NRK Meny
Normal

Tidligere skihopper tok VM-sølv i Bergen

FLØYEN (NRK): Slovenske Primoz Roglic vant junior-VM i laghopp i 2007. I dag tok han sølv under sykkel-VM i Bergen.

Roglic-komb

SØLV: Den tidligere skihopperen tok sølv på individuell tempo i Bergen.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP PHOTO

– Jeg er veldig sliten. Det var blytungt. Jeg hadde bare lyst til å bli ferdig, men jeg elsker tøffe avslutninger og tøffe tempoer, ler 27-åringen etter målgang.

Den tidligere skihopperen svevde opp Fløyen i et raskt temp med opp, med opp mot 15.000 bergensere langs løypa, og noe overraskende tok han sølv på individuell tempo i sykkel-VM.

– Støtten fra publikum er noe jeg aldri vil glemme. De fikk meg til å glemme smerten, sier Roglic.

Uvanlig vei til toppen i sykkelsporten

Den tidligere skihopperen viste at man kunne hente mye på de siste kilometerne og sikret sølvmedalje til Slovenia med en råsterk bakkeklatring. Han var 57 sekunder bak gullvinneren Tom Dumoulin.

– Det er en knalltid! En herlig blanding av smerte, glede og stor idrett, sier NRKs ekspertkommentator, Lars Petter Nordhaug.

– Roglic danser stående på landeveissykkelen, utbryter NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

– Han har en jagende stil. Han orker så mye. Roglic har ikke like mange grimaser som de andre, la Stoltenberg til da Roglic hadde 100 meter igjen.

Roglic startet karrieren i hoppbakken. Men i 2007 opplevde 27-åringen alle hopperes mareritt i bakken. Det gikk fryktelig galt i hoppbakken i Planica, bare fem dager etter at han tok VM-gull i laghopp.

Slovenerens venstre ski skar seg da han forlot hoppkanten. Sloveneren snurret flere ganger i luften før han deiset i bakken med ryggen først. Den endelige avgjørelsen om å legge skiene på hylla tok Roglic i 2011. Deretter hoppet han på sykkelsetet.

– Det er en lang historie om jeg skal beskrive alt, men jeg hadde problemer med motivasjonen og en del skader. Jeg fikk rett og slett nok og sluttet med skihopping og startet med sykling, og drømte om at jeg kanskje en gang kunne bli profesjonell. Det utviklet seg ganske fort i riktig retning, og nå er jeg her, sier 27-åringen.

Hvordan var dette sammenlignet med å hoppe i hoppbakken?

– Haha, det vet jeg ikke. Det er godt å være i Norge igjen. Jeg har hoppet i Vikersund, Trondheim og på Lillehammer tidligere. Akkurat nå er jeg glad for at jeg klarte å legge ned den nødvendige innsatsen her i Bergen, avslutter Roglic.

22. mars 2017 opplevde Primoz Roglic alle hoppers mareritt, nemlig å falle snurre rundt i hoppsvevet og treffe bakken med ryggen først.

TALENTFULL: Den talentfulle sloveneren var spådd en lovende karrieren, men så gikk det galt i 2007.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn