Glimts advarsel etter å ha knust gullrivalen: – Prestasjonen er sånn middels

BODØ/OSLO (NRK): Molde tok ledelsen, men Bodø/Glimt slo tilbake med tre scoringer. Ifølge Glimt-leiren var det ingen topprestasjon.

Eliteserien fotball 2020: Bod¯/Glimt - Molde

KAN IKKE STOPPES: Selv ikke de regjerende seriemesterne klarte å stoppe Bodø/Glimt som nå har en luke ned til andreplassen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nok en gang underholdt de gulkledde fra Nordland, og for første gang denne sesongen har Bodø/Glimt en luke på Molde etter at de sendte moldenserne hjem tomhendte.

Med seieren tangerte de en 69 år gammel rekord. I 1951 vant Fredrikstad sine ti første kamper i det som da het hovedserien. Bodø/Glimt er det første laget som har klart å gjøre det samme.

– Dette betyr sinnssykt mye, og det betyr enda mer at vi gjør dette på vår egen hjemmebane, hvor vi skal vinne alle kampene i år, sier Kasper Junker til NRK etter kampen.

– Vi utlignet hverandre

Glimt-trener Kjetil Knutsen forteller til NRK at seieren smakte godt, men han har fortsatt noen ting å plukke på fra kampen.

– Prestasjonen er sånn middels. Det er to lag som utligner hverandre litt, sier han og legger til:

– Det blir litt avventende. Tempoet blir ikke som vi ønsker og det blir litt trøblete i starten av andreomgang. 2-1-målet er et godt eksempel på at vi tør å spille vårt spill igjen.

Kjetil Knutsen

Kjetil Knutsen har nå ledet Bodø/Glimt til ti strake seirer i Eliteserien.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Molde-trener Erling Moe tror ikke luken på fem poeng har så mye å si.

– Det betyr ikke mer enn at de tar tre poeng i dag. Denne sesongen er et maraton, så det går unna, sier Moe til NRK og forteller som Glimt-treneren at kampen til tider var jevn.

Bodø/Glimts kanskje beste spiller denne sesongen, Jens Petter Hauge, scoret kampens siste scoring etter å ha fintet hjemmelagets midtstopperpar ut av Aspmyra.

– Det er utrolig deilig med seier mot Molde, spesielt på en dag som dette. Det er ingen topprestasjon av oss, sier Hauge til NRK.

Heller ikke Patrick Berg tar av etter seieren.

– Jeg er ikke misfornøyd, men jeg syns ikke vi er på vårt beste. Vi skal bli bedre enn det her, sier han.

Slo tilbake

Molde begynte begge omgangene best.

Tidlig i førsteomgang serverte Marius Lode ballen rett i beina på Magnus Wolff Eikrem. Det ble enkelt for ham å spille fri Ohi Omoijuanfo som bredsidet ballen i nettet.

Først etter scoringen våknet hjemmelaget, og da Patrick Berg fikk muligheten på frispark fra snaue 30 meter, fant han frem silkefoten.

Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Molde

Patrick Bergs scoring startet scoringsfesten for Glimt.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Vanligvis er det danske Philip Zinckernagel som tar frisparkene.

– Philip er bedre å skyte når det er nærmere mål, så da ble det min tur. Keeper har sola i øynene, så jeg bare klinket hardt til og ballen flakker litt, sier Berg.

Kasper Junker satte inn målet som sendte Glimt i ledelsen etter en frekk finesse av Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Warholm vurderer å trekkje seg

  Karsten Warholm vurderer sin deltaking i Diamond League-stemnet i Monaco neste helg, etter at fyrstedømet på torsdag fekk status som eit «raudt land» av Folkehelseinstituttet.

  – Slik situasjonen er no så treng vi tid. Vi er i ei vurderingsfase, og har ikkje meir informasjon om saka no, skriv Warholm sin agent, Kristine Haddal i ein SMS til NRK.

  Til arrangøren av stemnet har Warholm sjølv sagt at Monaco blir eit høgdepunkt for han denne sesongen.

  Det norske friidrettsforbundet seier til NRK at dei ikkje vil forby norske utøvarar å reise til stemnet.

  – Vi ber berre utøvarane om å tenkje seg nøye om før dei bestemmer seg for å reise ut av landet, seier toppidrettssjefen i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, til NRK.

  Helseminister Bent Høie seier til NRK at utøvarane må i karantene, der dei ikkje kan vere i kontakt med andre, etter reise til raude land.

  – Deltaking i stemner må dei vurdere sjølve, men generelt fråråder vi reiser til raude land, seier han.

  Karsten Warholm etter 300 meter hekk på Impossible Games. 11.06.2020
  Foto: Robert Rønning / NRK
 • Nani-dobbel i MLS-semifinale

  Portugisiske Nani scora to mål på seks minutt då Orlando City tok seg til finalen i MLS-sluttspelet, med ein 3–1 siger mot Minnesota United. Begge desse måla kom i første omgang.

  I andreomgang sørga Mason Toye for spenning i kampen med ei redusering sju minutt før slutt. Men seks minutt på overtid fjerna Benji Michel all tvil, då han sørga for at kampen enda 3–1 til Orlando.

  Dermed skal Orlando City møte Portland Timbers i MLS-finalen natt til onsdag.

  Nani, Orlando City
  Foto: Douglas DeFelice
 • God turneringsstart for Hovland

  Etter dag ein av PGA-meisterskapet ligg Viktor Hovland to slag under par, på ein delt 20. plass.

  Den første dagen starta tungt for Hovland, som slo ein av dagens tre bogeyar allereie på det andre holet. Men på dei to neste hola følgde han opp med to av sine fem birdiar. Dermed enda han dagen to slag under par, og ligg likt med spelarar som Tiger Woods.

  Det er australske Jason Day og amerikanske Brendon Todd som ligg i tet, fem slag under par.

  Det er 156 deltakarar i turneringa, som varer fram til søndag.

  Viktor Hovland
  Foto: Harry How / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal