Hopp til innhold

Tidligere lagkamerater i munnhuggeri: – Typisk ham å sutre

Ordkrig, kontroversielle dommeravgjørelser og skyhøy temperatur. Søndagens oppgjør mellom Lillestrøm og Brann inneholdt det aller meste.

BNDjxHcwBFc

MUNNHUGGERI: Mads Hedenstad Christiansen er ikke i tvil om hva han mener om straffespark-situasjonen.

Foto: NTB

Jeg mener dommeren ble lurt her. Det er en billig straffe, men sånn er det. Jeg får ikke gjort noe med det, sier LSK-trener Eirik Bakke til NRK etter kampen.

6NYTOtSPmG8

– ​​​​​​​ BLE LURT: LSK-trener, Eirik Bakke.

Foto: NTB

Jeg ser at Mads kommer ut og så er Mathisen best i Norge på å finne situasjoner hvor han oppsøker Mads. Det visste vi før kampen.

For det ble for alvor temperatur på Åråsen da Ulrik Mathisen gikk i bakken etter å ha havnet i en duell med Mads Hedenstad Christiansen. TV 2 fotballekspert, Morten Langli, mente VAR måtte ta en kikk på hendelsen.

Men VAR ble ikke omgjort og Brann ble tildelt straffe. Dermed kunne Sivert Heltne Nilsen sende bortelaget i føringen.

Og pauseintervjuet med TV 2 var ikke Hedenstad Christiansen nådig, da han anklaget sin tidligere lagkamerat for filming.

Lillestrøm Ibrahimaj

UENIG: Det ble også delt ut mange gule kort i oppgjøret mellom Brann og LSK på Åråsen.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

– Pinlig å se på

– Han hopper videre inn i meg. Dette har vi sett gjentatte ganger. Han holdt på sånn da han var i Lillestrøm også. Det er pinlig å se på, sa han til TV 2 i pausen.

RHnA7NF8xHE

TIL ANGREP: LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen til angrep på tidligere lagkamerat.

Foto: NTB

Mathisen, som tidligere spilte for nettopp LSK, svarte følgende på tiltalen:

– Det er typisk ham å begynne å sutre på de greiene der, sa Ulrik Mathisen til TV 2.

Etter 2-0-seieren over LSK utdyper Mathisen til NRK:

– Jeg følte det var litt urimelig. Jeg skal ikke henge meg opp i andres meninger. Jeg har de folkene rundt meg som betyr mye. Det er verre om de mener det om meg som spiller, så får han stå for det han mener. Jeg skal ikke bruke én kalori på det han sier sånn sett, sier Mathisen.

– Hva snakket du og Mads Hedenstad Christiansen om rett etter straffesituasjonen?

– Det var ikke så mye vi snakket om. Han står og mener at jeg løper rett inn i ham på den straffen. Jeg føler på mange måter at han sklir rett inn i meg. Det er jo en dårlig berøring av meg, men igjen, han sklir rett inn i meg. Jeg føler egentlig den straffen er ganske klar, sier han videre.

phkmFqpWwp0

KVIKK SPILLERTYPE: Ulrik Mathisen kjenner seg ikke igjen i anklagene.

Foto: NTB

Står på sitt

Da kampen var over hadde også temperaturen sunket. Hedenstad Christiansen forteller til NRK at han og Mathisen hadde et godt forhold i LSK. Og at skyllebøtta i pausen først og fremst skyldtes høy temperatur og mye adrenalin, forklarer han.

– Men er det riktig at du mener at han har en historie med å kaste seg litt lett?

– Det får andre vurdere. Du kommer inn fra pause, høy av adrenalin og er forbannet for det som har skjedd utpå der. Man får dømme selv, sier Hedenstad Christiansen.

– Men hva mener du da?

– Jeg sa vel i pausen at jeg mener han kan kaste seg lett noen ganger, så ja.

Lillestrøm Brann straffe

SLÅR UT MED ARMENE: Brannspiller Bård Finne i snakk med Samuel Rogers, som slår ut med armene etter at Ulrik Mathisen ble felt.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

Hedenstad Christiansen står dermed på sitt. Og får støtte av LSK-treneren, som mener Mathisen er best i Norge til å konstruere slike situasjoner.

Han er jo fra Lillestrøm, så de kjenner ham. Det er en del av hans spillestil og Brann nyter godt av det nå. Det er vanskelig å dømme de situasjonene også, fordi han er så flink til å konstruere dem. Han kommer inn i situasjonene lett, han er rask.

Mathisen er usikker på om han skal ta det som et kompliment eller ikke.

Hva skal man si? Jeg er glad i å ha ballen og drible. Da blir det situasjoner hvor jeg blir taklet og kommer først på ballen. Slik er det. Jeg føler jeg er en spillertype som er ganske kvikk og prøver hele tiden å nå ballen først. Da blir det situasjoner. Jeg vet ikke om jeg skal ta det som en melding eller et kompliment.

axD1kR8OXj4

BRANN-JUBEL: Ulrik Mathisen økte ledelsen etter pause.

Foto: NTB

Økte ledelsen

Etter straffesituasjonen og hvilen økte Mathisen Brann-ledelsen da han satte ballen kontrollert inn i det venstre krysset.

Flere mål ble det ikke. Brann vant 2–0 over LSK og sørget for sin sjette strake seier i Eliteserien. Bergenserne har nå 45 poeng med sju runder igjen. Tromsø ligger på en tredjeplass med 48 poeng.

Siste nytt

 • Nakkebeskyttelse blir et krav for hockeyspillere

  Mandag annonserte det internasjonale ishockeyforbundet at nakkebeskyttelse blir obligatorisk i alle turneringer de arrangerer.

  Det skriver britiske The Guardian.

  Det innebærer blant annet de olympiske lekene i 2026 og VM for både menn og kvinner.

  Påbudet vil ikke gjelde for profesjonelle ligaer som blant annet NHL, som ikke har noen form for beskyttelse. Selv om det i årevis har blitt diskutert om en slikt påbud skal på plass i den amerikanske ligaen.

  Forbundets beslutning om påbud kommer etter dødsfallet til amerikanske Adam Johnson i oktober.

  https://www.nrk.no/sport/mann-pagrepet-og-siktet-etter-ishockeydodsfall-1.16637224

  wWt4B3cAsa8
  Foto: Reuters
 • Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Erling Braut Haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av BBC.

  Han får kamp av Formel 1-stjernen Max Verstappen, som lekte seg med konkurrentene på veien mot en ny VM-tittel. Også tennisstjernen Novak Djokovic kan vinne prisen. Han vant tre Grand Slam-titler denne sesongen.

  Utdelingen har lange tradisjoner, og BBC-prisen henger svært høyt. Den har vært utdelt helt siden 1960.

  Tirsdag offentliggjorde BBC årets seks nominerte. Blant dem finner vi Erling Braut Haaland. Den norske fotballstjernen scoret på bestilling da Manchester City tok tre titler forrige sesong. Innledningen på årets sesong har også vært solid.

  De to siste nominerte til BBC-prisen er den amerikanske turnstjernen Simone Biles og den sørafrikanske rugbyspilleren Siya Kolisi.

  Det var Lionel Messi som vant den høythengende BBC-prisen for 2022. Året før gikk rytteren Rachael Blackmore til topps.

  Kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. Erling Braut Haaland kan bli den sjette. I så fall går han i fotsporene til blant andre Eusebio, Pelé og Ronaldo og Cristiano Ronaldo.

  Det er folket som stemmer fram vinneren av BBC-prisen. Den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden.

  Prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (NTB)

  Erling Braut Haaland i blå Manchester City drakt klapper i hendene etter kamp.
  Foto: AP
 • Stina Nilsson vraket i verdenscuptropp

  Svake resultater i sesongstarten i Östersund gjør at skiskytter Stina Nilsson ikke får være med til verdenscuprennene i Østerrike.

  Nilsson ble nummer 84 på normaldistansen og gikk inn til 69.-plass på sprinten i verdenscupåpningen på hjemmebane nylig.

  Dermed har landslagsledelsen bestemt seg for å erstatte henne til kommende verdenscuphelt i Hochfilzen.

  Nilsson skal i stedet gå IBU Cup i Idre. Sara Andersson tar Nilssons plass i Østerrike, der det skal konkurreres i sprint, jaktstart og stafett.

  Nilsson står med én pallplass i verdenscupen i skiskyting etter at hun gjorde overgang fra langrenn foran 2020/21-sesongen. (NTB)

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal