Normal

Tilskuer omkom i Rally Monte Carlo

Rallysesongen fikk en tragisk innledning da en tilskuer døde etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av Rally Monte Carlo torsdag kveld.

Rally Monte Carlo

TRAGISK ULYKKE: En tilskuer omkom etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av årets Rally Monte Carlo. Rallyet kjøres i Provence-Alpes-Côte d'Azur og i Monaco, på den sørøstlige kysten av Frankrike.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

New Zealands Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen i en venstresving på de isete veiene sørøst i Frankrike, og han var uheldig da han kjørte på en tilskuer som sto framme i veien for å ta bilder.

Hayden Paddon

TRAKK SEG: Hyundai trakk Hayden Paddons bil fra Rally Monte Carlo, etter torsdagens tragiske ulykke.

Foto: Yann Coatsaliou / AFP

Vedkommende skal ha vært en spanjol på 50 år, og han skal ha pådratt seg et hjerteinfarkt da smellen kom. Han ble kjøret rett til sykehus i Nice med store skader, men livet sto ikke til å redde.

Paddon trakk seg

– Jeg er utrolig trist over dagens ulykke, og mine tanker går familien og vennene til den involverte. Det er vanskelig å si så mye mer fordi vi er i sjokk over det som har hendt. Jeg beklager til familien, fansen og sporten, skrev Paddon på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Både fører og kartleser slapp unna uten skader, men natt til fredag besluttet Hyundai og Paddon å trekke hans bil fra årets Rally Monte Carlo.

Laster Twitter-innhold

– En gransking er satt i gang og alle involverte parter vil bistå myndighetene, sier arrangørene ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nullet åpningsetappen

Åpningsetappen ble avbrutt og vil ikke være gjeldende, men Rally Monte Carlo fortsetter som planlagt fredag og går gjennom hele helgen.

Norske Andreas Mikkelsen kjører også Rally Monte Carlo, men i klassen under Paddon og de beste.

Mikkelsen var raskest i WRC2-klassen i den ene etappen som ble kjørt torsdag.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale
VM hestesport - sprangridning finaler
VM hestesport, sprangridning lag
E-sport: Counter Strike GO