Tilskuer kastet urin på Cavendish

MONT-SAINT-MICHEL (NRK.no): Mark Cavendish fikk ikke sykle i fred dagen etter at han sendte konkurrent Tom Veelers i asfalten.

Cavendish

Mark Cavendish har kranglet med konkurrenter flere ganger i løpet av karrieren. Tirsdag fikk han nok en gang negativ oppmerksomhet da han skuldertaklet Tom Veeler i asfalten under spurten. Onsdag ble han hånet av enkelte tilskuere. Bildet er tatt før lørdagens etappe.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

– Jeg ble skamfull da min venn Mark Cavendish fortalte at han ble hånet og kastet urin på under løpet. Skam dere! twitret Cavendish' lagkamerat Jerome Pineau etter at han kom i mål på onsdagens tempoetappe.

Cavendish

Her er Mark Cavendish under onsdagens tempoetappe i Tour de France. Underveis på etappen ble han truffet av flasker med urin.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

– Det er idioti. Det er trist at folk holder på sånn, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.no.

Den angivelige urinkastingen mot den kontroversielle spurtkanonen er blitt onsdagens store snakkis i Tour de France-sirkuset.

Ifølge procycling.no skal briten ha blitt truffet av flasker med urin - i tillegg til at han skal ha fått skjelsord slengt etter seg fra publikum.

– Hvis det er sant, er det sjokkerende. Fans er fans, de skal støtte oss, ikke være slemme og aggressive. Det er et steg for langt, sier Radioshack-rytter Jens Voigt til dansk TV 2.

Superveteran Voigt er en tung stemme i proffsyklingen.

– Vil gi dem et kakk

Sportsdirektør i Cavendish' Omega Pharma-Quick-Step-lag, Brian Holm, fulgte briten i følgebil på onsdagens etappe og ble vitne til flaskekastingen.

– Det var noen som kastet noe i hodet på ham og etter målgang fikk jeg høre at det var urin. Sykkelrytterne er som ens egne barn, så når man ser slikt får man lyst til å stoppe opp og gi dem noen kakk, men vi er siviliserte mennesker og kjørte videre. Nå er det viktig at «Cav» ikke mister konsentrajosnen, sier Holm til TV 2.

Da Cavendish kom i mål tidlig onsdag ettermiddag - til en forventet beskjeden plassering - var det fortsatt lenge igjen av tempoetappen til Mont-Saint-Michel .

Skylder på pressen

Cavendish har det siste døgnet fått mye negativ omtale etter at han tilsynelatende skuldertaklet konkurrent Tom Veelers i asfalten under tirsdagens spurt. Tour de France-juryen valgte å ikke straffe briten.

Da den kontroversielle syklisten skulle forklare seg for pressen kort tid etter uhellet rappet han så diktafonen til en journalist - i frustrasjon over spørsmål om han var skyld i velten. Ifølge Cavendish selv ga han den tilbake «etter nøyaktig ni sekunder».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Cavendish i spurten

Slik så det ut under tirsdagens spurt. I den røde ringen ser du at Mark Cavendish (t.h.) presser Tom Veelers. Veelers veltet som en følge av denne 'duellen'.

Foto: Skjermdump TV 2

Boasson: – Han fortjener det ikke

– Han gjorde ikke dette med vilje i går, og fortjener ikke slikt, sier Boasson Hagen.

Brian Holm mener pressens massive omtale av tirsdagens hendelser må ta noe av skylden for onsdagens urinkasting.

– Slike ting skjer vanligvis ikke i sykkelsporten. Jeg tror det skjedde fordi pressen pisket om stemningen, sier Holm til procycling.no.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal