NRK Meny
Normal

Tidligere skihopper tok VM-sølv i Bergen

FLØYEN (NRK): Slovenske Primoz Roglic vant junior-VM i laghopp i 2007. I dag tok han sølv under sykkel-VM i Bergen.

Roglic-komb

SØLV: Den tidligere skihopperen tok sølv på individuell tempo i Bergen.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP PHOTO

– Jeg er veldig sliten. Det var blytungt. Jeg hadde bare lyst til å bli ferdig, men jeg elsker tøffe avslutninger og tøffe tempoer, ler 27-åringen etter målgang.

Den tidligere skihopperen svevde opp Fløyen i et raskt temp med opp, med opp mot 15.000 bergensere langs løypa, og noe overraskende tok han sølv på individuell tempo i sykkel-VM.

– Støtten fra publikum er noe jeg aldri vil glemme. De fikk meg til å glemme smerten, sier Roglic.

Uvanlig vei til toppen i sykkelsporten

Den tidligere skihopperen viste at man kunne hente mye på de siste kilometerne og sikret sølvmedalje til Slovenia med en råsterk bakkeklatring. Han var 57 sekunder bak gullvinneren Tom Dumoulin.

– Det er en knalltid! En herlig blanding av smerte, glede og stor idrett, sier NRKs ekspertkommentator, Lars Petter Nordhaug.

– Roglic danser stående på landeveissykkelen, utbryter NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

– Han har en jagende stil. Han orker så mye. Roglic har ikke like mange grimaser som de andre, la Stoltenberg til da Roglic hadde 100 meter igjen.

Roglic startet karrieren i hoppbakken. Men i 2007 opplevde 27-åringen alle hopperes mareritt i bakken. Det gikk fryktelig galt i hoppbakken i Planica, bare fem dager etter at han tok VM-gull i laghopp.

Slovenerens venstre ski skar seg da han forlot hoppkanten. Sloveneren snurret flere ganger i luften før han deiset i bakken med ryggen først. Den endelige avgjørelsen om å legge skiene på hylla tok Roglic i 2011. Deretter hoppet han på sykkelsetet.

– Det er en lang historie om jeg skal beskrive alt, men jeg hadde problemer med motivasjonen og en del skader. Jeg fikk rett og slett nok og sluttet med skihopping og startet med sykling, og drømte om at jeg kanskje en gang kunne bli profesjonell. Det utviklet seg ganske fort i riktig retning, og nå er jeg her, sier 27-åringen.

Hvordan var dette sammenlignet med å hoppe i hoppbakken?

– Haha, det vet jeg ikke. Det er godt å være i Norge igjen. Jeg har hoppet i Vikersund, Trondheim og på Lillehammer tidligere. Akkurat nå er jeg glad for at jeg klarte å legge ned den nødvendige innsatsen her i Bergen, avslutter Roglic.

22. mars 2017 opplevde Primoz Roglic alle hoppers mareritt, nemlig å falle snurre rundt i hoppsvevet og treffe bakken med ryggen først.

TALENTFULL: Den talentfulle sloveneren var spådd en lovende karrieren, men så gikk det galt i 2007.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag