Målvaktstabbe sendte United nærmere mesterliga-sluttspill

Tidenes yngste målvakt i mesterligaen ble sentral da Manchester United tok et stort steg mot 8-delsfinale i mesterligaen.

SOCCER-CHAMPIONS-SLB-MUN/

FORTVILET: Mile Svilar fortviler etter at han slapp inn kampens eneste mål.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Det som skulle ble en festdag for tidenes yngste målvakt i mesterligaen, Mile Svilar, endte i et mareritt.

Den unge belgieren var bunnsolid i 64 minutter. Men da Marcus Rashford skulle svinge inn et frispark fra midten av hjemmelagets banehalvdel ble Svilar for het på grøten.

18-åringen forventet et innlegg og rykket ut i feltet, men Rashfords frispark var knallhardt og gikk noe overraskende mot mål. Svilar reagerte kjapt, rygget bakover og grep ballen.

Assistentdommeren markerte ikke for mål, men med hjelp av mållinjeteknologien dømte den tyske hoveddommeren, Felix Zwayer, ballen inne.

Transportetappe

Etter målet artet kampen seg som en transportetappe for Mourinhos menn der Benfica maktet aldri å sette ordentlig press på Manchester United.

Benfica startet derimot kampen bra og presset de, for anledningen, sortkledde bakover på banen uten å komme til de store mulighetene.

Etter halvspilt førsteomgang tok derimot Manchester United over banespillet uten at de heller klarte å sette Benfica-forsvaret under noe særlig press.

Like før slutt ble vondt til verre for Benfica da Luisao pådro seg sitt andre gule kort i kampen. Dermed må Benfica-sjef, Rui Vitória, klare seg uten sin stopperkjempe i returoppgjøret på Old Trafford om to uker.

I en kamp hvor det egentlig aldri var noen store sjanser var det altså Svilars blemme som ble tungen på vektskålen.

SOCCER-CHAMPIONS-SLB-MUN/

TRØST: Svilar ble trøstet og fikk oppmuntrende ord fra Romelu Lukaku og målvaktkollega, David de Gea, etter kampen.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Full fart mot 8-delsfinale

Med dagens seier står de røde djevlene med full pott etter tre kamper og leder gruppen tre poeng foran Mohamed Elyounoussis Basel.

Dermed skal det mye til for at Manchester United ikke skal klare å nå sluttspillet i denne sesongens utgave av Mesterligaen.

For Benfica ser det derimot helsvart ut. Den portugisiske storheten står nå med tre tap og har en lang vei opp til videre avansement.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal