Hopp til innhold

Glimts advarsel etter å ha knust gullrivalen: – Prestasjonen er sånn middels

BODØ/OSLO (NRK): Molde tok ledelsen, men Bodø/Glimt slo tilbake med tre scoringer. Ifølge Glimt-leiren var det ingen topprestasjon.

Eliteserien fotball 2020: Bod¯/Glimt - Molde

KAN IKKE STOPPES: Selv ikke de regjerende seriemesterne klarte å stoppe Bodø/Glimt som nå har en luke ned til andreplassen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nok en gang underholdt de gulkledde fra Nordland, og for første gang denne sesongen har Bodø/Glimt en luke på Molde etter at de sendte moldenserne hjem tomhendte.

Med seieren tangerte de en 69 år gammel rekord. I 1951 vant Fredrikstad sine ti første kamper i det som da het hovedserien. Bodø/Glimt er det første laget som har klart å gjøre det samme.

– Dette betyr sinnssykt mye, og det betyr enda mer at vi gjør dette på vår egen hjemmebane, hvor vi skal vinne alle kampene i år, sier Kasper Junker til NRK etter kampen.

– Vi utlignet hverandre

Glimt-trener Kjetil Knutsen forteller til NRK at seieren smakte godt, men han har fortsatt noen ting å plukke på fra kampen.

– Prestasjonen er sånn middels. Det er to lag som utligner hverandre litt, sier han og legger til:

– Det blir litt avventende. Tempoet blir ikke som vi ønsker og det blir litt trøblete i starten av andreomgang. 2-1-målet er et godt eksempel på at vi tør å spille vårt spill igjen.

Kjetil Knutsen

Kjetil Knutsen har nå ledet Bodø/Glimt til ti strake seirer i Eliteserien.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Molde-trener Erling Moe tror ikke luken på fem poeng har så mye å si.

– Det betyr ikke mer enn at de tar tre poeng i dag. Denne sesongen er et maraton, så det går unna, sier Moe til NRK og forteller som Glimt-treneren at kampen til tider var jevn.

Bodø/Glimts kanskje beste spiller denne sesongen, Jens Petter Hauge, scoret kampens siste scoring etter å ha fintet hjemmelagets midtstopperpar ut av Aspmyra.

– Det er utrolig deilig med seier mot Molde, spesielt på en dag som dette. Det er ingen topprestasjon av oss, sier Hauge til NRK.

Heller ikke Patrick Berg tar av etter seieren.

– Jeg er ikke misfornøyd, men jeg syns ikke vi er på vårt beste. Vi skal bli bedre enn det her, sier han.

Slo tilbake

Molde begynte begge omgangene best.

Tidlig i førsteomgang serverte Marius Lode ballen rett i beina på Magnus Wolff Eikrem. Det ble enkelt for ham å spille fri Ohi Omoijuanfo som bredsidet ballen i nettet.

Først etter scoringen våknet hjemmelaget, og da Patrick Berg fikk muligheten på frispark fra snaue 30 meter, fant han frem silkefoten.

Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Molde

Patrick Bergs scoring startet scoringsfesten for Glimt.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Vanligvis er det danske Philip Zinckernagel som tar frisparkene.

– Philip er bedre å skyte når det er nærmere mål, så da ble det min tur. Keeper har sola i øynene, så jeg bare klinket hardt til og ballen flakker litt, sier Berg.

Kasper Junker satte inn målet som sendte Glimt i ledelsen etter en frekk finesse av Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste