Hopp til innhold

Tiril Eckhoff lager standplass i TV-stua for å trene

ØSTERSUND (NRK.no): – Jeg blir rett og slett rørt av å se dette bildet, sier Halvard Hanevold (45), som innførte den uvanlige treningsmetoden.

Tiril Eckhoff tar seg til hode med votter og smiler

Tiril Eckhoff er den eneste på det norske laget som tørrtrener med ski inne. - Hver sin smak, svarer hun på spørsmålet om hun mener flere bør gjøre det for å bli bedre. Her er hun på onsdgens pressetreff i Østersund.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tiril Eckhoff (24) tar med skiene inn i stua for å tørrtrene på stående skyting. En metode hun har lært av tidligere mester Halvard Hanevold.

– Det er fantastisk å se en jente som tør å være litt nerdete og gjøre dette. Nå fikk jeg enda mer tro på Tiril, sier Hanevold som selv hadde mange nerdete påfunn som skiskytter.

Torsdag var Eckhoff i en klasse for seg blant de norske da hun med sin 7. plass var den eneste som kom blant de 48 (!) beste på 15-kilometeren i Østersund.

På bildet under ser du Hanevold-treningen som har vært med på å gjøre 24-åringen god.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Halvard Hanevold kjørte jo på med tometerskiene sine inne, men det har ikke jeg plass til.

Tiril Eckhoff

Eckhoff forteller at hun startet med denne type tørrtrening før fjorårssesongen. Da la hun også ut et bilde av det på Twitter. I fullt skiutstyr stilte hun seg opp i stua hjemme i sin lille leilighet i Trondheim. Deretter stilte hun seg opp på et par ski kjæresten hadde kappet for henne, satte børsa til skulderen og trakk av (uten ammunisjon, vel å merke). Alt for å få situasjonen mest mulig lik virkeligheten.

– Halvard Hanevold kjørte jo på med tometerskiene sine inne, men det har ikke jeg plass til så jeg har måttet kappe dem, gliser Eckhoff når NRK.no viser henne bildet på onsdagens pressetreff i Østersund.

Balansetrening

Der er også Hanevold som NRK-ekspert, og han snakker gladelig med Tiril om hvor smart han mener det er å tørrtrene slik hun nå gjør.

Halvard Hanevold

Halvard Hanevold hadde det han selv kaller mange nerdete triks for å optimalisere utstyret. Her er han på sprinten under OL i Nagano med neseplaster og en egenkomponert skyggelapp til skytingen.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Mange skiskyttere tørrtrener inne, men ifølge Hanevold var han den eneste av de norske som gjorde det med ski på beina. Frem til nå.

– Det er fantastisk at Tiril også gjør dette. Når du bruker ski og skisko i stedet for joggesko får du trent mye bedre på å slappe av i ankelledd og føtter, og det er veldig viktig når du skal skyte. Det har Tiril forstått.

– Jeg blir rett og slett rørt av å se dette bildet. Det gleder meg helt innerst i hjerterota at hun trener sånn, gliser Hanevold mens han ser fornøyd bort på Tiril som svarer med sin karakteristiske latter.

Neseplaster

Den nå 45 år gamle Hanevold var i sin tid kjent som en detaljenes mester. Han fikset ofte på utstyret selv og sverget gjerne til det mange mente var utdatert utstyr. Skiskytteren, som tok OL-gull på 20 kilometer i 1998, gikk for eksempel lenge med et par gamle skisko.

Mange husker nok også hans karakteristiske neseplaster. Deriblant Tiril Eckhoff, som la ut følgende kommentar sammen med Twitter-bildet:

«Nå mangler jeg bare neseplaster og 5 kilos tunge alpinasko. #Hanevold»

– Hehe, ja jeg hadde mange detaljer, gliser Hanevold når Eckhoff leser opp kommentaren.

– Dette med skiene er foreløpig mitt eneste sære triks så jeg har litt å gå på før jeg kommer opp på Halvard Hanevold-nivå, men en dag er jeg kanskje der, sier Eckhoff.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal