Tilbake etter skadeavbrekket: – Som å være nyforelska

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum har fått minimalt med spilletid sammen. Det kan være en suksessoppskrift.

Anders Mol og Christian Sørum

GOD KJEMI: Christian Sørum og Anders Mol satser mot VM og aller helst en gullmedalje.

Foto: Emil Sollie

I januar ble Mol, som i fjor ble kåret til verdensseriens beste blokker, satt ut av spill grunnet en skade i venstre kne. Først i slutten av mars var han tilbake på banen, med makker Christian Sørum, for å teste kneet.

– Å ha den skaden var kanskje bra for meg, for da starter vi med blanke ark igjen, sier Mol når NRK møter sandvolleyballduoen på Huk i Oslo.

Sørum og Mol under en fotografering på Huk i Oslo

HØYE SVEV: Her under en fotografering på Huk i Oslo.

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

Siden mars har Mol sakte, men sikkert økt hoppmengden for å få kneet i konkurranseform. Målet har vært å klare opp til 100 hopp per trening.

– Spesiell kjemi

Fredag går turen til Brasil og årets andre turnering, og onsdag denne uka var det slutt på tellingen.

– Nå er jeg på ubegrensa hopp fordi det har gått så bra i det siste. Jeg trenger ikke å telle mer for jeg føler meg veldig bra, sier Mol og smiler.

Selv om skadeavbrekket har gitt Mol og Sørum lite spilletid sammen i oppkjøringen, mener tidligere sandvolleyballspiller og markedssjef Iver Horrem at dette kan være en fordel.

– De reiser rundt sammen hele året, så det er bra å få litt tid fra hverandre. Da blir det som å være nyforelska igjen, mener Horrem.

– Samspillet satt allerede på første trening, og det gjorde det også aller første gang vi spilte sammen. Den kjemien vi har er veldig spesiell. Så det går veldig bra selv om vi har vært borte fra hverandre lenge, sier Mol.

Favorittstempel

Anders Mol og Christian Sørum

BEST I VERDEN: I fjor spilte superduoen seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere.

Foto: Ronald Zak / AP

I en alder av 21 og 23 år overrasket Mol og Sørum en hel sandvolleyballverden da de i 2018 spilte seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere. De har nå et favorittstempel de ikke er vant til å ha.

– Jeg føler at vi har et større press på oss i år fra fans og folk som forventer noe av oss, men det presset skal ikke påvirke oss. Vi er unge og vi skal spille mot dem som er eldre enn oss og det vil alltid være en underdog følelse i seg selv. Vi skal vinne hver eneste kamp, sier en selvsikker Mol.

For to uker siden ble Sørum og Mol nummer fem i firestjernersturnering i Kina, knappe to poeng fra en semifinale.

– Vi ligger bra an med tanke på at det var vår første turnering på en stund. At vi klarte å være så nærme en semifinaleplass er mer enn godkjent, og vi har fortsatt mye mer å gå på.

Høydepunktet for sesongen er VM-debuten i Hamburg i begynnelsen av juli.

– Målet er å ta medalje i VM, og helst gull, forteller de.

Siste nytt

 • Abelvik Rød mister resten av EM

  Magnus Abelvik Rød skadet ankelen i Norges match mot Sverige søndag kveld. 22-åringen har vært til MR-undersøkelse mandag formiddag, og resultatet er nedslående med norske øyne.

  Flensburg-spilleren mister nemlig resten av EM. Han har fått en fraktur i foten og har sterke smerter.

  – Det er tungt, sier høyrebacken til det norske pressekorpset i Malmö.

  – Det er bittert, og jeg får ikke gjort noe med det, legger han til.

  HÂndball-EM menn 2020, Norge-Ungarn
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Tre debutanter til VM i skiskyting

  Norges Skiskytterforbund, annonserte i dag hvem som får bli med til VM i skiskyting i italienske Anterselva. Fem kvinner er tatt ut: Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og debutant Karoline Knotten. Herrenes tropp består av: Erlend Bjøntegaard, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og debutantene Johannes Dale og Aleksander Fjeld Andersen.

  -tlRGKbyx7U
  Foto: GEORG HOCHMUTH
 • Molde låner Wolverhampton-spiller

  John Kitolano lånes ut fra Premier League-klubben Wolverhampton til Molde ut 2021-sesongen. Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider mandag. Molde har også sikret seg kjøp på den tidligere Odd-spilleren.

  Wolverhampton Wanderers Unveil New Signing John Kitolano
  Foto: Wolverhampton Wanderers FC / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal