Tilbake etter skadeavbrekket: – Som å være nyforelska

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum har fått minimalt med spilletid sammen. Det kan være en suksessoppskrift.

Anders Mol og Christian Sørum

GOD KJEMI: Christian Sørum og Anders Mol satser mot VM og aller helst en gullmedalje.

Foto: Emil Sollie

I januar ble Mol, som i fjor ble kåret til verdensseriens beste blokker, satt ut av spill grunnet en skade i venstre kne. Først i slutten av mars var han tilbake på banen, med makker Christian Sørum, for å teste kneet.

– Å ha den skaden var kanskje bra for meg, for da starter vi med blanke ark igjen, sier Mol når NRK møter sandvolleyballduoen på Huk i Oslo.

Sørum og Mol under en fotografering på Huk i Oslo

HØYE SVEV: Her under en fotografering på Huk i Oslo.

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

Siden mars har Mol sakte, men sikkert økt hoppmengden for å få kneet i konkurranseform. Målet har vært å klare opp til 100 hopp per trening.

– Spesiell kjemi

Fredag går turen til Brasil og årets andre turnering, og onsdag denne uka var det slutt på tellingen.

– Nå er jeg på ubegrensa hopp fordi det har gått så bra i det siste. Jeg trenger ikke å telle mer for jeg føler meg veldig bra, sier Mol og smiler.

Selv om skadeavbrekket har gitt Mol og Sørum lite spilletid sammen i oppkjøringen, mener tidligere sandvolleyballspiller og markedssjef Iver Horrem at dette kan være en fordel.

– De reiser rundt sammen hele året, så det er bra å få litt tid fra hverandre. Da blir det som å være nyforelska igjen, mener Horrem.

– Samspillet satt allerede på første trening, og det gjorde det også aller første gang vi spilte sammen. Den kjemien vi har er veldig spesiell. Så det går veldig bra selv om vi har vært borte fra hverandre lenge, sier Mol.

Favorittstempel

Anders Mol og Christian Sørum

BEST I VERDEN: I fjor spilte superduoen seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere.

Foto: Ronald Zak / AP

I en alder av 21 og 23 år overrasket Mol og Sørum en hel sandvolleyballverden da de i 2018 spilte seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere. De har nå et favorittstempel de ikke er vant til å ha.

– Jeg føler at vi har et større press på oss i år fra fans og folk som forventer noe av oss, men det presset skal ikke påvirke oss. Vi er unge og vi skal spille mot dem som er eldre enn oss og det vil alltid være en underdog følelse i seg selv. Vi skal vinne hver eneste kamp, sier en selvsikker Mol.

For to uker siden ble Sørum og Mol nummer fem i firestjernersturnering i Kina, knappe to poeng fra en semifinale.

– Vi ligger bra an med tanke på at det var vår første turnering på en stund. At vi klarte å være så nærme en semifinaleplass er mer enn godkjent, og vi har fortsatt mye mer å gå på.

Høydepunktet for sesongen er VM-debuten i Hamburg i begynnelsen av juli.

– Målet er å ta medalje i VM, og helst gull, forteller de.

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal