Tidligere verdensmester: – Må snart slutte å telle hvor mye han vinner

MOSKVA (NRK): Carlsen smilte bredt etter VM-gull nummer 12. Bronsevinner Vladimir Kramnik beundrer Magnus Carlsens motivasjon.

Magnus Carlsen

TO NYE POKALER: Magnus Carlsen med sine to gullfargede trofeer fra VM i Moskva. Han vant både hurtig- og lynsjakkturneringen.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Carlsen tok VM-gull i lynsjakk, og feiret med en heftig seiersgest på scenen. Publikum flokket seg rundt brettet i Moskva, og da avgjørelsen falt, så det ut som to blylodd forsvant fra Carlsens skuldre.

Nå har han igjen «trippelkronen» - VM-gull i sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.

– For en feiring! Det er utrolig å se hans sult og motivasjon. Han har allerede vunnet alt som kan vunnes, men likevel kan du se hvor konsentrert han er og hvor mye det betyr. Det er beundringsverdig, sier Vladimir Kramnik.

– Må snart slutte å telle

Kramnik er tidligere verdensmester i sjakk, og har egentlig lagt opp. Til lynsjakk-VM gjorde han comeback, og han tok bronse. Selv var han dog opptatt av å rose verdensmesteren.

– Han har alle tre verdemsmestertitlene samtidig, akkurat som i 2014. Se hvor utslitt og glad han er, det er utrolig å se på, sier Kramnik.

Vladimir Kramnik

ROSER CARLSEN: Bronsevinner og tidligere verdensmester Vladimir Kramnik

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Det er Carlsens tolvte VM-gull, og hans femte i lynsjakk.

– Vi må snart slutte å telle hvor mye han vinner. Nå er det overraskende når han ikke vinner en turnering, sier Kramnik.

Svaret fra Carlsen er kontant.

– Jeg kan alltids bli bedre, men jeg er veldig fornøyd nå, sier Carlsen til NRK.

Endrer opplegget

Han mener selv at dette er hans beste år i langsjakk. Etter VM topper han igjen alle rating-lister og han innehar alle verdensmestertitler. Han har ikke tapt på 107 partier i langsjakk.

Men til 2020 må han gjøre endringer. Da skal han spille VM-kamp, og da må han spare på overskuddet.

– Jeg kommer til å spille litt mindre, i år har jeg spilt veldig mye. Jeg har gått tom for energi på slutten av året, sier Carlsen.

Det var tydelig at nordmannen var tom for krefter etter å ha sikret VM-gullet. På vei ut av arenaen, mens han ble intervjuet av NRK og VG, sto en klynge på 50-60 personer rundt ham for å få sin bit av superstjernen.

Han endrer derfor på suksessoppskriften fra 2019, der han har spilt mange turneringer.

– Ja, når det er snakk om å spille VM er det ikke realistisk å spille like mye som i år. Men jeg kommer fortsatt til å få god spilletrening, sier han.

Henrik Carlsen gir VM-pokal til Magnus Carlsen

POKAL FRA PAPPA: Henrik Carlsen rekker lynsjakk-pokalen til sønnen i forbindelse med fotografering av årets medaljevinnere i Moskva.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Siste nytt

 • Sykdom satt en stopper for Moen

  Sondre Nordstad Moen hadde egentlig planer om forbedre sin norske maratonrekord i London søndag, men sykdom har satt en stopper for optimale forberedelser.

  – Jeg var forkjølet i to uker med feber, tette bihuler og sår hals – men det var ikke covid, bare en vanlig høstforkjølelse, sier Moen til NTB.

  Moen forteller at han ikke har løpt så mange maratonøkter og at kroppen ikke har vært like mottakelig for hardt trening. Men torsdag går turen til London, der feltet kun består av eliteløpere.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Usikkerhet før mesterligatrekning

  Torsdag er det trekning til gruppespillet i mesterligaen, men fremdeles er det mye som er uklart. Den største usikkerheten handler om gjennomføringen av gruppespillet, altså om kampene lar seg gjennomføre på de arenaene de blir satt opp på.

  Karantenereglene i de ulike landene kan nemlig gjøre det vanskelig for lagene å fritt krysse landegrensene. Dersom en kamp ikke lar seg spille på det oppsatte stedet, så har hjemmelaget ansvaret for å finne en alternativ arena.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP
 • Moe Wold til FA-cupfinalen

  Ingrid Moe Wold og hennes Everton er klare for den engelske FA-cupfinalen etter å ha slått Birmingham 3–0 onsdag kveld. Simone Magill, Nicoline Sørensen og Valerie Gauvin scoret målene for Merseyside-laget. Moe Wold noterte seg for en målgivende pasning på den siste scoringen.

  I finalen møter Moe Wold og lagvenninnene Manchester City eller Arsenal, som møtes i den andre semifinalen torsdag.

  Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal