NRK Meny
Normal

Til finalen med norsk rekord

Ezinne Ekparaebo gikk til finalen på 100 m i friidretts-EM torsdag, og det med norsk rekord på 11,23.

Video EM friidrett torsdag 29. juli 2010

Ezinne kom bra ut og ledet lenge. Franske Veronique Mang avsluttet klart best og vant heatet på 11,12 sekunder. Okparaebo ble nummer to i heatet, og hun forbedret sin egen norske rekord med tre hundredeler. Totalt for begge semifinalene var hun fjerde raskest.

Se rekordløpet her:

Video Klar for finalen

Tyske Verena Sailer var raskest av alle med 11,06.

- Jeg måtte gjøre mitt eget løp og holde hodet kaldt. Det klarte jeg. I finalen kan alt skje, sa en jublende Okparaebo til NRK.

- Helt rått, jeg er megastolt, sa søster Chidi, , som satt på tribunen og så på. - Jeg tror hun kan ta gull, sa hun.

Finalen går seinere i kveld, kl 21.45.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal