NRK Meny
Normal

Tidligere topptrener dømt til fengsel

Den tidligere treneren for flere av Norges beste langdistanseløpere ble i dag dømt til fengsel. Han mister også retten til å være trener for idrettsutøvere resten av livet.

Oslo Tingrett

I TINGRETTEN: Her i Oslo tingrett ble Evertsen funnet skyldig.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Tiltalte er funnet skyldig i ved flere anledninger over en periode på tre år å ha avgitt falsk forklaring og ha benyttet forfalskede dokumenter for å oppnå autorisasjon som lege. Tiltalte har vist sterkt forbrytersk forsett over flere år, lyder dommen fra Oslo Tingrett.

Frank Evertsen har tidligere trent langdistanseløperne Sindre Buraas, Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sondre Norstad Moen. I vår ble han tiltalt for å ha forfalsket papirer som ga ham godkjent legelisens i Norge. Han var også tiltalt for falsk forklaring, og i dag falt den nådeløse dommen.

– Uskikket til å være trener

Frank Evertsen og Sindre Buraas

TRENTE LANGDISTANSETOPPER: Frank Evertsen (t.v.) har trent flere av Norges beste langdistanseløpere i friidrett, som Sindre Buraas (t.h.), Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sondre Nordstad Moen.

Foto: NRK

Evertsen dømmes til fengsel i 75 dager. 30 av dem er betinget. I tillegg mister 50-åringen retten til å være trener for idrettsutøvere resten av livet.

– Retten har funnet bevist at tiltaltes straffbare handlinger viser at tiltalte er uskikket til og kan misbruke sin posisjon som trener for idrettsutøvere dersom han får utøve slik aktivitet, står det i dommen.

Den tidligere topptreneren må også betale omkostningene på 15.000 kroner. Dommen var enstemming.

Ville vite grunnen

Både Aktor Ragnvald Brekke og dommer Heidi Heggdal ville i retten ha svar på hvorfor han hadde forfalsket papirene og søkt om legeautorisasjon. Det hadde ikke Evertsen noe godt svar på.

– Jeg vet ikke. Det var vel en kortslutning. Jeg har ikke noe godt svar på det sa Evertsen flere ganger forrige uke.

– Tenkte du på risikoen, spurte aktor.

– Jeg er usikker på hva jeg tenkte, svarte Evertsen.

Friidrettsforbundet tar avstand

Tore Hordnes, president i Norges Friidrettsforbund (NFIF), tar dommen til etterretning.

– Det som har kommet frem i retten, strider mot NFIF og idrettens verdier, og NFIF tar sterk avstand fra Evertsens handlinger, sier Hordnes i en pressemelding.

Siste nytt

 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag