Hopp til innhold

Sebastian (30) blir tidenes første mannlige plakatbærer i boksing

FREDERIKSHAVN (NRK.no) Vanligvis ser man lettkledde jenter sprade over kanvasen mellom rundene i boksing. Men når Cecilia Brækhus bokser, blir norske Sebastian Brage Hansen (30) tidenes første mannlige plakatbærer i boksehistorien.

Sebastian Brage Hansen

Sebastian Brage skriver historie under kveldens Brækhus-kamp. 30-åringen blir tidenes første mannlige plakatbærer.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

– Jeg tror det kommer til å kjempegøy. Det kribler litt i magen, sier Sebastian Brage Hansen, som altså skriver historie under kveldens boksekamp mellom Cecilia Brækhus og amerikanske Mia St. John.

Nordmannen har nemlig fått æren av å bli tidenes første offisielle mannlige plakatbærer mellom rundene.

Elegant antrekk

30-åringen skal imidlertid ikke være like lettkledd som sine kvinnelige kollegaer.

– Nei, jeg går i vanlige klær. Det hadde blitt rart om jeg skulle ha spradet rundt i trusa, smiler Brage Hansen til NRK.no.

– Det blir et elegant antrekk, forsikrer den historiske nordmannen.

Brækhus' idé

Det var faktisk Cecilia Brækhus selv som tok initiativet med å få tak i en mannlig plakatbærer til sin kamp. Den norske boksedronningen har nemlig sett seg lei det skjeve kjønnsbildet som har dominert boksesporten.

– Dette er på tide. Det vil bare være rettferdig. Guttene får ringjenter, så damene bør få ringgutter, sa Brækhus til tv2.no foran boksestevnet i Danmark.

Brage Hansen forteller at han søkte på jobben fordi han synes prosjektet hørtes kult ut og annerledes.

– Jeg meldte meg bare på med et bilde og en liten søknad, også var jeg heldig, sier Brage Hansen til NRK.no i Arena Nord i danske Frederikshavn.

Frykter ikke buing

Brage Hansen jobber til daglig som webutvikler i Dagbladet. Han er ikke redd for at det mannlige publikummet i Danmark skal bue på ham.

– Det kribler jo litt. Men det er en del damer i salen, så jeg tror det skal gå fint. Jentene blir tatt veldig godt vare på, sier Brage Hansen.

Og han høster full støtte fra sine kvinnelige kollegaer.

– Dette er dødskult! Det er på tide å få en mann inn i ringen. Det har jo alltid vært jenter, sier britiske Jess Impiazzi, som er profesjonell plakatbærer.

Plakatjenter og Brage Hansen

Sebastian Brage Hansen koser seg med sine kvinnelige plakatbærere Stacey Hanna (t.v.) og Jess Impiazzi.

Foto: Nicolay André Ramm / NRK

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste