Tilskuer skadet under NM-runden i rally

En mann i 70-årene er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter at han ble truffet av et skilt under NM-runden i rally i Aurskog-Høland lørdag formiddag.

Johnsrød Racing

En tilskuer i 70-årene ble innlagt med hodeskader skader på Ullevål sykehus etter at han ble truffet av et skilt under NM-runden i rally lørdag.

Foto: Johnsrød Racing
Johnsrød Racing2

Dette bildet tok Kenneth Johnsrød av seg selv på sykehuset Ahus, hvor han ble lagt inn med brist i flere ribbein.

Foto: Privat

Ulykken skjedde like etter klokken ti på den andre av ti fartsetapper, i nærheten av Hemnes. Like før klokken to lørdag ettermiddag melder Ullevål sykehus at tilskueren er innlagt med moderate skader.

Ifølge Politiet i Romerike er mannen i 70-årene.

– Han ble fraktet til Ullevål sykehus med hodeskader, sa operasjonsleder Ronny Årstein til NRK lørdag formiddag.

Ifølge Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud, var mannen ved bevissthet da han ble fraktet vekk fra stedet.

– Vi rekvirerte uansett et helikopter som fraktet personen til sykehuset. Vi tar ingen sjanser når slikt skjer, sier Raknerud til NRK. Raknerud er til stede på rallyet, men var ikke på ulykkesstedet.

Ikke påkjørt

De første meldingene gikk ut på at mannen var påkjørt av en rallybil, men dét er ikke tilfellet.

– Det som skjedde var at en av bilene i løpet kjørt inn i et skilt på den andre fartsetappen. Skiltet løsnet og traff tilskueren, sier Raknerud til NRK.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Vannplaning i over 150 km/t

Rallyfører Kenneth Johnsrød som kjørte på skiltene havnet selv på Ahus med brist i flere ribbein etter ulykken.

– Min største bekymring var tilskueren, men nå har jeg fått beskjed om at han kommer til å klare seg og det er det viktigste, sier rallyføreren til NRK.

– Dette er noe av det du frykter mest når du kjører, sier Johnsrød om å skade tilskuere.

Johnsrud forteller at han fikk vannplaning i opp mot 180 km/t og fortsatt rett frem, over en kum og gjennom mange skilt, uten mulighet til å verken bremse eller styre. Turen endte i en hage omlag 50 meter unna veien.

– Det var en heftig opplevelse. Jeg har vært gjennom mange tester og scanninger på sykehuset nå, men jeg har store smerter når jeg puster. Det gjør vondt når du drar av veien et sted mellom 150 og 180 kilometer i timen, sier rallyføreren.

Løpet fortsatte

Arrangøren har ambulanse til stede på hver av de ti fartsetappene i rallyet og den skadde personen fikk ifølge arrangøren raskt tilsyn av helsepersonell.

Politiet har vært i kontakt med flere vitner i etterkant av ulykken, opplyser operasjonsleder Årstein.

Den andre fartsetappen ble stoppet og kansellert etter ulykken, men resten av NM-runden fortsatte som planlagt utover lørdagen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse med Lars Lagerbäck
VM-minner
VM-minner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cupfinale hopp, skiflyging
V-cupfinale hopp: Skiflyging
V-cup hopp: Finale skiflyging
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup fristil, Big Air