Tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: – En utrolig god lagkompis

Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV 2. Han ble kun 37 år gammel.

Chris Anker Sørensen

OMKOM AV SKADENE: Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV 2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

– Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

– Intelligent og inkluderende

Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV 2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM, som starter søndag.

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen var lagkamerat med Sørensen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

– Han var en utrolig god lagkompis og en helt vidunderlig fyr. Det var nok også mye av grunnen til at han fikk han den rollen han fikk etter sin sykkelkarriere. Han var intelligent og inkluderende, og så hadde han selvironi, sier Arvesen til TV 2.

De to hadde Bjarne Riis som sjef i CSC. Han kommenterer dødsulykken slik overfor Ekstra Bladet.

– Jeg tenker på hans familie og de mange minnene vi har delt sammen, sier Riis.

Danskens største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

– I sjokk

– Jeg skjønner ikke hvordan noe så forferdelig kan skje, skriver sykkelkommentator på TV 2, Dennis Ritter på Twitter.

– Min venn og kollega og et av de beste menneskene jeg kjente er ikke mer. Vi tilbrakte 7 fantastiske timer sammen i går kveld. Og nå vil vi aldri se hverandre igjen, skriver han.

– Jeg er i sjokk, alle mine tanker går til familien.

TV 2 opplyser om at de tilbyr krisehjelp til sine ansatte som er i Belgia, og at de får bestemme selv om de vil reise hjem.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal