Hopp til innhold

Tiller fikk den siste plassen i VM-troppen

Simen Tiller kapret den siste VM-plassen på det norske kombinertlaget. På kvinnesiden er både Mille Marie Hagen og Marte Leinan Lund tatt ut.

– Simen har kjempet for VM-plass gjennom hele vinteren og vist potensial, sier sportssjef Ivar Stuan til Norges Skiforbund.

– Når det gjelder kvinnelaget, får Mille Marie Hagen sin VM-debut. Hun har konkurrert i World Cup gjennom vinteren og fått kjenne på nivået som kreves i toppen. Vi tenker langsiktig med Mille. For henne er VM i Trondheim i 2025 et større mål, og Mille skal først og fremst få erfaring fra mesterskap, sier Stuan.

Fra før er Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro, Jarl Magnus Riiber og Andreas Skoglund tatt ut på herresiden, mens Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund tidligere har sikret VM-plass på kvinnelaget.

En hjemmeværende reserve tas ut på kvinnelaget neste uke.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
Foto: Heiko Junge / NTB

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Analyseselskap om kampfiksing: Stor økning av «mistenkelige» kamper

  Onsdag formiddag kom Sportradar Integrity Services med en fersk rapport som viser en betydelig økning i mistenkelige kamper.

  Rapporten viser en økning på 34% i 2022.

  Sportradar Integrity Services er verdens ledende leverandør av integritetstjenester til sport, med kunder inkludert UEFA, FIA, Major League Baseball og NBA. Universal Fraud Detection System (UFDS) startet opp i 2005.

  I 2022 var det 1212 mistenkelige kamper, noe som er det høyeste noen sinne.

 • Tåke skaper trøbbel for alpin-NM – mennenes utfor utsatt

  Utforrennet i norgesmesterskapet i alpint kan i verste fall bli avlyst. Tett tåke i Trysil gjør at rennprogrammet blir endret.

  Opprinnelig skulle mennenes utfor vært i gang klokken 9 og kvinneutforen senere på dagen onsdag. Klokken 11 blir det tatt en avgjørelse om Kajsa Vickhoff Lie og de andre kvinnene får lov til å sette utfor i dag eller ikke.

  Tett tåke i traseen Høgegga gjør det foreløpig ikke forsvarlig å ha renn.

  Et alternativ er at kvinnenes utfor går senere i dag og at torsdagens superkombinasjon for menn utgår og blir erstattet med utfor (NTB)

 • Fullt fluorforbud i langrenn og skiskyting fra 2023/24-sesongen

  Det blir helt forbudt å bruke fluorholdig skismøring i internasjonale konkurranser underlagt både Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Det melder forbundene i hver sin pressemelding.

  Dermed vil det bli ulovlig å bruke fluorsmøring i idretter som langrenn, skiskyting, kombinert og alpint.

  FIS trekker frem helserisikoen og effektene på miljøet som årsakene til at de ønsker et forbud.

  De opplyser videre at det vil bli gjennomført testing under store arrangementer som verdenscup, VM og junior-VM for å forsikre seg om at ingen ski har fluorsmurning under seg. På mindre arrangementer blir det gjort stikkprøver.

  FIS og IBU har jobbet sammen med å utvikle en testmetode for å avsløre om noen bruker fluor.

  – Vi er fornøyd med at vi nå kan innføre et fluorforbud på tvers av alle store konkurranser, sier visepresident i FIS, Roman Kumpost.

  Forbudet trer i kraft fra 2023/24-sesongen

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste