Til angrep på Bøkkos rådgiver

Vibecke Sørensen mener Håvard Bøkkos sponsor og rådgiver, Rolf Hauge, prøver å overstyre Skøyteforbundet.

Håvard Bøkko (t.v.) og Rolf Hauge

Håvard Bøkko (t.v.) og Rolf Hauge.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

- Det er faktisk ikke rådgivere rundt enkeltutøvere som skal styre Norges Skøyteforbund. Vi har lagt en kjørelinje og premisser for hvordan forbundet ønsker å opptre og det må også utøvere forholde seg til, sier Sørensen til NRK.

- Vi kan ikke la oss overstyre av rådgivere, sier hun.

Sponser Bøkko

Rolf Hauge er sponsor og rådgiver for Håvard Bøkko. Det er han som betaler for at Peter Mueller er personlig trener for OL-håpet.

Nettopp derfor prøver han også å få amerikaneren så mye som mulig involvert i treningsarbeidet rundt Norges skøyte-ess.

I går gikk Rolf Hauge til angrep på landslagstrenerne Jarle Pedersen og Johann Olav Koss under en pressekonferanse på Hamar.

- Veldig uheldig

Dette er ødeleggende for landslaget mener Vibecke Sørensen.

- Ja, det er veldig uheldig, og det fører også til at andre utøvere reagerer.

Rolf Hauge har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal