NRK Meny
Normal

Tidlig Zlatan-scoring holdt ikke for Sverige: – Føles bittert

Sen straffeutligning sikret Montenegro uavgjort etter tidlig scoring av Zlatan Ibrahimovic.

SOCCER-EURO/ Sweden's Ibrahimovic fights for the ball with Montenegro's Vukcevic during their Euro 2016 Group G qualifying soccer match in Podgorica
Foto: STEVO VASILJEVIC / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er skuffet over resultatet. Jeg er helt klart misfornøyd med uavgjort, sier Sveriges trener Erik Hamrén på en pressekonferanse etter kampslutt.

Det tok ikke Zlatan Ibrahimovic mer enn ni minutter før ballen satt i nettet. Et innlegg havnet ballen til slutt hos Ibrahimovic, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen bak Montenegros sisteskanse.

Og det så lenge ut til at Sverige også skulle stikke av med tre viktige poeng på Stadion Pod Goricom i Montenegro, men Manchester City-spissen Stevan Jovetic ville det annerledes. Fra straffemerket satte han ballen sikkert i mål etter 80 spilte minutter, og fastslo sluttresultatet til 1-1.

– Han faller lett. Det kan være straffe, men han kan velge å ikke blåse også, sier Albin Ekdal til Kanal 5 etter kampslutt.

Han får støtte av sin egen manager.

– I dag fikk vi dessverre dommeravgjørelsene i mot oss. Det føles tungt, sier Hamrén.

Annullerte redusering

To minutter på overtid valgte dommer William Collum på kontroversielt vis å annullere nevnte Ekdals volleyscoring etter dytting i feltet. Det var «målscoreren» lite fornøyd med.

– Vi er så klart misfornøyde. Vi gjør et 2-1 mål som vi ikke mener burde bli annullert, men sånn er livet, konstaterte Italia-proffen.

Det er midtbanekollega Kim Källström enig i.

– Det føles utrolig bittert. Jeg synes vi gjør en bra kamp, og vi skaper mange bra sjanser.

Jevnspilt kamp

Zlatan var også nære på å doble ledelsen etter 35 spilte minutter. I en en-mot-en duell mot keeperen sender han ballen til side for den borteste stolpen.

Også i andre omgang var spissen, som nå står med 51 landslagsmål for Sverige, nære på med et frispark fra 25 meter. Da var det kun stolpen som hindret Ibrahimovic mål.

Kampen var imidlertid en jevnspilt affære, med store sjanser til begge lag. Blant annet var nevnte Jovetic nære på ved flere anledninger.

I det 76. minuttet var også midtstopper Marko Basa svært nære ved å redusere for Montenegro. Fra én meter setter han ballen over mål etter en dødball.

Sverige ligger nå på en 2. plass i sin gruppe med seks poeng, fire poeng bak Østerrike.

Siste nytt

 • Moberg skadet skulderen i velt

  Den norske syklisten Emilie Moberg må operere skulderen etter en velt i rittet Tour of Chongming Island i Kina torsdag. Halden-jenta var innblandet i en stygg massevelt i høy fart like før mål. – Nå må jeg hjem for å operere. Det er leddbånd i skulderen som har røket, forteller Moberg til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag