Hopp til innhold

Landslagslegen om Østberg-bruddet: – Vil ta flere måneder

Uflaksen vil ingen ende ta for Ingvild Flugstad Østberg (29). Hun omtaler bruddet som «veldig kjedelig».

Ingvild Flugstad Østberg

NY SKADESMELL: For kort tid siden var Østberg tilbake fra et tretthetsbrudd. Gleden skulle ikke vare lenge for 29-åringen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I starten av mars pådro Østberg seg et tretthetsbrudd. Så sent som i slutten av juni kunne hun trene med landslaget igjen.

Nå har hun fått et nytt brudd i foten.

Medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen, sier det er en belastningsskade.

Laglege Øystein Andersern

Lege og medisinsk ansvarlig for Norges Skiforbund Langrenn, Øystein Andersen.

Foto: Terje Bendiksby

– Slik skader dukker opp dersom balansen i restitusjonsarbeidet og trening ikke er optimal. Hun har vært i en rehabiliteringsfase og når belastningen begynner å øke igjen blir man sårbar for slike skader.

– Lite skadeplaget

Østberg har brukt de siste månedene og var godt i gang med rehabiliteringen før den nye skaden dukket opp. Andersen vil ikke spekulere i hvor lang tid hun vil være borte fra trening igjen.

– Ingvild har vært lite skadeplaget før skaden i mars. Hun har trent alternativt den siste tiden, noe som ikke er optimalt for en langrennsløper. I utgangspunktet vil hun være ute like lenge tidsmessig som sist, altså et par måneder.

Andersen forsikrer at teamet bruker tiden godt fremover.

– Det er jo slik at skiløpere skal trene mer utover høsten, så nå må vi bare skyve på ting. Rehabiliteringsfasen vil ta tid og det vil ta noen måneder før det blir optimalt belastningstrening, sier han.

Flugstad Østberg

SMIL: Ingvild Flugstad Østberg smilte da hun ble intervjuet av NRK om at hun omsider var tilbake i trening før sommeren.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Fortvilet

I en pressemelding fra Norges Skiforbund sier Flugstad Østberg selv at hun er fortvilet over situasjonen.

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig og jeg skal gjøre det jeg kan for å komme meg gjennom dette. Over tid har ikke balansen mellom trening, hvile og ernæring vært optimal, sier Ingvild Flugstad Østberg i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Vi har fortsatt tid til å rehabilitere skaden. Og når vi er ferdig er det opptil trenerne å få henne i god form. Det tenker jeg de klarer, avslutter laglege, Øystein Andersen.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

  Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

  Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

  Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

  «Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

  Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Forsvarssjefen sendte Senegal til åttendedelsfinalen

  Senegal er videre til åttendedelsfinalen for første gang siden 2002 etter det skjebnesvangre møtet med Ecuador, som nå er ute av VM.

  Kampen ble sparket i gang i takt med de afrikanske rytmene fra tribunen, og senegaleserne var energiske fra start.

  Etter å ha styrt kampen i drøye 40 minutter tok Senegal fortjent ledelsen. Ismaïla Sarr satte fart inn i 16 meteren etter en slurvete touch fra Perciado. Piero Hincapié felte Sarr og Senegal fikk tildelt straffe. Nummer 18 satte straffen selv, iskaldt ned i høyre hjørne.

  Begge lag var avhengige av å ikke tape for å ha mulighet til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalene.

  Ecuador kom inn i andre omgang med ny giv, men kom ikke til noen gode avslutninger.

  Ut av intet satt det for Ecuador, som scoret på sin første målsjanse. Hjørnesparket gikk først innom Félix Torres' hode før Moisés Caicedo stakk ut foten og lurte ballen inn i mål.

  Like etter Ecuadors jubelscener satt kjempen i Senegals midtforsvar, Kalidou Koulibaly, inn sitt første landslagsmål og sendte senegaleserne tilbake i ledelsen.

  Ecuador presset på, men fikk det ikke til. Senegal var best på tribunen og best på banen og vant 2–1 over søramerikanerne.

  Koulibaly
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste