NRK Meny
Normal

Sjakk-gutta tilbake på vinnersporet

– Deilig. Nå har vi fortsatt sjanse til en god plassering, sa en glad Magnus Carlsen etter at Norge slo Bosnia 3–1 i sjakk-OL søndag.

Norge slo Bosnia i dagens kamp i sjakk-OL, godt hjulpet av at Magnus Carlsen vant sitt parti.

Magnus Carlsen og Norge var på offensiven igjen etter tapet lørdag

– Det kjennes veldig bra. Det er ikke så lett for Magnus å vinne med svart mot en slik spiller (Borkij Predojevic). Det er også strålende å se Jon Ludvig vinne i stor stil. Vi ligger greit an, men de tre rundene som kommer er de viktigste, sa Simen Agdestein etter sin seier over Emir Dizdarevic.

Carlsen innrømmet at han var langt nede rett etter tapet for Tyskland i går.

– Men det gikk raskt over. Vi ble raskt enige om at vi skulle slå tilbake mot Bosnia, og det gikk rimelig reit, sa Carlsen til NRK.

Han syntes det var vondt at hans tap førte til at laget tapte i går. – Taktikken var at de andre skulle spille remis, så skulle jeg vinne mitt parti. De andre gjorde jobben sin, men jeg klarte det ikke. Derfor var det ekstra godt å vinne i dag, sa Carlsen.

– Hva gikk galt i går?

– Jeg hadde en god stilling og trodde jeg skulle vinne direkte. Så gikk det galt, og jeg tapte, var Carlsens knappe forklaring. – Jeg var mer nedbrutt enn sint etter tapet, la han til.

Han var ikke særlig fornøyd med spillet i dag heller.

– Jeg spilte ikke godt, men i dag klarte jeg å vinne til slutt. Vi hadde svakere motstand i dag, og de andre gjorde en god jobb i dag også. Derfor vant vi, sa Carlsen i NRKs studio etter kampen. I dag spilte han med svarte brikker.

Også Jon Ludvig Hammer imponerte mot Bosnia. Med svarte brikker var han knusende overlegen mot Dalibor Stojanovic. Simen Agdestein slo Emir Dizdarevic. Men Kjetil Lie måtte strekke våpen mot Denis Kadric.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset