Hopp til innhold

Tidligere dopingtatt sykkelstjerne til NRK: – Vil starte eget lag

Lac de Payolle (NRK): Den tidligere dopingdømte syklisten Michael Rasmussen (42) studerer nå idrettsledelse for å komme tilbake i sykkelsporten, og starte sitt eget profflag.

Michael "Kyllingen" Rasmussen vurderer å gjøre comeback i sykkelsporten, ved å lage sitt eget lag.

PÅ PLASS: Michael Rasmussen er tilbake under Tour de France som ekspert, ni år etter at han ble kastet ut mens han bar den gule ledertrøya.

Nå er dansken på jobb for Ekstra Bladet i Tour de France og rusler rundt blant syklister og journalister. I fremtiden vil juksemakeren tilbake i sirkuset med ett eget lag.

– Ja, det kunne være interessant. Jeg har mange prosjekter på gang. I tillegg studerer jeg sportsledelse, som en langsiktig plan om å starte mitt eget lag en gang i fremtiden, sier han.

– Noen syns sikkert jeg er en idiot

Ikke alle er like fornøyd med å se den dopingdømte proffsyklisten i Tour de France, og Rasmussen er ikke lenger på talefot med alle. Særlig flere av sportsdirektørene som syklet med Rabobank-rytteren for ti år siden vil helst ikke se han her.

– Hvordan blir du tatt imot?

– Jeg har et ganske godt forhold til mange av rytterne, men sportsdirektørene snakker jeg ikke med.

– Hvorfor ikke?

– Nei, de er på min alder og jeg syklet sammen med dem.

– Er det mange som fortsatt ser på deg med stygge øyne?

– Det vet jeg ikke, jeg har både venner og uvenner her. Noen synes sikkert jeg er en kjempeidiot og andre synes jeg er veldig kul.

Kristoff: – Hold deg vekke

Alexander Kristoff skulle gjerne sett at en av sykkelsporten verste juksemakere holder seg unna en begivenhet som Tour de France.

– Han har ikke akkurat gjort sykkelsporten en tjeneste, så jeg hadde helst sett at han holdt seg unna rampelyset her, sier Kristoff til NRK.

NRK møter proffsyklisten som ved hjelp av doping herjet i gul ledertrøye i Tour de France for snart ti år siden. Til slutt la dansken seg paddeflat og innrømmet at hele karrieren var bygd på juks.

FRANCE CYCLING WHERES RASMUSSEN

LEDET: Michael Rasmussen ledet Tour de France i 2007, men ble kastet ut av rittet av sitt eget lag, for brudd på meldeplikten.

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

I dag jobber 42-åringen med vanskeligstilte barn hjemme i Danmark samtidig som han tar studier i sportsledelse, som han ønsker å bruke til å starte sitt eget lag en gang i fremtiden.

Det er gått tre år siden Michael Rasmussen innrømmet 12 år med doping. Dansken ble kastet ut av sitt nederlandske lag midt under Tour de France for ni år siden.

– Jeg har hatt en tøff tid, jeg er blitt skilt og flyttet hjem til Danmark igjen. Men nå synes jeg at jeg har bra styr på livet mitt, sier dansken.

Rasmussen har overhodet ikke tro på at verken sykkelsporten eller andre toppidretter er blitt mer fri for doping etter at han ble utestengt.

– Jeg tror man skal være meget naiv om man tror eliteidrett i det hele tatt blir renn, enten det er sykkel, langrenn eller friidrett. Det er det mange eksempler på, sier Michael Rasmussen til NRK.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal