Tilskuer kastet urin på Cavendish

MONT-SAINT-MICHEL (NRK.no): Mark Cavendish fikk ikke sykle i fred dagen etter at han sendte konkurrent Tom Veelers i asfalten.

Cavendish

Mark Cavendish har kranglet med konkurrenter flere ganger i løpet av karrieren. Tirsdag fikk han nok en gang negativ oppmerksomhet da han skuldertaklet Tom Veeler i asfalten under spurten. Onsdag ble han hånet av enkelte tilskuere. Bildet er tatt før lørdagens etappe.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

– Jeg ble skamfull da min venn Mark Cavendish fortalte at han ble hånet og kastet urin på under løpet. Skam dere! twitret Cavendish' lagkamerat Jerome Pineau etter at han kom i mål på onsdagens tempoetappe.

Cavendish

Her er Mark Cavendish under onsdagens tempoetappe i Tour de France. Underveis på etappen ble han truffet av flasker med urin.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

– Det er idioti. Det er trist at folk holder på sånn, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.no.

Den angivelige urinkastingen mot den kontroversielle spurtkanonen er blitt onsdagens store snakkis i Tour de France-sirkuset.

Ifølge procycling.no skal briten ha blitt truffet av flasker med urin - i tillegg til at han skal ha fått skjelsord slengt etter seg fra publikum.

– Hvis det er sant, er det sjokkerende. Fans er fans, de skal støtte oss, ikke være slemme og aggressive. Det er et steg for langt, sier Radioshack-rytter Jens Voigt til dansk TV 2.

Superveteran Voigt er en tung stemme i proffsyklingen.

– Vil gi dem et kakk

Sportsdirektør i Cavendish' Omega Pharma-Quick-Step-lag, Brian Holm, fulgte briten i følgebil på onsdagens etappe og ble vitne til flaskekastingen.

– Det var noen som kastet noe i hodet på ham og etter målgang fikk jeg høre at det var urin. Sykkelrytterne er som ens egne barn, så når man ser slikt får man lyst til å stoppe opp og gi dem noen kakk, men vi er siviliserte mennesker og kjørte videre. Nå er det viktig at «Cav» ikke mister konsentrajosnen, sier Holm til TV 2.

Da Cavendish kom i mål tidlig onsdag ettermiddag - til en forventet beskjeden plassering - var det fortsatt lenge igjen av tempoetappen til Mont-Saint-Michel .

Skylder på pressen

Cavendish har det siste døgnet fått mye negativ omtale etter at han tilsynelatende skuldertaklet konkurrent Tom Veelers i asfalten under tirsdagens spurt. Tour de France-juryen valgte å ikke straffe briten.

Da den kontroversielle syklisten skulle forklare seg for pressen kort tid etter uhellet rappet han så diktafonen til en journalist - i frustrasjon over spørsmål om han var skyld i velten. Ifølge Cavendish selv ga han den tilbake «etter nøyaktig ni sekunder».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Cavendish i spurten

Slik så det ut under tirsdagens spurt. I den røde ringen ser du at Mark Cavendish (t.h.) presser Tom Veelers. Veelers veltet som en følge av denne 'duellen'.

Foto: Skjermdump TV 2

Boasson: – Han fortjener det ikke

– Han gjorde ikke dette med vilje i går, og fortjener ikke slikt, sier Boasson Hagen.

Brian Holm mener pressens massive omtale av tirsdagens hendelser må ta noe av skylden for onsdagens urinkasting.

– Slike ting skjer vanligvis ikke i sykkelsporten. Jeg tror det skjedde fordi pressen pisket om stemningen, sier Holm til procycling.no.

Siste nytt

 • Tour-avgjerd før 15. mai

  Trass i at Frankrike no er så godt som stengt på grunn av korona-viruset, vil ikkje arrangørane av Tour de France i juli avlyse rittet enno. Ifølgje cyclingnews.com er 15. mai sett som siste frist for ei avgjerd.

  Ei løysing som er diskutert, er å arrangere rittet utan publikum. Det likar ikkje ordførar Dniel Spagnou i Sisteron, byen med målgang i tredje etappe og starten i den fjerde.

  – Då er det betre å utseje starten til slutten av juli. Det er mogeleg no når OL er utsett, seier han.

  Tour de France er avvikla kvart år sidan 1903 med unntak av under verdskrigane.

  AFP_1J2376
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Bodø/Glimt sikret seg stortalent

  G18-landslagsspiller Sebastian Tounekti forlater Tromsdalen til fordel for Bodø/Glimt, skriver Eurosport. Tounekti har vært aktuell for både Glimt og Tromsø, men valget falt til slutt på forrige sesongs sølvvinnere. 17-åringen signerer på mandag.

  Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • TV-suksess for hviterussisk fotball

  Fotballen ruller fortsatt i Hviterussland. Det har ført til salgssuksess for landets øverste divisjon. Ifølge nyhetsbyråret Reuters har Hviterusslands fotballforbund solgt TV-rettighetene til ligaen til ti forskjellige land, deriblant Russland og India.

  I Hviterussland ruller fotballen fortsatt
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal