Tilskuer drept under Rally Dakar

En kvinne mistet livet da en bil i konkurransen kjørte inn i folkemengden som stod langs løypa.

Rally Dakar

Dakar-rallyet går i år i Argentina. Bildet er tatt fra første etappe av rallyet lørdag.

Foto: NATACHA PISARENKO / Scanpix/AFP

Ulykken skjedde på den første etappen i konkurransen som startet i argentinske Cordoba lørdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået AFP.

Fem tilskuere er blitt fraktet til sykehuset. Tre av disse er alvorlig skadet, mens en kvinne har mistet livet.

Den tysk-sveitsiske duoen Morco Schultis og Ulrich Leardi skal ha mistet kontrollen over bilen og brast inn i menneskemengden, melder arrangørene.

Skjedde utenfor publikumssonen

- Deltaker nummer 418 (Schultis-Leardi) kolliderte i en gruppe tilskuere i 75 kilometer i timen utenfor publikumssonen, sier en talsmann for Dakar Rally.

- Lokal medisinsk personell har evakuert de skadde, sier talsmannen.

Dakar Rally er i år flyttet til Argentina og strekker seg fra Cordoba til hovedstaden Buenos Aires.

Ullevålseter deltar

Det norske rallyhåpet Pål Anders Ullevålseter deltar i rallyen.

Ullevålseter hadde en heller svak fartsprøve tidligere lørdag, og endte på 15. plass, 6,27 minutt bak etappevinner David Casteu.

Ullevålseter kjører grønt

Vil ha det tørt og tøft

Siste nytt

 • Dønnum må stå over mot Aalesund

  Vålerengas Aron Dønnum må stå over en kamp etter å ha fått karantene for sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter kampen mot Aalesund 4. juli.

  – Det er selvfølgelig kjipt, jeg føler jeg skuffer gutta. Må tydeligvis passe på litt hva jeg sier i etterkant av kamper, sier Dønnum til Nettavisen etter dommen kom tirsdag.

  Uttalelsene kom etter at Vålerenga og Aalesund hadde spilt uavgjort 2-2. Vålerenga måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann etter at Samuel Adekugbe angivelig hadde filmet seg til sitt andre gule kort.

  Aron Dønnum mot Aalesund
  Foto: Fredrik Hagen / Fredrik Hagen
 • Glesnes vann - Deila tapte

  Jakob Glesnes spela heile kampen då Philadelphia slo David Beckhams Inter Miami 2-1 i turneringa «MLS is back» i natt. Philadelphia har vunne begge sine kampar hittil, og er klar for utslagsrundane.

  For New York City, med Ronny Deila som trenar, gjekk det ikkje like bra. Dei tapte 1-3 for Orlando, og har tapt begge sine kampar. Dermed må dei slå Inter Miami måndag for å ha sjanse til å gå vidare.

  «MLS is back» er eit gruppespel som skal leie fram til sluttspel med cuprundar. MLS-sesongen er avkorta og endra på grunn av pandemien.

  Jakob Glesnes, Philadelphia Union
  Foto: Peter Casey / Reuters
 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE

Sendeplan

Kl. Program Kanal