Tilskuer kastet urin på Cavendish

MONT-SAINT-MICHEL (NRK.no): Mark Cavendish fikk ikke sykle i fred dagen etter at han sendte konkurrent Tom Veelers i asfalten.

Cavendish

Mark Cavendish har kranglet med konkurrenter flere ganger i løpet av karrieren. Tirsdag fikk han nok en gang negativ oppmerksomhet da han skuldertaklet Tom Veeler i asfalten under spurten. Onsdag ble han hånet av enkelte tilskuere. Bildet er tatt før lørdagens etappe.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

– Jeg ble skamfull da min venn Mark Cavendish fortalte at han ble hånet og kastet urin på under løpet. Skam dere! twitret Cavendish' lagkamerat Jerome Pineau etter at han kom i mål på onsdagens tempoetappe.

Cavendish

Her er Mark Cavendish under onsdagens tempoetappe i Tour de France. Underveis på etappen ble han truffet av flasker med urin.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

– Det er idioti. Det er trist at folk holder på sånn, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.no.

Den angivelige urinkastingen mot den kontroversielle spurtkanonen er blitt onsdagens store snakkis i Tour de France-sirkuset.

Ifølge procycling.no skal briten ha blitt truffet av flasker med urin - i tillegg til at han skal ha fått skjelsord slengt etter seg fra publikum.

– Hvis det er sant, er det sjokkerende. Fans er fans, de skal støtte oss, ikke være slemme og aggressive. Det er et steg for langt, sier Radioshack-rytter Jens Voigt til dansk TV 2.

Superveteran Voigt er en tung stemme i proffsyklingen.

– Vil gi dem et kakk

Sportsdirektør i Cavendish' Omega Pharma-Quick-Step-lag, Brian Holm, fulgte briten i følgebil på onsdagens etappe og ble vitne til flaskekastingen.

– Det var noen som kastet noe i hodet på ham og etter målgang fikk jeg høre at det var urin. Sykkelrytterne er som ens egne barn, så når man ser slikt får man lyst til å stoppe opp og gi dem noen kakk, men vi er siviliserte mennesker og kjørte videre. Nå er det viktig at «Cav» ikke mister konsentrajosnen, sier Holm til TV 2.

Da Cavendish kom i mål tidlig onsdag ettermiddag - til en forventet beskjeden plassering - var det fortsatt lenge igjen av tempoetappen til Mont-Saint-Michel .

Skylder på pressen

Cavendish har det siste døgnet fått mye negativ omtale etter at han tilsynelatende skuldertaklet konkurrent Tom Veelers i asfalten under tirsdagens spurt. Tour de France-juryen valgte å ikke straffe briten.

Da den kontroversielle syklisten skulle forklare seg for pressen kort tid etter uhellet rappet han så diktafonen til en journalist - i frustrasjon over spørsmål om han var skyld i velten. Ifølge Cavendish selv ga han den tilbake «etter nøyaktig ni sekunder».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Cavendish i spurten

Slik så det ut under tirsdagens spurt. I den røde ringen ser du at Mark Cavendish (t.h.) presser Tom Veelers. Veelers veltet som en følge av denne 'duellen'.

Foto: Skjermdump TV 2

Boasson: – Han fortjener det ikke

– Han gjorde ikke dette med vilje i går, og fortjener ikke slikt, sier Boasson Hagen.

Brian Holm mener pressens massive omtale av tirsdagens hendelser må ta noe av skylden for onsdagens urinkasting.

– Slike ting skjer vanligvis ikke i sykkelsporten. Jeg tror det skjedde fordi pressen pisket om stemningen, sier Holm til procycling.no.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal