Hopp til innhold

Alvorstynget Tiger: – Legene sier jeg kan komme tilbake

Tiger Woods var endelig på vei tilbake fra sin karrieres verste sportslige krise. Så kom beskjeden fra legene.

Tiger Woods

TYNGET: Tiger Woods, her under sin forrige turnering.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

– Dette er selvfølgelig skuffende, men jeg er en fighter, sier Tiger Woods i en alvorstynget pressemelding fredag kveld.

Golfsuperstjernen var endelig på vei tilbake til gammel form etter en forferdelig periode. For bare noen uker siden leverte han sin beste turnering i år.

Men nå har det gått galt igjen.

– Legene sier jeg kan komme tilbake

Fredag kom nemlig meldingen som overrasket golfverdenen: 39-åringen har gjennomgått en ny ryggoperasjon denne uka.

Ifølge manageren ble Woods selv tatt på senga av behovet for operasjon. Det er andre gangen på under to år at 39-åringen blir operert på grunn av en alvorlig ryggskade.

– Legene sier jeg kan komme tilbake, så det er jeg trygg på, sier Tiger Woods.

Klokka tikker

Woods kommer uansett ikke tilbake før i starten av 2016, ifølge legene. Da vil han være 40 år gammel. Amerikaneren, som har vunnet over 100 turneringer og er regnet som en av tidenes beste golfspillere, er for øyeblikket nede på en sjokkerende 283.-plass på verdensrankingen.

Skaden kommer på et ubeleilig tidspunkt. Woods har hatt sin dårligste sesong i karrieren, og gikk nylig helt fra nummer én i verden til nummer 241 - på bare 14 måneder. Mye av årsaken har vært skader. Derfor er det ekstra surt at skaden kommer rett etter at han endelig så ut til å være på rett spor.

– Mange tvilte på om han kunne komme tilbake allerede før dette. Nå blir tvilen bare dypere og mørkere, skriver ESPNs golfekspert Bob Harig.

– Dette er uheldig, men slike ting skjer. Jeg har vært skadet før og kommet tilbake. Det blir ikke noe annerledes denne gangen, sier Woods.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal