Hopp til innhold

Tidligere Fifa-president Blatter ut mot Infantino

Fifas (Det internasjonale fotballfotbundet) tidligere president Sepp Blatter anklager nåværende Fifa-president Gianni Infantino for å ha orkestrert Blatters avgang.

I 2015 ble Blatter og Uefas (Det europeiske fotballforbundet) president Michel Platini begge tvunget til å gå av på grunn av en mistenkelig overføring av penger.

Blatter overførte personlig 14 millioner til Platini, noe begge hevdet stammet fra konsulentoppdrag tidlig på 2000-tallet. Men statsadvokaten i Sveits tiltalte begge for korrupsjon.

I høst ble de begge frikjent. Blatter sier til Ekstra Bladet at han tror Infantino stod bak tiltalen.

– Det var ikke mange i Fifa som kjente til utbetalingen, fordi den bygde på en muntlig avtale, men Infantino gjorde det. Og da krevde det kun en telefon fra ham til sin venn hos statsadvokaten for å starte en sak, sier Blatter.

Platini har tidligere framsatt den samme påstanden mot Infantino, og hevder Fifa-presidenten sto bak et komplott mot ham selv og Blatter.

– Ideen om at Platini er offer for et komplott en er komplett farse. Platini kan kun klandre seg selv for situasjonen han har havnet i, svarte Infantino da.

Dollarsedler regner over Sepp Blatter etter en markering i 2015 mot korrupsjonsanklagene mot Fifa.
Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Siste nytt

 • PSG-treneren bekrefter: Messi forlater PSG

  PSG-trener Christophe Galtier bekrefter torsdag ettermiddag at Lionel Messi forlater PSG når sesongen er over.

  Det er en bekreftelse på det som har vært en dårlig bevart hemmelighet. Det har allerede i flere uker blitt rapportert fra flere holdt at Messi forlater den franske hovedstaden etter sesongen.

  – Jeg har hatt privilegiet av å trene den beste spilleren i fotballens historie. Men kampen mot Clermont på Parc des Princes blir hans siste, sier Galtier.

  Messi forlater klubben gratis ettersom kontrakten hans utløper 30. juni.

  Nøyaktig hvor Messi ender opp er foreløpig ikke kjent. En overgang til David Beckham-eide Inter Miami har blitt nevnt og det samme har en retur til Barcelona, men det er angivelig en overgang til saudiarabiske A-Hiilal som er mest aktuelt. Messi har fra før bånd til landet ettersom han er ambassadør for reiselivet i Saudi-Arabia.

  Bare én serierunde gjenstår for PSG, og kampen mot Clermont spilles på lørdag.

  De har allerede sikret seriegullet i Ligue 1 og Messi har vært en viktig brikke, til tross for all kritikken han har fått. Argentineren, som også vant VM i Qatar i fjor, står med 21 mål og 20 målgivende pasninger for PSG denne sesongen.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
 • Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Den britiske avisen Evening Standard skriver at Martin Ødegaard blir tilbudt en ny Arsenal-kontrakt i løpet av kort tid.

  Arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «The Gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. Arsenal endte på 2. plass i Premier League.

  Det har vært noen rykter om at den franske storklubben PSG skal ha vært interessert i Ødegaard, men Arsenal-manager Mikel Arteta skal ifølge Sky Sports ha ingen planer om å selge nordmannen.

  Istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. Ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Britain Soccer Premier League, MArtin Ødegaard
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Mol og Sørum åpnet med seier i Tsjekkia

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fikk en perfekt start på verdenstourturneringen i Ostrava med seier over brasilianske Pedro Solberg/Guto.

  Det norske stjerneparet vant i strake sett med settsifrene 21-18, 21-14. Senere torsdag venter andre kamp i de innledende rundene i Tsjekkia. Da står Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike på motsatt side. (NTB)

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste