NRK Meny
Normal

Tilfeldighetene som gjorde Gløersen til medaljevinner

FALUN (NRK): Det hjelper å være dyktig, men litt flaks skal man ha. Det vet Anders Gløersen mye om.

Olsson Gløersen

BRONSEMEDALJE: Anders Gløersen har hatt 15-kilometeren i VM som sitt store og egentlig eneste mål denne sesongen. Han fikk betalt da han gikk inn til sin første mesterskapsmedalje. Han fikk medaljen sammen med vinneren Johan Olson onsdag kveld.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Jeg har egentlig nesten ikke turt å si at jeg ville prøve å ta medalje på denne distansen, sier Anders Gløersen.

Det er noen faktorer som gjør det litt spesielt at akkurat han klarte å bli bronsevinner på 15-kilometeren i VM.

En ting er at han i alle år har vært spesialsprinter. Men i tillegg: hadde det ikke vært for en liten serie flaks (i kombinasjon med dyktighet) i høst, hadde han ikke vært en like åpenbar mann å ta med i VM-troppen.

Hell i uhell

Hans deltagelse på 15-kilometeren i VM baserer seg nemlig mye på ett renn.

Et renn som egentlig ikke skulle blitt arrangert.

Og et renn som Gløersen egentlig ikke var kvalifisert til å få gå.

Men så skjedde serien av hendelser som var uheldige for mange andre, men som skulle vise seg å være svært heldige for 28-åringen.

Det planlagte verdenscupskiathlonet og stafetten i La Clusaz ble avlyst på grunn av snømangel. I stedet ble det arrangert en 15-kilometer i friteknikk i Davos.

Gløersen var andre reserve, og så ikke for seg at han skulle få gå. Men så bestemte Pål Golberg seg for å droppe rennet for å satse på sprint, og plutselig ble Didrik Tønseth rammet av blindtarmbetennelse.

Grep sjansen

Gløersen grep sjansen til de grader. Han endte med å ta sin første seier på et distanserenn.

– Det var en spesiell situasjon med mange tilfeldigheter, sier Gløersen med et smil.

– Jeg gikk et kjempeløp. Mitt livs løp, følte jeg. Jeg hadde håpet på en like god avslutning i dag, men det klarte jeg ikke, legger han til.

Han vant senere 15-kilometeren i NM, og da var det ikke lenger tvil om at han måtte med i VM-troppen.

Det var etter OL i Sotsji han bestemte seg for å sette i gang prosjektet som skulle gjøre ham til 15-kilometerløper.

Han skjønte nemlig at han kunne få problemer med å hevde seg i VM-sprinten, siden den var i klassisk stil - noe han ikke har mestret like godt.

– Jeg kjente også at det ga meg motivasjon å prøve noe annet. På samlinger har jeg trent det samme som sprinterne, men alt ellers har handlet om å trene på 15-kilometeren, sier Gløersen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal