NRK Meny
Normal

Tilskuer omkom i Rally Monte Carlo

Rallysesongen fikk en tragisk innledning da en tilskuer døde etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av Rally Monte Carlo torsdag kveld.

Rally Monte Carlo

TRAGISK ULYKKE: En tilskuer omkom etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av årets Rally Monte Carlo. Rallyet kjøres i Provence-Alpes-Côte d'Azur og i Monaco, på den sørøstlige kysten av Frankrike.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

New Zealands Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen i en venstresving på de isete veiene sørøst i Frankrike, og han var uheldig da han kjørte på en tilskuer som sto framme i veien for å ta bilder.

Hayden Paddon

TRAKK SEG: Hyundai trakk Hayden Paddons bil fra Rally Monte Carlo, etter torsdagens tragiske ulykke.

Foto: Yann Coatsaliou / AFP

Vedkommende skal ha vært en spanjol på 50 år, og han skal ha pådratt seg et hjerteinfarkt da smellen kom. Han ble kjøret rett til sykehus i Nice med store skader, men livet sto ikke til å redde.

Paddon trakk seg

– Jeg er utrolig trist over dagens ulykke, og mine tanker går familien og vennene til den involverte. Det er vanskelig å si så mye mer fordi vi er i sjokk over det som har hendt. Jeg beklager til familien, fansen og sporten, skrev Paddon på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Både fører og kartleser slapp unna uten skader, men natt til fredag besluttet Hyundai og Paddon å trekke hans bil fra årets Rally Monte Carlo.

Laster Twitter-innhold

– En gransking er satt i gang og alle involverte parter vil bistå myndighetene, sier arrangørene ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nullet åpningsetappen

Åpningsetappen ble avbrutt og vil ikke være gjeldende, men Rally Monte Carlo fortsetter som planlagt fredag og går gjennom hele helgen.

Norske Andreas Mikkelsen kjører også Rally Monte Carlo, men i klassen under Paddon og de beste.

Mikkelsen var raskest i WRC2-klassen i den ene etappen som ble kjørt torsdag.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang