smiler

Tiril Eckhoff er den eneste på det norske laget som tørrtrener med ski inne. - Hver sin smak, svarer hun på spørsmålet om hun mener flere bør gjøre det for å bli bedre. Her er hun på onsdgens pressetreff i Østersund.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tiril Eckhoff (24) tar med skiene inn i stua for å tørrtrene på stående skyting. En metode hun har lært av tidligere mester Halvard Hanevold.

– Det er fantastisk å se en jente som tør å være litt nerdete og gjøre dette. Nå fikk jeg enda mer tro på Tiril, sier Hanevold som selv hadde mange nerdete påfunn som skiskytter.

Torsdag var Eckhoff i en klasse for seg blant de norske da hun med sin 7. plass var den eneste som kom blant de 48 (!) beste på 15-kilometeren i Østersund.

På bildet under ser du Hanevold-treningen som har vært med på å gjøre 24-åringen god.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Halvard Hanevold kjørte jo på med tometerskiene sine inne, men det har ikke jeg plass til.

Tiril Eckhoff

Eckhoff forteller at hun startet med denne type tørrtrening før fjorårssesongen. Da la hun også ut et bilde av det på Twitter. I fullt skiutstyr stilte hun seg opp i stua hjemme i sin lille leilighet i Trondheim. Deretter stilte hun seg opp på et par ski kjæresten hadde kappet for henne, satte børsa til skulderen og trakk av (uten ammunisjon, vel å merke). Alt for å få situasjonen mest mulig lik virkeligheten.

– Halvard Hanevold kjørte jo på med tometerskiene sine inne, men det har ikke jeg plass til så jeg har måttet kappe dem, gliser Eckhoff når NRK.no viser henne bildet på onsdagens pressetreff i Østersund.

Balansetrening

Der er også Hanevold som NRK-ekspert, og han snakker gladelig med Tiril om hvor smart han mener det er å tørrtrene slik hun nå gjør.

Halvard Hanevold

Halvard Hanevold hadde det han selv kaller mange nerdete triks for å optimalisere utstyret. Her er han på sprinten under OL i Nagano med neseplaster og en egenkomponert skyggelapp til skytingen.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Mange skiskyttere tørrtrener inne, men ifølge Hanevold var han den eneste av de norske som gjorde det med ski på beina. Frem til nå.

– Det er fantastisk at Tiril også gjør dette. Når du bruker ski og skisko i stedet for joggesko får du trent mye bedre på å slappe av i ankelledd og føtter, og det er veldig viktig når du skal skyte. Det har Tiril forstått.

– Jeg blir rett og slett rørt av å se dette bildet. Det gleder meg helt innerst i hjerterota at hun trener sånn, gliser Hanevold mens han ser fornøyd bort på Tiril som svarer med sin karakteristiske latter.

Neseplaster

Den nå 45 år gamle Hanevold var i sin tid kjent som en detaljenes mester. Han fikset ofte på utstyret selv og sverget gjerne til det mange mente var utdatert utstyr. Skiskytteren, som tok OL-gull på 20 kilometer i 1998, gikk for eksempel lenge med et par gamle skisko.

Mange husker nok også hans karakteristiske neseplaster. Deriblant Tiril Eckhoff, som la ut følgende kommentar sammen med Twitter-bildet:

«Nå mangler jeg bare neseplaster og 5 kilos tunge alpinasko. #Hanevold»

– Hehe, ja jeg hadde mange detaljer, gliser Hanevold når Eckhoff leser opp kommentaren.

– Dette med skiene er foreløpig mitt eneste sære triks så jeg har litt å gå på før jeg kommer opp på Halvard Hanevold-nivå, men en dag er jeg kanskje der, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Lyn - Grand-Bodø
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten