NRK Meny
Normal

Til angrep på Sjarapova: – For meg er hun en jukser

Tidligere dopingutestengte Maria Sjarapova møter motstand blant flere spillere etter comebacket i Stuttgart.

Sjarapova

COMEBACK: Maria Sjarapova var tilbake på tennisbanen onsdag. Det har vakt sterke reaksjoner.

Foto: Michael Probst / AP

Sjarapova slo den italienske veteranen Roberta Vinci da hun deltok i Stuttgart Open onsdag.

Den russiske tennisstjernen har fått et såkalt wild card til turneringen, noe som vil si at hun er blitt invitert til turneringen, og det opprører flere spillere. Den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard er også kritisk til at en idrettsutøver med en dopingdom skal få konkurrere igjen.

– Jeg synes ikke det er riktig. For meg er hun en jukser, og for meg bør ingen juksere få utøve sporten sin igjen, sier den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard, ifølge AFP.

Canadieren er i øyeblikket nummer 59 på verdensrankingen.

Eugenie Bouchard

Canadiske Eugeine Boucard er svært kritisk til Sjarapova.

Foto: JULIAN FINNEY / AFP

Onsdag var imidlertid den russiske tennisstjernen tilbake på tennisbanen etter å ha vært borte fra idretten i 15 måneder.

Sjarapova er en av de aller største stjernene på kvinnesiden i tennis og sjokket var stort da hun ble utestengt for bruk av det forbudte stoffet meldonium, Hun har selv hevdet at hun tok stoffet av medisinske årsaker.

– Sender feil signal

Canadiske Bouchard mener imidlertid at WTA-ledelsen sender et galt signal ved å gi den russiske jenta innpass på arenaen igjen.

– Det er urettferdig overfor de andre spillerne som følger reglene og er ærlige. Jeg mener at WTA sender et feil signal til unge spillere. Bare juks, så ønsker vi deg velkommen tilbake med åpne armer, sier hun.

– Jeg synes ikke det er riktig, legger hun til.

Også andre tennisspillere er kritisk til at Sjarapova nå er tilbake på tennisbanen. Polske Agnieszka Radwanska, som også deltar i turneringen i Stuttgart, har kritisert at russeren har fått et wildcard til tennisturneringen.

SPO-TEN-WTA-2017-MIAMI-OPEN---DAY-6

Polske Agnieszka Radwanska mener Sjarapova ikke burde fått et wild card til turneringen i Stuttgart.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

– Denne typen fribillett til turneringen burde tilfalle spillere som har falt på rankingen på grunn av skade, sykdom eller en annen uventet hendelse. Ikke til noen som har vært utestengt for doping, sier den polske jenta.

Heller ikke onsdagens motstander, Roberta Vinci, er positiv til at den russiske tennisstjernen har kommet seg inn i turneringen ved hjelp av et wild card, melder TRT World.

Fikk kortere straff

Sjarapova har også fått frikort til de kommende turneringene i Madrid og Roma, og hun håper også på å få spille prestisjetunge Roland Garros i Paris.

– Jeg får ikke et wild card for å automatisk motta et trofe. Jeg må fortsatt spille kampene og vinne dem, kommenterer hun.

The Telegraph har imidlertid tidligere meldt at arrangørene i den franske hovedstaden ikke kommer til å gi Sjarapova noen gratisbillett til turneringen.

Russeren testet positivt for den forbudte hjertemedisinen meldonium under Australian Open for vel et år siden.

Da den russiske stjernen avla positiv prøve, hadde stoffet akkurat havnet på dopinglisten. Sjarapova ble i utgangspunktet utestengt i to år, men fikk kortet ned sin straff fordi det ble konkludert med at hun ikke med vilje hadde forsøkt å dope seg.

Siste nytt

 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Burchnall i Östersund ut sesongen

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall har overbevist Östersund-ledelsen og skal trene Allsvenskan-laget minst ut årets sesong.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering