NRK Meny
Normal

Tilskuer omkom i Rally Monte Carlo

Rallysesongen fikk en tragisk innledning da en tilskuer døde etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av Rally Monte Carlo torsdag kveld.

Rally Monte Carlo

TRAGISK ULYKKE: En tilskuer omkom etter å ha blitt påkjørt under åpningsetappen av årets Rally Monte Carlo. Rallyet kjøres i Provence-Alpes-Côte d'Azur og i Monaco, på den sørøstlige kysten av Frankrike.

Foto: Jean-pierre Clatot / AFP

New Zealands Hayden Paddon mistet kontrollen over bilen i en venstresving på de isete veiene sørøst i Frankrike, og han var uheldig da han kjørte på en tilskuer som sto framme i veien for å ta bilder.

Hayden Paddon

TRAKK SEG: Hyundai trakk Hayden Paddons bil fra Rally Monte Carlo, etter torsdagens tragiske ulykke.

Foto: Yann Coatsaliou / AFP

Vedkommende skal ha vært en spanjol på 50 år, og han skal ha pådratt seg et hjerteinfarkt da smellen kom. Han ble kjøret rett til sykehus i Nice med store skader, men livet sto ikke til å redde.

Paddon trakk seg

– Jeg er utrolig trist over dagens ulykke, og mine tanker går familien og vennene til den involverte. Det er vanskelig å si så mye mer fordi vi er i sjokk over det som har hendt. Jeg beklager til familien, fansen og sporten, skrev Paddon på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Både fører og kartleser slapp unna uten skader, men natt til fredag besluttet Hyundai og Paddon å trekke hans bil fra årets Rally Monte Carlo.

Laster Twitter-innhold

– En gransking er satt i gang og alle involverte parter vil bistå myndighetene, sier arrangørene ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nullet åpningsetappen

Åpningsetappen ble avbrutt og vil ikke være gjeldende, men Rally Monte Carlo fortsetter som planlagt fredag og går gjennom hele helgen.

Norske Andreas Mikkelsen kjører også Rally Monte Carlo, men i klassen under Paddon og de beste.

Mikkelsen var raskest i WRC2-klassen i den ene etappen som ble kjørt torsdag.

Siste nytt

 • Gode TV-tall for Raw Air

  Drøyt 86 millioner seere verden rundt fikk med seg Raw Air sist vinter. Avslutningsrennet i Vikersund ble alene sett av 20,6 millioner seere. Bare hoppukerennene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen ble sett av flere TV-tittere sist sesong, melder NTB.

  Vikersundbakken
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Mexico og Serbia bøtelagt i VM

  Mexico og Serbia har fått over 80.000 kroner hver i bot på grunn av støtende tilrop og upassende oppførsel fra lagenes tilhengere. Bøtene på 10.000 sveitserfranc ble bekreftet av FIFAs disiplinærkomité onsdag.

  Mexico-supportere
  Foto: Anthony Vazquez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia