NRK Meny
Normal

Ti ting som er (mye) mer sannsynlig enn at Leicester skulle vinne

Har du glemt hvor utenkelig det faktisk var at Leicester skulle ta Premier League-tittelen? Denne lista kan kanskje hjelpe deg på vei.

Kombo

STORE UTFORDRINGER: Kari Øyre Slind (f.v.), Start, Ståle Solbakken og Edvald Boasson Hagen står alle fremfor enorme oppgaver – men alle er betraktelig mindre enn den Leicester nettopp har klart.

Foto: NTB Scanpix/AFP/AP

Eventyret ble virkelighet da lille Leicester vant Premier League for første gang i klubbens historie.

I dagens fotballverden, med de enorme klasseforskjellene, har mange gitt det merkelappen «tidenes sportssensasjon».

Før sesongen ga enkelte bookmakere Leicester en vinnerodds på 5000. Men hvor usannsynlig er egentlig det?

Her er en pekepinn:

1. Høgmo leder Norge til VM-semifinale i 2018

Høgmo

VM I SIKTE: Per-Mathias Høgmo tar fatt på en stor oppgave når Tyskland og Tsjekkia venter i VM-kvaliken til høsten.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

EM-drømmen ble knust av Ungarn, men nå venter jo nye ark for Per-Mathias Høgmo og Norge. Tyskland (EM-favoritt), Tsjekkia (EM-klar), Nord-Irland (EM-klar), Aserbajdsjan og San Marino venter i kvaliken. Så gruppespill, åttedelsfinale og kvartfinale, selvsagt. Odds på at Høgmo får oppfylt sin drøm om VM-semi i Russland: 50.

2. Start vinner eliteserien i 2016

Start

FLYR HØYT: Her jubler Robert Sandnes for 1-1-scoringen mot Strømsgodset søndag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det er over 300 dager og 23 kamper siden Start sist vant en seriekamp. Salget av Matthías Vilhjálmsson ga sårt tiltrengte kroner, men etterlot klubben i sportslig uføre. Men troen står som kjent sterkt på Sørlandet. Du får i alle fall 101 ganger pengene tilbake hvis du tror Start vipper Rosenborg ned fra tronen.

3. Irland vinner EM

Irland

IMPONERTE: Her feirer Irland Shane Long (bak) sin scoring mot Tyskland i EM-kvaliken.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Irland håpet nok at 24 lag i EM skulle bety et hakket mer overkommelig gruppespill, men den gang ei. Tre lag kan riktig nok gå videre, men irene må slåss med Belgia (verdenstoer), Italia og Sverige. Så venter åttedelsfinale, kvart, semi og finale – og en tittel til 151 i odds.

4. Kari Øyre Slind vinner Tour de Ski

Slind

INN PÅ LANDSLAGET: Kari Øyre Slind danket ut blant andre Martine Ek Hagen og Kathrine Harsem i kampen om en landslagsplass neste sesong.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det er sesongen Therese Johaug igjen må kjempe mot lagvenninne og konkurrent Marit Bjørgen. Og Heidi Weng. Og Charlotte Kalla. Og landslagsdebutant Kari Øyre Slind? Da får du 225 i odds.

5. Gilles Müller vinner Wimbledon

Muller

OUTSIDER: Gilles Müller har aldri vunnet en tittel, men han har etablert seg i utkanten av verdenstoppen.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

Müller står med en kvartfinale fra US Open (deco-underlag) i 2008 som karrierebeste, og 32-åringen kjemper nå med å holde seg inne blant topp 50 i verden. Hvis du tror han kan hamle opp med Novak Djokovic, Andy Murray eller Roger Federer i Wimbledon, får du 250 ganger pengene tilbake.

6. FC København vinner mesterligaen 2016/17

Solbakken

NYTT FORSØK: Ståle Solbakken måtte se Europa-billetten glippe i fjor, men til høsten venter et nytt forsøk.

Foto: Tariq Mikkel Khan / Ap

Ståle Solbakken og FC København har stø kurs mot serietittelen i Danmark. Europa-eventyret rakk aldri å begynne i fjor, men hvis du tror nordmannen leder København-klubben til mesterligaen, gjennom gruppespillet og hele veien til topps, får du 301 ganger pengene tilbake. Det er for øvrig rundt 200 mer enn Leicester.

7. Benjamin Weger vinner verdenscupen sammenlagt

Weger

LANG VEI OPP: Sveitseren Benjamin Weger ser fortsatt mot sin første verdenscupseier.

Foto: CHRISTINE OLSSON / Afp

Sveitseren står med en andreplass fra sprint i 2014/15-sesongen som besteplassering i verdenscupen. Han må trolig opp noen hakk for å samle flere poeng enn Martin Fourcade, Johannes Thingnes Bø og Simon Schempp. Du får i hvert fall 401 i odds.

8. Boasson Hagen vinner Tour de France

Boasson

NORSK JUBEL: Her strekker Edvald Boasson Hagen armene i været etter seieren på andre etappe av Tour of Oman i februar.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Det er ikke bare noen fjell som må bestiges, men det må gjøres raskt – flere ganger. Hvis patrioten i deg kjenner en dragning mot Edvald Boasson Hagen som sammenlagtvinner i Frankrike i sommer, vil du i tilfelle sitte igjen med 501 ganger pengene.

9. Dave Ryding tar kula

Ryding

TEKNIKER: Dave Ryding har spesialisert seg i slalåm.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Briten Dave Ryding kjempet seg inn blant topp 100 (nr. 99) sammenlagt i 2015. Teknikeren har vist gryende form, og han tok karrierebeste (12.-plass) denne sesongen. Starten på noe stort, sier du? Da får du 1001 ganger pengene tilbake.

10. Ungarn vinner VM

Ungarn

TAPTE: Her prøver Istvan Bartails (t.h.) å finne det polske målet under OL-kvaliken i februar. Ungarn tapte 1-0.

Foto: Tamas Kovacs / Ap

Ungarn har deltatt i 52 VM, og deres beste plassering er en 5.-plass fra 1937. I moderne tid har ungarerne slitt med å kvalifisere seg til A-VM, men de overrasket både i 2008 og 2015. Nå venter et «umulig» gruppespill, og naturligvis et hockeysjokk uten sammenligning – til 2501 i odds. Neste på lista er Kazakhstan, som ligger på 500-750.

... At Costa ikke fikk gult kort i «gullkampen»

Costa

I SENTRUM: Her er Diego Costa i en av utallige diskusjoner mellom Tottenham-spillerne, Chelsea-spillerne og dommer Mark Clattenburg.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Det intense oppgjøret mellom Chelsea og Tottenham var som skapt for urokråka Diego Costa. Kranglig, håndgemeng, kjefting, tjuvtriks. Costa var faktisk langt fra den verste på Stamford Bridge, men at den temperamentsfulle kruttønna ikke var blant de 12 som fikk gult kort, fortjener en plass her. Odds ble nok ikke turt tilbudt.

 • Hvem har du mest tro på? Kom med dine innspill under!

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal