Landslagslegen om Østberg-bruddet: – Vil ta flere måneder

Uflaksen vil ingen ende ta for Ingvild Flugstad Østberg (29). Hun omtaler bruddet som «veldig kjedelig».

Ingvild Flugstad Østberg

NY SKADESMELL: For kort tid siden var Østberg tilbake fra et tretthetsbrudd. Gleden skulle ikke vare lenge for 29-åringen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I starten av mars pådro Østberg seg et tretthetsbrudd. Så sent som i slutten av juni kunne hun trene med landslaget igjen.

Nå har hun fått et nytt brudd i foten.

Medisinsk ansvarlig for langrennslandslaget, Øystein Andersen, sier det er en belastningsskade.

Laglege Øystein Andersern

Lege og medisinsk ansvarlig for Norges Skiforbund Langrenn, Øystein Andersen.

Foto: Terje Bendiksby

– Slik skader dukker opp dersom balansen i restitusjonsarbeidet og trening ikke er optimal. Hun har vært i en rehabiliteringsfase og når belastningen begynner å øke igjen blir man sårbar for slike skader.

– Lite skadeplaget

Østberg har brukt de siste månedene og var godt i gang med rehabiliteringen før den nye skaden dukket opp. Andersen vil ikke spekulere i hvor lang tid hun vil være borte fra trening igjen.

– Ingvild har vært lite skadeplaget før skaden i mars. Hun har trent alternativt den siste tiden, noe som ikke er optimalt for en langrennsløper. I utgangspunktet vil hun være ute like lenge tidsmessig som sist, altså et par måneder.

Andersen forsikrer at teamet bruker tiden godt fremover.

– Det er jo slik at skiløpere skal trene mer utover høsten, så nå må vi bare skyve på ting. Rehabiliteringsfasen vil ta tid og det vil ta noen måneder før det blir optimalt belastningstrening, sier han.

Flugstad Østberg

SMIL: Ingvild Flugstad Østberg smilte da hun ble intervjuet av NRK om at hun omsider var tilbake i trening før sommeren.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Fortvilet

I en pressemelding fra Norges Skiforbund sier Flugstad Østberg selv at hun er fortvilet over situasjonen.

– Dette er selvfølgelig veldig kjedelig og jeg skal gjøre det jeg kan for å komme meg gjennom dette. Over tid har ikke balansen mellom trening, hvile og ernæring vært optimal, sier Ingvild Flugstad Østberg i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Vi har fortsatt tid til å rehabilitere skaden. Og når vi er ferdig er det opptil trenerne å få henne i god form. Det tenker jeg de klarer, avslutter laglege, Øystein Andersen.

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal