NRK Meny
Normal

Målvaktstabbe sendte United nærmere mesterliga-sluttspill

Tidenes yngste målvakt i mesterligaen ble sentral da Manchester United tok et stort steg mot 8-delsfinale i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-SLB-MUN/

FORTVILET: Mile Svilar fortviler etter at han slapp inn kampens eneste mål.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det som skulle ble en festdag for tidenes yngste målvakt i mesterligaen, Mile Svilar, endte i et mareritt.

Den unge belgieren var bunnsolid i 64 minutter. Men da Marcus Rashford skulle svinge inn et frispark fra midten av hjemmelagets banehalvdel ble Svilar for het på grøten.

18-åringen forventet et innlegg og rykket ut i feltet, men Rashfords frispark var knallhardt og gikk noe overraskende mot mål. Svilar reagerte kjapt, rygget bakover og grep ballen.

Assistentdommeren markerte ikke for mål, men med hjelp av mållinjeteknologien dømte den tyske hoveddommeren, Felix Zwayer, ballen inne.

Transportetappe

Etter målet artet kampen seg som en transportetappe for Mourinhos menn der Benfica maktet aldri å sette ordentlig press på Manchester United.

Benfica startet derimot kampen bra og presset de, for anledningen, sortkledde bakover på banen uten å komme til de store mulighetene.

Etter halvspilt førsteomgang tok derimot Manchester United over banespillet uten at de heller klarte å sette Benfica-forsvaret under noe særlig press.

Like før slutt ble vondt til verre for Benfica da Luisao pådro seg sitt andre gule kort i kampen. Dermed må Benfica-sjef, Rui Vitória, klare seg uten sin stopperkjempe i returoppgjøret på Old Trafford om to uker.

I en kamp hvor det egentlig aldri var noen store sjanser var det altså Svilars blemme som ble tungen på vektskålen.

SOCCER-CHAMPIONS-SLB-MUN/

TRØST: Svilar ble trøstet og fikk oppmuntrende ord fra Romelu Lukaku og målvaktkollega, David de Gea, etter kampen.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Full fart mot 8-delsfinale

Med dagens seier står de røde djevlene med full pott etter tre kamper og leder gruppen tre poeng foran Mohamed Elyounoussis Basel.

Dermed skal det mye til for at Manchester United ikke skal klare å nå sluttspillet i denne sesongens utgave av Mesterligaen.

For Benfica ser det derimot helsvart ut. Den portugisiske storheten står nå med tre tap og har en lang vei opp til videre avansement.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag