Hopp til innhold

Tidligere verdensmester: – Må snart slutte å telle hvor mye han vinner

MOSKVA (NRK): Carlsen smilte bredt etter VM-gull nummer 12. Bronsevinner Vladimir Kramnik beundrer Magnus Carlsens motivasjon.

Magnus Carlsen

TO NYE POKALER: Magnus Carlsen med sine to gullfargede trofeer fra VM i Moskva. Han vant både hurtig- og lynsjakkturneringen.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Carlsen tok VM-gull i lynsjakk, og feiret med en heftig seiersgest på scenen. Publikum flokket seg rundt brettet i Moskva, og da avgjørelsen falt, så det ut som to blylodd forsvant fra Carlsens skuldre.

Nå har han igjen «trippelkronen» - VM-gull i sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

– For en feiring! Det er utrolig å se hans sult og motivasjon. Han har allerede vunnet alt som kan vunnes, men likevel kan du se hvor konsentrert han er og hvor mye det betyr. Det er beundringsverdig, sier Vladimir Kramnik.

– Må snart slutte å telle

Kramnik er tidligere verdensmester i sjakk, og har egentlig lagt opp. Til lynsjakk-VM gjorde han comeback, og han tok bronse. Selv var han dog opptatt av å rose verdensmesteren.

– Han har alle tre verdemsmestertitlene samtidig, akkurat som i 2014. Se hvor utslitt og glad han er, det er utrolig å se på, sier Kramnik.

Vladimir Kramnik

ROSER CARLSEN: Bronsevinner og tidligere verdensmester Vladimir Kramnik

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Det er Carlsens tolvte VM-gull, og hans femte i lynsjakk.

– Vi må snart slutte å telle hvor mye han vinner. Nå er det overraskende når han ikke vinner en turnering, sier Kramnik.

Svaret fra Carlsen er kontant.

– Jeg kan alltids bli bedre, men jeg er veldig fornøyd nå, sier Carlsen til NRK.

Endrer opplegget

Han mener selv at dette er hans beste år i langsjakk. Etter VM topper han igjen alle rating-lister og han innehar alle verdensmestertitler. Han har ikke tapt på 107 partier i langsjakk.

Men til 2020 må han gjøre endringer. Da skal han spille VM-kamp, og da må han spare på overskuddet.

– Jeg kommer til å spille litt mindre, i år har jeg spilt veldig mye. Jeg har gått tom for energi på slutten av året, sier Carlsen.

Det var tydelig at nordmannen var tom for krefter etter å ha sikret VM-gullet. På vei ut av arenaen, mens han ble intervjuet av NRK og VG, sto en klynge på 50-60 personer rundt ham for å få sin bit av superstjernen.

Han endrer derfor på suksessoppskriften fra 2019, der han har spilt mange turneringer.

– Ja, når det er snakk om å spille VM er det ikke realistisk å spille like mye som i år. Men jeg kommer fortsatt til å få god spilletrening, sier han.

Henrik Carlsen gir VM-pokal til Magnus Carlsen

POKAL FRA PAPPA: Henrik Carlsen rekker lynsjakk-pokalen til sønnen i forbindelse med fotografering av årets medaljevinnere i Moskva.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Siste nytt

 • Sørloth har lagt Spania-missen bak seg: – Kan ikke dvele

  Alexander Sørloth bommet på en enorm mulighet på stillingen 0-1 til Spania i Norges første kamp i EM-kvalifiseringen lørdag kveld. Men den norske spissen har lagt bommen bak seg.

  – Det eneste som manglet var scoringen. Hadde jeg satt den i krysset der den skulle så hadde det sikkert vært et annet spørsmål. Men man kan ikke dvele ved sånne ting. Takk Gud for at jeg har skaffet meg bedre ballast gjennom karrieren så jeg kommer over sånne ting fortere. Jeg er veldig motivert og klar for i morgen, sier Sørloth, som innledet svaret med å si at han var fornøyd med egen innsats ute på banen.

  Sørloth møtte pressen i Georgia mandag ettermiddag etter en lang reise fra Spania til Norges neste bortekamp i EM-kvalifiseringen. Det norske landslaget landet natt til mandag, men den lange reisen har ikke påvirket mannen som er Norges fremste angrepsvåpen i Erling Braut Haalands skadefravær.

  – Det var en lang flytur i går, men jeg har det trivelig med gutta på laget. Vi spilte kort i nesten fem timer, så det gikk veldig fort, sier han.

  Tirsdag klokken 18.00 jakter Norge sine første poeng i EM-kvalifiseringen etter 0-3-tapet mot Spania.

  – Vi forventer en god atmosfære og et hardtarbeidende georgisk lag. Det blir en tøff kamp, sier Sørloth.

  Fotball, EM-kvalifisering: Spania - Norge (3-0)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Thorisdottir mister VM

  Maria Thorisdottir mister sommerens VM i Australia og New Zealand. Det opplyser hun selv i en SMS til Jærbladet.

  Hun sier at det drier seg om en leddbåndskade i foten.

  – Knuste hjertet mitt dette her, men jeg har blitt knocket ned så mange ganger nå, så jeg skal slå tilbake nok en gang, skriver Thorisdottir til avisen.

  Midtstopperen måtte av med en skade etter en times spill i kampen mellom Manchester United og Lewes i FA-cupen for halvannen uke siden.

  Trening med kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Storhamar fikk pålegg fra forbundet etter billettreduksjon

  Mandag formiddag skrev Storhamar på Twitter at de reduserte tilskuerkapasiteten til kveldens kamp mellom Storhamar og Vålerenga, den femte kampen i semifinaleserien mellom de to ishockeylagene.

  Det innebar en reduksjon av antall bortesupportere til 275, noe som fikk flere Vålerenga-fans til å reagere.

  Noen timer senere kom også beskjeden om at bortelaget hadde fått justert antall billetter til 325 etter pålegg fra ishockeyforbundet.

  Et bortelag har i utgangspunktet krav på fem prosent av billettene til en kamp. Ishockeyforbundet har lagt til grunn en kapasitet på 6500 tilskuere.

  – Vi har fått beskjed om at det skal regnes av hallens mulige kapasitet - ikke hvor mange billetter vi legger ut for salg. Vi mener at hallen ikke er tilrettelagt for å kunne etterkomme de arrangementskrav forbundet stiller til bortesupporterfelt når vi pålegges å slippe inn over 300+ fordi det er ståtribuner og ikke seter. Vi forholder oss til pålegget og har lagt ut flere billetter, sier styreleder i Storhamar, Njål Gjøvåg Berge.

  Talsperson i Klanen, Amalie Bakke, stusser over Storhamars handlinger.

  – Vi synes det er synd at Storhamar prøver å sette bremser for det som for mange er høydepunktene i løpet av sesongen. Gang på gang iverksetter de tiltak som virker lite gjennomtenkt. Vi stiller oss også undrende til hvorfor vi som supporterforening ikke involveres i planleggingen da vi har hatt flere alternativer for hvordan det kan løses bedre for å få et trygt arrangement for alle parter, skriver Bakke til NRK.

  Storhamar møter Vålerenga i Hamar OL-amfi
  Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste