Hopp til innhold

Tidligere Solskjær-elev senket Molde: – Det irriterer meg

Zoran Tosic stakk kjepper i hjulene for Moldes håp om Europaliga-spill, til trener Erling Moes frustrasjon.

Zoran Tosic passerer Etzaz Hussain

MATCHVINNER: Zoran Tosic, som her drar seg forbi Etzaz Hussain, avgjorde kampen for Partizan Beograd.

Foto: Darko Vojinovic / AP

– Resultatet er ikke så verst, men det irriterer meg, for jeg synes vi har veldig god kontroll på dem i en bortekamp hvor vi nekter dem mange store sjanser, sier Molde-trener Erling Moe i et intervju vist på MAX etter kampen. Molde tapte kampen 2-1.

Partizan Beograds store stjerne Zoran Tosic ble matchvinner i den første av to kamper som avgjør om Partizan eller Molde får billett til gruppespillet i Europaligaen.

Seks minutter gjenstod da den 32 år gamle serberen avsluttet et flott Partizan-angrep med å sette ballen i det åpne målet.

Da hadde han allerede vært sentral i utligningen til hjemmelaget. Det var Tosic som fant Seydouba Soumah på overtid i første omgang. Soumah vendte vekk Etzaz Hussain og satte ballen i det lengste hjørnet.

– Det irriterer meg at vi slipper inn de to baklengsmålene. Ved de to anledningene slipper de for lett til, sier Moe i intervjuet vist på MAX.

Spilte under Solskjær

At det var nettopp Tosic som avgjorde for vertene, vil noen kanskje anse som skjebnens ironi.

I 2009/10-sesongen spilte nemlig Tosic under tidligere Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, som den gang var Manchester Uniteds reservelagstrener.

Zoran Tosic i Manchester United

SPILTE FOR UNITED: Zoran Tosic, her i 2009, fikk noen få kamper for Manchester United, men figurerte først og fremst for klubbens reservelag.

Foto: Paul Ellis / AFP

Der var han lagkamerat med blant andre Magnus Wolff Eikrem og Etzaz Hussain, som begge startet for Molde torsdag kveld.

Tosic fikk aldri sitt store gjennombrudd på Old Trafford, mens Solskjær gikk videre til å trene Molde til to seriegull, før han deretter som kjent ble United-manager.

I Partizan, hvor Tosic også spilte før overgangen til United, har veteranen en høy stjerne. Mot Molde demonstrerte 32-åringen hvorfor.

Bolly scoret igjen

Molde har likevel et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Europa Leauge. Kvalilifiseringskamp til Europaleague mellom Partizan Beograd - Molde.

SCORET FØRST: Mathis Bolly (til høyre) og Ruben Gabrielsen feirer etter at førstnevnte har sendt Molde i ledelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det sørget Mathis Bolly for.

Angriperen, som sendte Molde videre til denne runden da han scoret i ekstraomgangene mot greske Aris, startet på benken.

Etter en drøy halvtime kom han inn da Erling Knudtzon måtte gå av banen grunnet en skade.

Ti minutter senere dro 28-åringen av to Partizan-spillere på mesterlig vis før han skjøt ballen via begge stolpene og i mål.

 • Returoppgjøret spilles i Molde torsdag om en uke.

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste