Tidligere Premier League-dommer bekrefter: Blir dommer i Norge

Bobby Madley ble ifølge engelske medier sparket som dommer i England etter å ha hengt ut funksjonshemmede. Nå er han på full fart inn i norsk fotball.

Bobby Madley gir rødt kort til Ramiro Funes Mori

ERFARING: Bobby Madley har delt ut røde kort i Premier League. Nå blir det Norge.

Foto: Paul Ellis / AFP

– Jeg hadde elsket å dømme Eliteserien på et eller annet tidspunkt, men jeg må jobbe hardt og bevise meg tilliten verdig først. Det er bare rettferdig, forteller Madley til NRK.

Den tidligere Premier League-dommeren har nylig meldt seg inn i Oslo-klubben Abildsø IL, og søkt medlemskap i Oslo Fotballdommerlaug.

I sommer fikk han sparken i England. Flere engelske medier meldte da at grunnen til sparkingen var at Madley hadde hengt ut en person med funksjonshemning på Snapchat.

– Jeg har en avtale med Premier League, som gjør at jeg ikke kan diskutere detaljene i det. Men jeg kan si at det ble skrevet mye i media som var usant, og som var skuffende og sårende, forteller Madley.

Dommersjef i NFF, Terje Hauge, forteller at de har tatt opp sparkingen med Madley.

– Han har forklart seg for oss, og vi stoler på det han sier. Men hva som ble sagt forblir mellom oss, sier Hauge.

Skal dømme treningskamper i vinter

Etter sparkingen kom nyheten om at Madley skulle flytte til Norge, og dommersjefen åpnet for at han kunne gjøre comeback i norsk fotball.

Eliteserien i fotball 2017: Vålerenga-Sogndal. (3-0)

DOMMERSJEF: Terje Hauge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I etterkant av det har dommersjef Terje Hauge hatt flere møter og samtaler med den tidligere Premier League-dommeren.

I forrige uke hadde de et møte hvor planen ble lagt. Dommersjefen satte frem noen krav for hva som måtte være på plass. Målet er å ha Madley klar til å dømme fra neste sesong.

– Først måtte han bli medlem av en norsk klubb, og han har blitt medlem av Abildsø. Han skal komme på banen utover vinteren. Da skal han bli kjent med miljøet, være med på ut på arena og dømme treningskamper før sesongen. Det er han positiv til, forteller Hauge.

Forberedelsene på hjemmebane har allerede startet, sier Madley.

– Jeg har sett mange Eliteseriekamper på TV de siste månedene, og standarden på dommerne er veldig høy. Norge har flere dommere som jeg er helt sikker på kunne dømt i Premier League.

Vil ha det klart før sesongen

På sikt ønsker Madley å dømme i Eliteserien, men sier han ikke bryr seg om hvilket nivå han starter på.

– Jeg er sikker på at alle norske dommere ønsker å dømme i eliteserien. Men bare fordi jeg dømte i Premier League gjør meg ikke bedre enn noen annen dommer i Norge, og det gir meg ingen rett til å vandre inn på topp nivå.

I desember slipper dommerkomiteen sin rangering av dommerne før 2019. Dette viser hvilket nivå dommerne kommer til å dømme på. Der vil ikke Madley stå – foreløpig.

På sikt er målet å få Madley inn på rangeringene før sesongen starter i 2019. Men dommersjefen vil ikke si om det blir på eliteserienivå.

– Målet er å ha han inne på rangeringen før sesongen, helst innen februar. Men hvilket nivå det blir på kan vi ikke si enda, forteller Hauge.

Siste nytt

 • Én seier unna play-off

  Casper Ruud feide over Vitalij Satsjko i Norges andre kamp mot Ukraina i Davis Cup. Verdensåtteren vant kampen 6–3, 6–2.

  Nå står det 2–0 til Norge. Viktor Durasovic vant åpningskampen mot Illja Martsjenko tidligere på kvelden.

  Det laget som først når tre seire vinner landskampen. Durasovic og Ruud møter Denys Moltasjanov og Serhij Stakhovskyj i potensielt avgjørende double-kamp lørdag, klokken 12.

  – Vi har aldri hatt noe bedre lag. Det er ungt lag og det lover veldig bra for fremtiden, sier lagkaptein Anders Håseth.

  Ved norsk tap vil det avgjøres i single-kamper. Først Ruud-Martsjenko, så eventuelt Durasovic-Satsjko.

  Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Davis Cup Norge-Ukraina
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Vålerenga Hockey sparket treneren

  Kenneth Larsen har fått sparken som hovedtrener i Vålerenga Hockey. Han er dermed ferdig etter kun 21 kamper for klubben. Det bekrefter han til TV 2.

  Laget ligger på 4.-plass i eliteserien med 37 poeng, og har elleve poeng opp til Stjernen på tabelltopp.

  Vålerenga tapte 2–4 borte mot Ringerike torsdag, og etter kampen ble Larsen fratatt ansvaret for ishockeyklubben.

  – Jeg hadde håpet at jeg ville få mer tid til å få oss på rett spor og er overrasket over at jeg ikke fikk mer tid. Men hvis du ikke har tillit hos ledelsen så er man kjørt i den bransjen her, sier Larsen til TV 2.

  Eliteserien i ishockey 2021: Vålerenga - Stjernen (4-6)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Durasovic med drømmestart

  Viktor Durasovic pangåpnet for Norge i Davis Cup-oppgjøret mot Ukraina.

  Nordmannen er rangert som nummer 340 i verden, men herjet likevel matchen mot ukrainernes beste spiller Illja Martsjenko (163). Kampen ble vunnet i strake sett 6-3, 6-0. Dermed står det 1-0 til Norge.

  – Jeg forventet at han skulle spille veldig bra. Jeg vet han kan spille bra tennis og var forberedt på at alt kunne skje, sier Durasovic til NRK etter kampen.

  Han var strålende fornøyd med støtten fra et utsolgt Oslo Tennisarena.

  – Han spilte en strålende kamp, sier Martsjenko, som legger til at han aldri fant rytmen i kampen.

  Seieren går til laget som først vinner tre av helgens fem kamper. Vinneren går videre til play-off om en av de 18 plassene i neste års sluttspill. Norge har aldri kvalifisert seg tidligere.

  Senere fredag kveld spiller Casper Ruud mot Vitalij Satsjko (237 i verden).

  Tennis Davis Cup, Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal