Hopp til innhold

Tidligere toppsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: – En utrolig god lagkompis

Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV 2. Han ble kun 37 år gammel.

Chris Anker Sørensen

OMKOM AV SKADENE: Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV 2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

– Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

– Intelligent og inkluderende

Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV 2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM, som starter søndag.

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen var lagkamerat med Sørensen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

– Han var en utrolig god lagkompis og en helt vidunderlig fyr. Det var nok også mye av grunnen til at han fikk han den rollen han fikk etter sin sykkelkarriere. Han var intelligent og inkluderende, og så hadde han selvironi, sier Arvesen til TV 2.

De to hadde Bjarne Riis som sjef i CSC. Han kommenterer dødsulykken slik overfor Ekstra Bladet.

– Jeg tenker på hans familie og de mange minnene vi har delt sammen, sier Riis.

Danskens største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

– I sjokk

– Jeg skjønner ikke hvordan noe så forferdelig kan skje, skriver sykkelkommentator på TV 2, Dennis Ritter på Twitter.

– Min venn og kollega og et av de beste menneskene jeg kjente er ikke mer. Vi tilbrakte 7 fantastiske timer sammen i går kveld. Og nå vil vi aldri se hverandre igjen, skriver han.

– Jeg er i sjokk, alle mine tanker går til familien.

TV 2 opplyser om at de tilbyr krisehjelp til sine ansatte som er i Belgia, og at de får bestemme selv om de vil reise hjem.

Siste nytt

 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Tiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP
 • Mol og Sørum med to strake seiere i Mexico

  Anders Mol og Christian Sørum vant i strake sett mot italiensk motstand og fikk en perfekt start på verdenstouren i sandvolleyball i Mexico.

  De norske stjernene spilte seg til 21-19, 21-13 mot Samuele Cottafava og Paolo Nicolai.

  Mol og Sørum havnet aldri under på veien mot åpningsseieren i Tepic. De har vunnet samtlige fire møter med Cottafava/Nicolai, men for første gang ble de ikke nødt til å spille et tredje sett.

  Natt til fredag norsk tid møtte duoen qatarerne Cherif Younousse og Ahmed Tijan. Der spilte nordmennene seg til seier med 21-19, 16-21 og 15-11.

  (©NTB)

  Christian Sørum og Anders Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste