NRK Meny
Normal

Tidligere dopingtatt sykkelstjerne til NRK: – Vil starte eget lag

Lac de Payolle (NRK): Den tidligere dopingdømte syklisten Michael Rasmussen (42) studerer nå idrettsledelse for å komme tilbake i sykkelsporten, og starte sitt eget profflag.

Michael "Kyllingen" Rasmussen vurderer å gjøre comeback i sykkelsporten, ved å lage sitt eget lag.

PÅ PLASS: Michael Rasmussen er tilbake under Tour de France som ekspert, ni år etter at han ble kastet ut mens han bar den gule ledertrøya.

Nå er dansken på jobb for Ekstra Bladet i Tour de France og rusler rundt blant syklister og journalister. I fremtiden vil juksemakeren tilbake i sirkuset med ett eget lag.

– Ja, det kunne være interessant. Jeg har mange prosjekter på gang. I tillegg studerer jeg sportsledelse, som en langsiktig plan om å starte mitt eget lag en gang i fremtiden, sier han.

– Noen syns sikkert jeg er en idiot

Ikke alle er like fornøyd med å se den dopingdømte proffsyklisten i Tour de France, og Rasmussen er ikke lenger på talefot med alle. Særlig flere av sportsdirektørene som syklet med Rabobank-rytteren for ti år siden vil helst ikke se han her.

– Hvordan blir du tatt imot?

– Jeg har et ganske godt forhold til mange av rytterne, men sportsdirektørene snakker jeg ikke med.

– Hvorfor ikke?

– Nei, de er på min alder og jeg syklet sammen med dem.

– Er det mange som fortsatt ser på deg med stygge øyne?

– Det vet jeg ikke, jeg har både venner og uvenner her. Noen synes sikkert jeg er en kjempeidiot og andre synes jeg er veldig kul.

Kristoff: – Hold deg vekke

Alexander Kristoff skulle gjerne sett at en av sykkelsporten verste juksemakere holder seg unna en begivenhet som Tour de France.

– Han har ikke akkurat gjort sykkelsporten en tjeneste, så jeg hadde helst sett at han holdt seg unna rampelyset her, sier Kristoff til NRK.

NRK møter proffsyklisten som ved hjelp av doping herjet i gul ledertrøye i Tour de France for snart ti år siden. Til slutt la dansken seg paddeflat og innrømmet at hele karrieren var bygd på juks.

FRANCE CYCLING WHERES RASMUSSEN

LEDET: Michael Rasmussen ledet Tour de France i 2007, men ble kastet ut av rittet av sitt eget lag, for brudd på meldeplikten.

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

I dag jobber 42-åringen med vanskeligstilte barn hjemme i Danmark samtidig som han tar studier i sportsledelse, som han ønsker å bruke til å starte sitt eget lag en gang i fremtiden.

Det er gått tre år siden Michael Rasmussen innrømmet 12 år med doping. Dansken ble kastet ut av sitt nederlandske lag midt under Tour de France for ni år siden.

– Jeg har hatt en tøff tid, jeg er blitt skilt og flyttet hjem til Danmark igjen. Men nå synes jeg at jeg har bra styr på livet mitt, sier dansken.

Rasmussen har overhodet ikke tro på at verken sykkelsporten eller andre toppidretter er blitt mer fri for doping etter at han ble utestengt.

– Jeg tror man skal være meget naiv om man tror eliteidrett i det hele tatt blir renn, enten det er sykkel, langrenn eller friidrett. Det er det mange eksempler på, sier Michael Rasmussen til NRK.

Siste nytt

 • Tromsø-Strømsgodset er avlyst

  Snøen stoppet oppgjøret mellom Tromsø og Strømsgodset. Dommer Sigurd Kringstad sa til NRK før kampstart at han skulle ta en vurdering opp mot kampstart. Det snør tett, og kampen lot seg ikke gjennomføre.

  NRK kommer tilbake med mer.

  Snø på Alfheim stadion
  Foto: Gunnar Grindstein
 • Tre norske i teten i Vikersund

  Det er trippelt norsk i skiflygingsrennet i Vikersund etter 1. omgang.

  Andreas Stjernen leder foran Robert Johansson med Daniel-André Tande på tredjeplass.

  Det er seks norske blant de 14 beste.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Grøvdal nummer tre i New York

  Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer tre på New York halvmaraton søndag. Hun løp inn til 1.12.43, og var 19 sekunder bak Buze Diriba, som vant.

  Grøvdals personlige rekord på distansen er 1.09.41.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Mikula Martin/ctk / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
Sport i dag
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Odd