NRK Meny
Normal

Tiger: – Jeg har jobbet ræva av meg

Tiger Woods (39) har trent dag og natt i et forsøk på å igjen bli en av verdens beste golfspillere.

Tiger Woods

GOLF-IKON: Tiger Woods er klar for Masters, og sier han har trent knallhardt.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

– Jeg har jobbet ræva av meg. Det er den enkleste måten å beskrive det på. Jeg har jobbet hardt, sier han ifølge BBC.

Tiger Woods har faktisk vist lovende takter under treningsrundene før Masters som er like rundt hjørnet.

Torsdag starter alvoret, og Woods har ikke vunnet en major siden 2008.

Ha trent fra tidlig til sent

Det er han smertelig klar over, og etter en katastrofal start på sesongen valgte Woods å ta en pause på ubestemt tid for å få orden på spillet igjen. Nå er han tilbake for første gang på to måneder.

– Jeg tror ingen forstår hvor mye arbeid jeg har lagt ned for å komme tilbake. Det var trening fra soloppgang til solnedgang, sier Woods, som har slitt med karrieren siden utroskapsskandalen og skilsmissen med Elin Nordegren.

Han er nå sammen med alpinesset Lindsey Vonn.

Vil fortsatt vinne

Den tidligere verdenseneren Woods er for tiden ranket som nummer 111 i verden, til dels fordi han knapt har spilt turneringer det siste halvannet året.

– Jeg prøver å slå alle andre. Det har ikke endret seg. Jeg forbereder meg på å vinne og forventer å gjøre det, forteller han.

Masters var den første majortittelen Woods vant, tilbake i 1997. Siden den gang har han vunnet ytterligere tre ganger, i 2001, 2002 og 2005.

Spøkte om favoritt

I år er spillere som Rory McIlroy (25), regjerende mester Bubba Watson (36) og unggutten Jordan Spieth (21) de største favorittene.

– Jeg vant Masters mens Jordan fremdeles brukte bleier, spøker Woods.

Tiger har vunnet nest flest majors gjennom tidene. Han har vunnet 14, og har bare landsmannen Jack Nicklaus med 18 foran seg. Woods så ut til å ta rekorden med den største selvfølgelighet, men foreløpig er seieren i U.S. Open i 2008 den siste.

Tiger Woods og Lindsey Vonn

STØTTE: Lindsey Vonn er til stede for å følge Tiger Woods under Masters.

Foto: Chris Carlson / Ap

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel