Hopp til innhold

Til angrep på Sjarapova: – For meg er hun en jukser

Tidligere dopingutestengte Maria Sjarapova møter motstand blant flere spillere etter comebacket i Stuttgart.

Sjarapova

COMEBACK: Maria Sjarapova var tilbake på tennisbanen onsdag. Det har vakt sterke reaksjoner.

Foto: Michael Probst / AP

Sjarapova slo den italienske veteranen Roberta Vinci da hun deltok i Stuttgart Open onsdag.

Den russiske tennisstjernen har fått et såkalt wild card til turneringen, noe som vil si at hun er blitt invitert til turneringen, og det opprører flere spillere. Den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard er også kritisk til at en idrettsutøver med en dopingdom skal få konkurrere igjen.

– Jeg synes ikke det er riktig. For meg er hun en jukser, og for meg bør ingen juksere få utøve sporten sin igjen, sier den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard, ifølge AFP.

Canadieren er i øyeblikket nummer 59 på verdensrankingen.

Eugenie Bouchard

Canadiske Eugeine Boucard er svært kritisk til Sjarapova.

Foto: JULIAN FINNEY / AFP

Onsdag var imidlertid den russiske tennisstjernen tilbake på tennisbanen etter å ha vært borte fra idretten i 15 måneder.

Sjarapova er en av de aller største stjernene på kvinnesiden i tennis og sjokket var stort da hun ble utestengt for bruk av det forbudte stoffet meldonium, Hun har selv hevdet at hun tok stoffet av medisinske årsaker.

– Sender feil signal

Canadiske Bouchard mener imidlertid at WTA-ledelsen sender et galt signal ved å gi den russiske jenta innpass på arenaen igjen.

– Det er urettferdig overfor de andre spillerne som følger reglene og er ærlige. Jeg mener at WTA sender et feil signal til unge spillere. Bare juks, så ønsker vi deg velkommen tilbake med åpne armer, sier hun.

– Jeg synes ikke det er riktig, legger hun til.

Også andre tennisspillere er kritisk til at Sjarapova nå er tilbake på tennisbanen. Polske Agnieszka Radwanska, som også deltar i turneringen i Stuttgart, har kritisert at russeren har fått et wildcard til tennisturneringen.

SPO-TEN-WTA-2017-MIAMI-OPEN---DAY-6

Polske Agnieszka Radwanska mener Sjarapova ikke burde fått et wild card til turneringen i Stuttgart.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

– Denne typen fribillett til turneringen burde tilfalle spillere som har falt på rankingen på grunn av skade, sykdom eller en annen uventet hendelse. Ikke til noen som har vært utestengt for doping, sier den polske jenta.

Heller ikke onsdagens motstander, Roberta Vinci, er positiv til at den russiske tennisstjernen har kommet seg inn i turneringen ved hjelp av et wild card, melder TRT World.

Fikk kortere straff

Sjarapova har også fått frikort til de kommende turneringene i Madrid og Roma, og hun håper også på å få spille prestisjetunge Roland Garros i Paris.

– Jeg får ikke et wild card for å automatisk motta et trofe. Jeg må fortsatt spille kampene og vinne dem, kommenterer hun.

The Telegraph har imidlertid tidligere meldt at arrangørene i den franske hovedstaden ikke kommer til å gi Sjarapova noen gratisbillett til turneringen.

Russeren testet positivt for den forbudte hjertemedisinen meldonium under Australian Open for vel et år siden.

Da den russiske stjernen avla positiv prøve, hadde stoffet akkurat havnet på dopinglisten. Sjarapova ble i utgangspunktet utestengt i to år, men fikk kortet ned sin straff fordi det ble konkludert med at hun ikke med vilje hadde forsøkt å dope seg.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal