NRK Meny
Normal

Tilbake etter skrekkfallet: – Det ser lovende ut

To og en halv uke etter det stygge fallet i Klingenthal, er hoppkometen Philip Sjøen (18) tilbake i bakken og klar for renn til helgen.

Philip Sjøen tilbake i bakken.

HOPPER IGJEN: Philip Sjøen testet formen på Lillehammer i dag.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

I dag testet han formen på Lillehammer.

– Det var kjempebra å være tilbake. Nå har jeg fått fem gode hopp, to i 90-metersbakken og tre i storbakken. Ting ser veldig lovende ut, så dette er betryggende, sier Sjøen til NRK.

Til helgen er han klar for renn under kontinentalcupen på Rena.

– Tenker du på fallet i Klingenthal når du hopper her?

– Det jeg tenker mest på er at jeg ikke har hoppet på ski på to og en halv uke. Det er klart at når du står på toppen, så kjenner du at det kribler litt, sier han.

Sjøen hoppet bakken ned, falt og skadet seg foran verdenscupåpningen i Klingenthal sist måned.

Philip Sjøen imponerte stort i sommer, men falt på trening i Klingenthal for to uker siden og har ikke kunnet konkurert etter det. I dag testet han både form og stil på Lillehammer. Reporter/foto: Harald Christian Eiken

TILBAKE: Philip Sjøen testet formen på Lillehammer i dag, og var fornøyd med resultatet. (Det er akkurat nå problemer med åpningsbildet i videoen, men den skal spille som normalt).

Hadde satt ny bakkerrekord

Phillip Sjøen etter fallet

FORSLÅTT: Dette bildet la Anders Fannemel ut på sin instagramprofil. Bildet viser en kraftig forslått Phillip Sjøen med teksten: 'You should have seen the other guy'

Foto: PRIVAT

Sjøen hoppet 148 meter, og hadde satt ny bakkerekord om det hadde vært konkurranse. (Se video av hoppet nederst i artikkelen.)

– Det er et hopp man sjeldent ser. Han hoppet omtrent hele bakken og ut på sletta. Med den landingsvinkelen han kom ut med der, så er det umulig å holde seg på beina, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Hoppyndlingen på 18 år har hoppet rett inn i verdenstoppen etter at han ble Norges beste på plast i sommer

Men på grunn av fallet har han ennå ikke konkurrert på snø denne sesongen.

– Jeg merker at jeg har litt få hopp i kroppen. Men samtidig klarer jeg hoppe som der jeg slapp, så jeg er godt fornøyd med det.

Også landslagshopperne Tom Hilde og Anders Jacobsen deltar på Rena.

Sjøen etter fall

Se skrekkfallet fra Klingenthal.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund