Landslagslegen om Østberg-bruddet: – Vil ta flere måneder

Uflaksen vil ingen ende ta for Ingvild Flugstad Østberg (29). Hun omtaler bruddet som «veldig kjedelig».

Ingvild Flugstad Østberg

NY SKADESMELL: For kort tid siden var Østberg tilbake fra et tretthetsbrudd. Gleden skulle ikke vare lenge for 29-åringen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I starten av mars pådro Østberg seg et tretthetsbrudd. Så sent som i slutten av juni kunne hun trene med landslaget igjen.

Nå har hun fått et nytt brudd i foten.

Medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen, sier det er en belastningsskade.

Laglege Øystein Andersern

Lege og medisinsk ansvarlig for Norges Skiforbund Langrenn, Øystein Andersen.

Foto: Terje Bendiksby

– Slik skader dukker opp dersom balansen i restitusjonsarbeidet og trening ikke er optimal. Hun har vært i en rehabiliteringsfase og når belastningen begynner å øke igjen blir man sårbar for slike skader.

– Lite skadeplaget

Østberg har brukt de siste månedene og var godt i gang med rehabiliteringen før den nye skaden dukket opp. Andersen vil ikke spekulere i hvor lang tid hun vil være borte fra trening igjen.

– Ingvild har vært lite skadeplaget før skaden i mars. Hun har trent alternativt den siste tiden, noe som ikke er optimalt for en langrennsløper. I utgangspunktet vil hun være ute like lenge tidsmessig som sist, altså et par måneder.

Andersen forsikrer at teamet bruker tiden godt fremover.

– Det er jo slik at skiløpere skal trene mer utover høsten, så nå må vi bare skyve på ting. Rehabiliteringsfasen vil ta tid og det vil ta noen måneder før det blir optimalt belastningstrening, sier han.

Flugstad Østberg

SMIL: Ingvild Flugstad Østberg smilte da hun ble intervjuet av NRK om at hun omsider var tilbake i trening før sommeren.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Fortvilet

I en pressemelding fra Norges Skiforbund sier Flugstad Østberg selv at hun er fortvilet over situasjonen.

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig og jeg skal gjøre det jeg kan for å komme meg gjennom dette. Over tid har ikke balansen mellom trening, hvile og ernæring vært optimal, sier Ingvild Flugstad Østberg i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Vi har fortsatt tid til å rehabilitere skaden. Og når vi er ferdig er det opptil trenerne å få henne i god form. Det tenker jeg de klarer, avslutter laglege, Øystein Andersen.

Siste nytt

 • Wild nær comeback

  Vancouver Canucks utlignet til 1-1 i kamper i NHLs åttendedelsfinaler med 4-3-seier over Minnesota Wild.

  Vancouver hadde en komfortabel 4-1-ledelse i sluttminuttene, men to sene scoringer av Kevin Fiala gjorde det spennende i sluttsekundene.

  Mats Zuccarello spilte omkring 15 minutter i oppgjøret uten å notere seg for målpoeng.

  qnusVEAGIlM
  Foto: CODIE MCLACHLAN / AP
 • Johansen og Fulham klare for PL

  Fulham sikret plassen i Premier League, etter 2–1 seier i playoff-finalen mot Brentford. Kampen gikk til ekstraomganger, og det var ikke før i slutten av første ekstraomgang at Fulham fant nettmaskene.

  Joe Bryan måket til på frispark og satte inn 1–0, og fem minutter før ordinær tid satt Bryan sin andre scoring for kvelden. Brentford fikk en redusering på overtid, men den kom i seneste laget. Dermed sikret Fulham opprykket som er verdt milliarder.

  Brentford, som ikke har vært i den øverste divisjonen siden 1947, må ta til takke med nok en sesong i Championship. Stefan Johansen satt på benken hele kampen for Fulham.

  Championship Play-Off Final - Brentford v Fulham
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Manchester City signerer ving

  Manchester City har signert den 20 år gamle vingen Ferran Torres fra Valencia. Spanjolen har signert en femårskontrakt med Manchester-klubben.

  – Jeg er så glad for å slutte meg til City. Alle ønsker å spille for angrepslag, og Manchester City er et av de mest offensive lag i verden, sier han til klubbens nettsted.

  Ferran Torres
  Foto: Jose Jordan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal