Tiril Eckhoff får hjelp av Mazet

FRYSJA (NRK): I OL-sesongen vil Tiril Eckhoff få tettere oppfølging enn tidligere, akkurat slik hun ba om etter den skuffende fjorårssesongen.

Tiril Eckhoff

OPTIMIST: Tiril Eckhoff følte seg alene i fjor, men er nå trygg på at hun vil få tett oppfølging i OL-sesongen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Nå er jeg veldig fornøyd, sier Eckhoff NRK.

Etter fjorårssesongen røpte 27-åringen at hun hadde følt seg alene og litt til bry gjennom sesongen. I evalueringen etterlyste hun derfor tettere oppfølging fra trenerne.

Nå føler Eckhoff at hun har blitt hørt og skiskytteren skal blant annet få hjelp av herrenes erfarne skytetrener Siegfried Mazet.

I sommer flytter nemlig Mazet til Oslo hvor også Eckhoff bor.

– Jeg kommer til å utnytte det. Han kommer til å bli en liten rådgiver og jeg gleder meg veldig til å lære av han.

– Det blir veldig greit å få litt oppfølging hjemme, det var jo det jeg ønsket meg, sier skiskytteren.

Landslagstrener for skiskyterlandslaget Siegfried Mazet.

ERFAREN: Landslagstrener Siegfried Mazet skal i sommer bo i Oslo for å gi de norske gutta tettere oppfølging mellom samlingene. Han skal også hjelpe Tiril Eckhoff.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Vi må skjerpe oss

Oppkjøringen til den viktige OL-sesongen starter nå i mai. I forrige uke fikk Tiril Eckhoff og resten av laget utdelt nye treningsklær til den viktige sesongen hos sponsoren på Frysja i Oslo. Og selv om en liten vårforkjølelse gjorde at 27-åringen måtte holde avstand til lagkameratene, ser hun lyst på det som venter.

– Jeg synes vi har hatt en bra evaluering. Jeg tror jentene har fått sagt det de ville si og jeg har fått sagt det jeg ville si. Vi er alle enige om at vi må skjerpe oss skikkelig for å få et bra år nå, sier Eckhoff.

Storebror er hovedtrener

Etter et år der Eckhoff har hatt en del frie tøyler går hun nå tilbake til å bruke storebror Stian Eckhoff som hovedtrener på skytebiten. Mazet blir et supplement, men sier han skal bidra så godt han kan.

– Jeg vil gjøre det, men først skal jeg snakke med Stian og jeg kommer til å gå via han når Tiril trenger meg, sier Mazet.

Storebror Eckhoff er innstilt på å legge forholdene til rette for lillesøster og nytt av året er at han skal samarbeide tettere med herrenes skytetrener.

– Jeg kommer til å samarbeide tett med Siegfried så Tiril vil få nytte av den kompetansen han sitter på, sier Stian Eckhoff.

– Han er god

Mazet kom til Norge fra jobben som skytetrener for Martin Fourcade før fjorårssesongen. Selv om det ikke ble mesterskapsgull i vinter skryter de norske gutta av franskmannen, spesielt Johannes Thingnes Bø som virkelig har fått et løft på standplass.

Nå håper Tiril Eckhoff på det samme.

– Jeg skal prøve å hente noen gode tips siden han (Mazet) tross alt er ganske god, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal