NRK Meny
Normal

Tidlig Zlatan-scoring holdt ikke for Sverige: – Føles bittert

Sen straffeutligning sikret Montenegro uavgjort etter tidlig scoring av Zlatan Ibrahimovic.

SOCCER-EURO/ Sweden's Ibrahimovic fights for the ball with Montenegro's Vukcevic during their Euro 2016 Group G qualifying soccer match in Podgorica
Foto: STEVO VASILJEVIC / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er skuffet over resultatet. Jeg er helt klart misfornøyd med uavgjort, sier Sveriges trener Erik Hamrén på en pressekonferanse etter kampslutt.

Det tok ikke Zlatan Ibrahimovic mer enn ni minutter før ballen satt i nettet. Et innlegg havnet ballen til slutt hos Ibrahimovic, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen bak Montenegros sisteskanse.

Og det så lenge ut til at Sverige også skulle stikke av med tre viktige poeng på Stadion Pod Goricom i Montenegro, men Manchester City-spissen Stevan Jovetic ville det annerledes. Fra straffemerket satte han ballen sikkert i mål etter 80 spilte minutter, og fastslo sluttresultatet til 1-1.

– Han faller lett. Det kan være straffe, men han kan velge å ikke blåse også, sier Albin Ekdal til Kanal 5 etter kampslutt.

Han får støtte av sin egen manager.

– I dag fikk vi dessverre dommeravgjørelsene i mot oss. Det føles tungt, sier Hamrén.

Annullerte redusering

To minutter på overtid valgte dommer William Collum på kontroversielt vis å annullere nevnte Ekdals volleyscoring etter dytting i feltet. Det var «målscoreren» lite fornøyd med.

– Vi er så klart misfornøyde. Vi gjør et 2-1 mål som vi ikke mener burde bli annullert, men sånn er livet, konstaterte Italia-proffen.

Det er midtbanekollega Kim Källström enig i.

– Det føles utrolig bittert. Jeg synes vi gjør en bra kamp, og vi skaper mange bra sjanser.

Jevnspilt kamp

Zlatan var også nære på å doble ledelsen etter 35 spilte minutter. I en en-mot-en duell mot keeperen sender han ballen til side for den borteste stolpen.

Også i andre omgang var spissen, som nå står med 51 landslagsmål for Sverige, nære på med et frispark fra 25 meter. Da var det kun stolpen som hindret Ibrahimovic mål.

Kampen var imidlertid en jevnspilt affære, med store sjanser til begge lag. Blant annet var nevnte Jovetic nære på ved flere anledninger.

I det 76. minuttet var også midtstopper Marko Basa svært nære ved å redusere for Montenegro. Fra én meter setter han ballen over mål etter en dødball.

Sverige ligger nå på en 2. plass i sin gruppe med seks poeng, fire poeng bak Østerrike.

Siste nytt

 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg