Tilbake etter skadeavbrekket: – Som å være nyforelska

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum har fått minimalt med spilletid sammen. Det kan være en suksessoppskrift.

Anders Mol og Christian Sørum

GOD KJEMI: Christian Sørum og Anders Mol satser mot VM og aller helst en gullmedalje.

Foto: Emil Sollie

I januar ble Mol, som i fjor ble kåret til verdensseriens beste blokker, satt ut av spill grunnet en skade i venstre kne. Først i slutten av mars var han tilbake på banen, med makker Christian Sørum, for å teste kneet.

– Å ha den skaden var kanskje bra for meg, for da starter vi med blanke ark igjen, sier Mol når NRK møter sandvolleyballduoen på Huk i Oslo.

Sørum og Mol under en fotografering på Huk i Oslo

HØYE SVEV: Her under en fotografering på Huk i Oslo.

Foto: Pia Rivelsrud / NRK

Siden mars har Mol sakte, men sikkert økt hoppmengden for å få kneet i konkurranseform. Målet har vært å klare opp til 100 hopp per trening.

– Spesiell kjemi

Fredag går turen til Brasil og årets andre turnering, og onsdag denne uka var det slutt på tellingen.

– Nå er jeg på ubegrensa hopp fordi det har gått så bra i det siste. Jeg trenger ikke å telle mer for jeg føler meg veldig bra, sier Mol og smiler.

Selv om skadeavbrekket har gitt Mol og Sørum lite spilletid sammen i oppkjøringen, mener tidligere sandvolleyballspiller og markedssjef Iver Horrem at dette kan være en fordel.

– De reiser rundt sammen hele året, så det er bra å få litt tid fra hverandre. Da blir det som å være nyforelska igjen, mener Horrem.

– Samspillet satt allerede på første trening, og det gjorde det også aller første gang vi spilte sammen. Den kjemien vi har er veldig spesiell. Så det går veldig bra selv om vi har vært borte fra hverandre lenge, sier Mol.

Favorittstempel

Anders Mol og Christian Sørum

BEST I VERDEN: I fjor spilte superduoen seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere.

Foto: Ronald Zak / AP

I en alder av 21 og 23 år overrasket Mol og Sørum en hel sandvolleyballverden da de i 2018 spilte seg til toppen av verdensrankingen og ble Europamestere. De har nå et favorittstempel de ikke er vant til å ha.

– Jeg føler at vi har et større press på oss i år fra fans og folk som forventer noe av oss, men det presset skal ikke påvirke oss. Vi er unge og vi skal spille mot dem som er eldre enn oss og det vil alltid være en underdog følelse i seg selv. Vi skal vinne hver eneste kamp, sier en selvsikker Mol.

For to uker siden ble Sørum og Mol nummer fem i firestjernersturnering i Kina, knappe to poeng fra en semifinale.

– Vi ligger bra an med tanke på at det var vår første turnering på en stund. At vi klarte å være så nærme en semifinaleplass er mer enn godkjent, og vi har fortsatt mye mer å gå på.

Høydepunktet for sesongen er VM-debuten i Hamburg i begynnelsen av juli.

– Målet er å ta medalje i VM, og helst gull, forteller de.

Siste nytt

 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Halvorsen på tredjeplass

  Sykkelproffen Kristoffer Halvorsen spurtet inn til tredjeplass på den 6. etappen av etapperittet Tour of Turkey fredag. Belgieren Jasper Philipsen vant.

  Halvorsen har sammen med lagkameratene på det norske Uno-X-laget vist solid form i Tyrkia. Han tok annenplassen på en tidligere etappe i rittet.

  Briten Mark Cavendish som vunnet hele tre etapper, men måtte nøye seg med fjerdeplassen på den 129,1 km lange etappen fra Fethiye til Marmaris.

  (©NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal