Hopp til innhold

Tilskuerdrama da Zverev tok seg til US Open-kvartfinale

Tyskeren Alexander Zverev måtte be dommeren om å kaste ut en tilskuer som hetset ham på veien mot seier over Jannik Sinner i US Opens 4. runde.

På tross av opptrinnet klarte Zverev å beseire Sinner i en tett og langvarig kamp over fem sett. Tyskeren vant 6-4, 3-6, 6-2, 4-6, 6-3.

Før en serve i det fjerde settet ble Zverev forstyrret av en mann som angivelig ropte «sieg heil», kjent som den offisielle nazihilsenen i Tyskland under Adolf Hitlers styre.

26-åringen henvendte seg til dommer James Keothavong for å gjøre ham oppmerksom på ukvemsordene.

– Han sa akkurat den mest berømte Hitler-frasen som finnes i verden. Dette er ufattelig, sa Zverev.

Keothavong snakket med sikkerhetspersonellet på arenaen, som gikk i gang med å finne den skyldige i publikum. Etter hvert ble en mann med blå baseballcaps utpekt og bedt om å forlate tribunen.

US Open Tennis
Foto: Adam Hunger / AP

Siste nytt

 • Kvinnenes super-G-renn i St. Moritz avlyst

  Det hagler med avlysninger i alpinsirkuset om dagen. Søndag er både herrenes slalåmrenn og kvinnenes super-G-renn avlyst på grunn av dårlig vær.

  Meldingen om avlysningen av kvinnenes renn kommer kort tid etter at Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) bekreftet at herrenes renn i Val d'Isère heller ikke blir gjennomført, skriver NTB.

  – På grunn av drastisk endring i løypeforholdene har juryen valgt å avlyse dagens super-G-renn for å sikre utøvernes sikkerhet. Dette skjer til tross for hardt arbeid med løypa over natten, melder FIS.

  Så langt denne sesongen har hele sju alpinrenn blitt avlyst.

  St. Moritz, Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Herrenes slalåmrenn avlyst av sikkerhetshensyn

  På grunn av mye nedbør i den franske alpinmetropolen Val d'Isère er herrenes slalåmrenn i Val d'Isère avlyst.

  Det skriver Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) i en melding.

  – På grunn av forholdene i løypa etter gårsdagens nedbør og av hensyn til utøvernes sikkerhet, har juryen valgt å avlyse dagens slalåmrenn, heter det, ifølge NTB.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

  Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

  Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

  Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

  De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal