Hopp til innhold

Tidligere Arsenal-stjerne døde i bilulykke

Den tidligere Arsenal-stjernen José Antonio Reyes omkom i en bilulykke lørdag morgen.

Jose Antonio Reyes

- OMKOM: José Antonio Reyes rapporteres død i en bilulykke lørdag morgen.

Foto: Sang Tan / AP

Fotballklubben Sevilla meldte lørdag klokka 13 at den tidligere storspilleren Reyes har omkommet.

«Vi kunne ikke bekreftet verre nyheter. Den elskede Sevilla-stjernen José Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Hvil i fred», melder klubben på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Det meldes i spanske medier at ulykken skal ha skjedd lørdag morgen, ved en påkjørsel til motorveien ved Reyes' hjemby Utrera, ifølge AS.

Støttemeldingene strømmer nå inn fra både kjente og ukjente over hele verden. Reyes' tidligere lagkompis i Arsenal, svenske Fredrik Ljungberg, skriver dette på Twitter:

«Jeg blir nummen av nyhetene om min tidligere lagkamerat José Antonio Reyes. Vi har mistet ham altfor tidlig. Mine tanker går til hans familie og venner.»

Laster Twitter-innhold

En rekke spanske og engelske fotballklubber kondolerer også i sosiale medier. En annen lagkompis av Reyes i Arsenal, Thierry Henry, skriver:

«Jeg er knust av å høre de triste nyhetene om Jose Antonio Reyes. En flott spiller en fantastisk lagkamerat og et eksepsjonelt menneske. Jeg ønsker at hans familie og venner har fortsatt styrke og mot til å komme gjennom denne vanskelige tiden.»

Laster Twitter-innhold

Tidligere storspiller Gary Lineker håper Reyes får hvile i fred.

Laster Twitter-innhold

Ett minutts stillhet

Lørdag ettermiddag opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at det vil bli ett minutts stillhet før mesterligafinalen mellom Liverpool og Tottenham lørdag kveld.

– UEFA og europeisk fotball er i sorg etter de fryktelige nyhetene om at José Antonio Reyes har gått bort, og jeg vil uttrykke mine dypeste kondolanser til hans familie og nærmeste for deres tap, sa UEFA-president Aleksander Čeferin i en uttalelse.

– Han hadde en glitrende karriere og vant flere trofeer hvor hen han spilte, og jeg er i sjokk og i sorg over at hans liv endte så altfor fort, sier Čeferin videre.

Debuterte tidlig

Reyes var tidenes yngste Sevilla-spiller da han debuterte for klubben som 16-åring i 2000.

Fire år seinere hentet Arsene Wenger ham til Arsenal, der han scoret 16 mål på 69 kamper for London-klubben.

Reyes var en del av Arsenal-laget, kjent som «The Invincibles», som gikk gjennom serien uten å tape en eneste kamp. Oppholdet i England ble likevel aldri noen stor suksess for spanjolen. Han ble lånt ut til Real Madrid i 2006/07-sesongen.

Året etterpå ble han solgt til hovedstadsrival Atlético Madrid, før han ble lånt ut til Benfica. I 2012 ble Reyes solgt «hjem» til Sevilla, der han spilte til 2016.

Dro til Kina

Reyes

LANG KARRIERE: Her jubler Reyes etter en scoring for sitt kjære Sevilla i mai 2015.

Foto: Cristina Quicler / AFP

Siden har han vært innom klubber som Espanyol, Cordoba, kinesiske Xinjiang, skotske Falkirk og nå sist, det spanske andredivisjonslaget Extremadura, der han spilte sin siste seriekamp for bare to uker siden.

Reyes fikk 21 landskamper for Spania, og representerte landet under fotball-VM i 2006. Han vant blant annet Europa League fem ganger (!), samt Premier League og La Liga i sin karriere.

Han ble 35 år gammel.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Mbappé misset to straffer og ble skadet i PSG-seier

  Kylian Mbappés misset et straffespark to ganger og måtte byttes ut med skade i seriekampen mot Montpellier. Det ødela dagen for Paris Saint-Germain onsdag.

  Fabián Ruiz, Lionel Messi og 16-åringen Warren Zaïre-Emery scoret i 3-1-seieren som gjør at PSG er fem poeng foran serietoer Marseille. Det var lagets første seier på tre seriekamper, men Mbappés skade bekymrer.

  PSG fikk straffe etter sju minutter da Christopher Jullien ulovlig hindret Sergio Ramos på et frispark. Mbappés skudd ble reddet av Benjamin Lecomte, men Montpellier-spillere hadde løpt inn i feltet for tidlig, og straffen måtte tas om igjen. Etter at Lecomte slo straffe nummer to i stolpen, satte Mbappé returen over mål.

  Etter halvspilt første omgang haltet Mbappé ut. Ramos måtte også ut med en hodesmell, og et Messi-mål ble annullert for offside etter VAR-gjennomgang. Achraf Hakimi fikk også en scoring annullert for offside.

  Først i det 55. minutt fikk PSG et tellende mål da Fabian scoret. Messi doblet ledelsen. Arnaud Nordin reduserte, men Zaïre-Emery kom inn og scoret sitt første mål for førstelaget.

  PSG er fem poeng foran Marseille, som slo Nantes 2-0 borte, og seks foran Lens, som tapte 0-1 for Nice.

  France Soccer League One
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Cremonese med cupskalp – Solbakken og co. ute

  Cremonese tok sin annen store skalp i den italienske cupen da Roma ble slått ut i kvartfinalen med et sviende 1-2-tap. Ola Solbakken ble sittende på Roma-benken gjennom hele kampen.

  Det er ikke første gangen denne sesongen at Cremonese står for en skrell i Coppa Italia. Laget slo ut serie A-lederlaget Napoli i den forrige runden.

  Henrikh Mkhitaryan og Felix Afena-Gyan.
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
 • Tøff motstand for Hanche Olsen – Bayern komfortabelt videre

  Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

  Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

  Jamal Musiala og Andreas Hanche-Olsen
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste