Hopp til innhold

Sjakk-gutta tilbake på vinnersporet

– Deilig. Nå har vi fortsatt sjanse til en god plassering, sa en glad Magnus Carlsen etter at Norge slo Bosnia 3–1 i sjakk-OL søndag.

Norge slo Bosnia i dagens kamp i sjakk-OL, godt hjulpet av at Magnus Carlsen vant sitt parti.

Magnus Carlsen og Norge var på offensiven igjen etter tapet lørdag

– Det kjennes veldig bra. Det er ikke så lett for Magnus å vinne med svart mot en slik spiller (Borkij Predojevic). Det er også strålende å se Jon Ludvig vinne i stor stil. Vi ligger greit an, men de tre rundene som kommer er de viktigste, sa Simen Agdestein etter sin seier over Emir Dizdarevic.

Carlsen innrømmet at han var langt nede rett etter tapet for Tyskland i går.

– Men det gikk raskt over. Vi ble raskt enige om at vi skulle slå tilbake mot Bosnia, og det gikk rimelig reit, sa Carlsen til NRK.

Han syntes det var vondt at hans tap førte til at laget tapte i går. – Taktikken var at de andre skulle spille remis, så skulle jeg vinne mitt parti. De andre gjorde jobben sin, men jeg klarte det ikke. Derfor var det ekstra godt å vinne i dag, sa Carlsen.

– Hva gikk galt i går?

– Jeg hadde en god stilling og trodde jeg skulle vinne direkte. Så gikk det galt, og jeg tapte, var Carlsens knappe forklaring. – Jeg var mer nedbrutt enn sint etter tapet, la han til.

Han var ikke særlig fornøyd med spillet i dag heller.

– Jeg spilte ikke godt, men i dag klarte jeg å vinne til slutt. Vi hadde svakere motstand i dag, og de andre gjorde en god jobb i dag også. Derfor vant vi, sa Carlsen i NRKs studio etter kampen. I dag spilte han med svarte brikker.

Også Jon Ludvig Hammer imponerte mot Bosnia. Med svarte brikker var han knusende overlegen mot Dalibor Stojanovic. Simen Agdestein slo Emir Dizdarevic. Men Kjetil Lie måtte strekke våpen mot Denis Kadric.

Siste nytt

 • Serbias Juventus-stjerne mister Norge-oppgjør

  Den serbiske angrepsprofilen Dusan Vlahovic sliter med en skade og har trukket seg fra landslagstroppen som skal møte Norge i nasjonsligaen i juni, ifølge VG.

  Vlahovic startet sesongen for Fiorentina, men etter en strålende høstsesong meldte han overgang til Juventus i januar. Totalt står han med 29 mål på 45 kamper i alle turneringer i sesongen som nettopp kom til en slutt. (NTB)

  Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Øygarden FK er konkurs

  Fotballklubben Øygarden FK ble fredag slått konkurs etter flere måneder med usikkerhet, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge avisen skal Øygarden, som spiller på nivå tre i norsk fotball, mangle om lag tre millioner kroner for å klare seg ut sesongen. Fredag ble det holdt samtaler med lokalt næringsliv om pengestøtte, uten at det har ført fram.

  – Det er ufattelig trist. Nå er det 18 mann som står uten klubb. Vi er blitt fristilt, sier en av spillerne, Andreas Fantoft til BT.

  Øygarden skulle opprinnelig spilt mot Ørn-Horten lørdag, men den kampen strykes sammen med resten av klubbens kampprogram i serien. Det ventet også en NM-kamp mot Sotra, men det er uklart hva som vil skje med den, skriver avisen. (NTB)

  Førstedivisjon i fotball 2020: Øygarden-Sandnes Ulf (2-1)
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Hovland avanserer i Texas med bogeyfri runde

  Det norske golfesset Viktor Hovland fant fram storspillet på den andre runden av PGA-turneringen i Texas fredag. Han gikk en bogeyfri runde fem slag under par.

  Etter en litt treg start torsdag med ett slag under par, har nordmannen spilt seg godt opp fredag. Med fem birdier kunne han bokføre en 65-runde. Det plasserer ham på en foreløpig delt 5.-plass på seks slag under par. Det skiller tre slag opp til lederen Scott Stallings (USA), men det er flere bakfra som kan senke lederscoren ytterligere utover dagen. (NTB)

  Colonial Golf
  Foto: Tony Gutierrez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste