Normal

Tilbyr klubben gratis spillere etter flystyrt

Brasilianske klubber går sammen og tilbyr spillere til den kriserammede klubben Chapecoense.

Diego Godin, Carlos Baca
Foto: Andre Penner / AP

Det er nettstedet The SPORT Bible som skriver om den barmhjertige gesten.

Et charterfly med 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord styrtet sent mandag kveld om lag 50 kilometer fra Medellin i Colombia.

Blant passasjerene var spillere og støtteapparat fra det brasilianske laget Chapecoense, som var på vei til cupfinale i Copa Sudamericana.

Ifølge nyhetsbyrået TT, som siterer Caracol, har minst tre spillere, Danilo, Jackson Follmann og Alan Ruschel, blitt fraktet til sykehus.

Klubbene Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos og São Paulo har i kveld gått sammen for å tilby laget å låne spillere gratis i sesongen 2017.

Alan Ruschel, første overlevende flystyrt Colombia

OVERLEVDE: Alan Ruschel er en av spillerne som overlevende flystyrten i Colombia.

Foto: LUIS EDUARDO NORIEGA A. / Epa

De seks klubbene ønsker også at fotballforbundet i Brasil tilbyr laget amnesti fra å rykke ned de tre neste sesongene.

«Det er en gest av solidaritet med mål om å bygge opp en institusjon i brasilianske fotball som i kveld gikk tapt» står det i uttalelsen, ifølge The SPORT bible.

Les også: Her feier de drømmetriumfen – nå er nesten alle døde

Vil hedre klubben med cupseier

Chapecoenses spillere og ledere var på vei til den første av to finaler mot colombianske Atlético Nacional i Copa Sudamericana.

Den colombianske fotballklubben mener at finalemotstanderen nå bør hylles ved å få Copa Sudamericana-trofeet, heter det i en uttalelse fra den colombianske toppklubben.

Det kontinentale fotballforbundet CONMEBOL meldte tidligere at kampen var utsatt på ubestemt tid, men senere sa en kilde i forbundet at det er usannsynlig at den noen gang vil bli spilt.

Copa Sudamericana er den nest gjeveste klubbturneringen i Sør-Amerika etter Copa Libertadores, og den tilsvarer Europaligaen.

Les også: Chapecoense byttet fly i siste liten

Fotballverden i sorg

Fotballegendene Pele og Diego Maradona, samt dagens superstjerne Lionel Messi og FIFA-president Gianni Infantino var blant dem som uttrykte sin sorg.

Real Madrids A-lag, med Martin Ødegaard, avbrøt treningen for ett minutts stillhet.

– Smerten er forferdelig. Akkurat da vi hadde kommet oss inn i rampelyset, måtte vi rammes av en tragedie som denne, sa Chapecoenses visepresident Ivan Tozzo til Globo Sport TV.

Blant de mange døde var det også 21 journalister som skulle dekke kampen for brasilianske medier.

Presidenten i Brasil, Michel Temer, har erklært tre dager med offisiell landesorg etter nattens tragedie, skriver Reuters i kveld.

I tillegg er alle fotballkampene i landet utsatt i tre uker.

Det styrtede flyet i Colombia

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
E-sport: Counter-Strike GO