NRK Meny
Normal

Tilbyr klubben gratis spillere etter flystyrt

Brasilianske klubber går sammen og tilbyr spillere til den kriserammede klubben Chapecoense.

Diego Godin, Carlos Baca
Foto: Andre Penner / AP

Det er nettstedet The SPORT Bible som skriver om den barmhjertige gesten.

Et charterfly med 72 passasjerer og et mannskap på ni om bord styrtet sent mandag kveld om lag 50 kilometer fra Medellin i Colombia.

Blant passasjerene var spillere og støtteapparat fra det brasilianske laget Chapecoense, som var på vei til cupfinale i Copa Sudamericana.

Ifølge nyhetsbyrået TT, som siterer Caracol, har minst tre spillere, Danilo, Jackson Follmann og Alan Ruschel, blitt fraktet til sykehus.

Klubbene Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos og São Paulo har i kveld gått sammen for å tilby laget å låne spillere gratis i sesongen 2017.

Alan Ruschel, første overlevende flystyrt Colombia

OVERLEVDE: Alan Ruschel er en av spillerne som overlevende flystyrten i Colombia.

Foto: LUIS EDUARDO NORIEGA A. / Epa

De seks klubbene ønsker også at fotballforbundet i Brasil tilbyr laget amnesti fra å rykke ned de tre neste sesongene.

«Det er en gest av solidaritet med mål om å bygge opp en institusjon i brasilianske fotball som i kveld gikk tapt» står det i uttalelsen, ifølge The SPORT bible.

Les også: Her feier de drømmetriumfen – nå er nesten alle døde

Vil hedre klubben med cupseier

Chapecoenses spillere og ledere var på vei til den første av to finaler mot colombianske Atlético Nacional i Copa Sudamericana.

Den colombianske fotballklubben mener at finalemotstanderen nå bør hylles ved å få Copa Sudamericana-trofeet, heter det i en uttalelse fra den colombianske toppklubben.

Det kontinentale fotballforbundet CONMEBOL meldte tidligere at kampen var utsatt på ubestemt tid, men senere sa en kilde i forbundet at det er usannsynlig at den noen gang vil bli spilt.

Copa Sudamericana er den nest gjeveste klubbturneringen i Sør-Amerika etter Copa Libertadores, og den tilsvarer Europaligaen.

Les også: Chapecoense byttet fly i siste liten

Fotballverden i sorg

Fotballegendene Pele og Diego Maradona, samt dagens superstjerne Lionel Messi og FIFA-president Gianni Infantino var blant dem som uttrykte sin sorg.

Real Madrids A-lag, med Martin Ødegaard, avbrøt treningen for ett minutts stillhet.

– Smerten er forferdelig. Akkurat da vi hadde kommet oss inn i rampelyset, måtte vi rammes av en tragedie som denne, sa Chapecoenses visepresident Ivan Tozzo til Globo Sport TV.

Blant de mange døde var det også 21 journalister som skulle dekke kampen for brasilianske medier.

Presidenten i Brasil, Michel Temer, har erklært tre dager med offisiell landesorg etter nattens tragedie, skriver Reuters i kveld.

I tillegg er alle fotballkampene i landet utsatt i tre uker.

Det styrtede flyet i Colombia

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag