Glimts advarsel etter å ha knust gullrivalen: – Prestasjonen er sånn middels

BODØ/OSLO (NRK): Molde tok ledelsen, men Bodø/Glimt slo tilbake med tre scoringer. Ifølge Glimt-leiren var det ingen topprestasjon.

Eliteserien fotball 2020: Bod¯/Glimt - Molde

KAN IKKE STOPPES: Selv ikke de regjerende seriemesterne klarte å stoppe Bodø/Glimt som nå har en luke ned til andreplassen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nok en gang underholdt de gulkledde fra Nordland, og for første gang denne sesongen har Bodø/Glimt en luke på Molde etter at de sendte moldenserne hjem tomhendte.

Med seieren tangerte de en 69 år gammel rekord. I 1951 vant Fredrikstad sine ti første kamper i det som da het hovedserien. Bodø/Glimt er det første laget som har klart å gjøre det samme.

– Dette betyr sinnssykt mye, og det betyr enda mer at vi gjør dette på vår egen hjemmebane, hvor vi skal vinne alle kampene i år, sier Kasper Junker til NRK etter kampen.

– Vi utlignet hverandre

Glimt-trener Kjetil Knutsen forteller til NRK at seieren smakte godt, men han har fortsatt noen ting å plukke på fra kampen.

– Prestasjonen er sånn middels. Det er to lag som utligner hverandre litt, sier han og legger til:

– Det blir litt avventende. Tempoet blir ikke som vi ønsker og det blir litt trøblete i starten av andreomgang. 2-1-målet er et godt eksempel på at vi tør å spille vårt spill igjen.

Kjetil Knutsen

Kjetil Knutsen har nå ledet Bodø/Glimt til ti strake seirer i Eliteserien.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Molde-trener Erling Moe tror ikke luken på fem poeng har så mye å si.

– Det betyr ikke mer enn at de tar tre poeng i dag. Denne sesongen er et maraton, så det går unna, sier Moe til NRK og forteller som Glimt-treneren at kampen til tider var jevn.

Bodø/Glimts kanskje beste spiller denne sesongen, Jens Petter Hauge, scoret kampens siste scoring etter å ha fintet hjemmelagets midtstopperpar ut av Aspmyra.

– Det er utrolig deilig med seier mot Molde, spesielt på en dag som dette. Det er ingen topprestasjon av oss, sier Hauge til NRK.

Heller ikke Patrick Berg tar av etter seieren.

– Jeg er ikke misfornøyd, men jeg syns ikke vi er på vårt beste. Vi skal bli bedre enn det her, sier han.

Slo tilbake

Molde begynte begge omgangene best.

Tidlig i førsteomgang serverte Marius Lode ballen rett i beina på Magnus Wolff Eikrem. Det ble enkelt for ham å spille fri Ohi Omoijuanfo som bredsidet ballen i nettet.

Først etter scoringen våknet hjemmelaget, og da Patrick Berg fikk muligheten på frispark fra snaue 30 meter, fant han frem silkefoten.

Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Molde

Patrick Bergs scoring startet scoringsfesten for Glimt.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Vanligvis er det danske Philip Zinckernagel som tar frisparkene.

– Philip er bedre å skyte når det er nærmere mål, så da ble det min tur. Keeper har sola i øynene, så jeg bare klinket hardt til og ballen flakker litt, sier Berg.

Kasper Junker satte inn målet som sendte Glimt i ledelsen etter en frekk finesse av Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side – og klarte ikke å bryte nordmannens serve en eneste gang i løpet av kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  – Det var fantastisk artig.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Borg leder europalaget og John McEnroe har ansvaret for verdenslaget.

  Totalt skal det spilles om 24 poeng. Det deles ut ett poeng per seier fredag. Det høynes til to poeng per seier lørdag og tre søndag. Det spilles tre single-kamper og en double-kamp hver dag.

  De øvrige oppgjørene mellom «Europa» og «Verden» fredag:

  • Matteo Berrettini - Felix Auger-Aliassime
  • Andrej Rubljov - Diego Schwartzmann
  • Berrettini/Alexander Zverev - Denis Shapovalov/John Isner
  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Hovland tapte første Ryder Cup-kamp

  Viktor Hovland og makker Paul Casey startet godt i sin duell i Ryder Cup-åpningen fredag, men fikk det etter hvert tøft mot amerikanerne Colin Morikawa og Dustin Johnson.

  Det europeiske laget tapte sin kamp. Tidligere hadde John Rahm og Sergio Garcia slått amerikanerne Thomas/Spieth.

  Samtidig tapte også de to andre europeiske lagene sine dueller. Dermed leder USA Ryder Cup 3-1 etter første runde. Runde nummer to spilles allerede fredag kveld. Foreløpig er det usikkert om Hovland spiller den runden eller ikke.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal