Thorsnes om USA-eventyret: – Største som har skjedd i min karriere

DUBLIN (NRK): Elise Thorsnes (29) spiller til daglig for titusener av tilskuere i USA. Men nå er spissen tilbake i Europa for å hjelpe Norge til en VM-plass.

Trening søndag - EM fotball kvinner

INGEN GARANTIER: Martin Sjögren ønsker ikke å garantere USA-proff Elise Thorsnes en startplass i Irland-kampene.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– På første hjemmekamp var det 19 000 tilskuere på tribunen. Pappa og søsteren min var der, så det var veldig spesielt. Det å ha så mange tilskuere på en klubbkamp er veldig kjekt, sier Thorsnes.

Slik beskriver landslagsspissen sitt første møte med profflivet i USA. I februar signerte 29-åringen for den nyoppstartede klubben Utah Royals.

– Det er kanskje en av de største tingene som har skjedd i min karriere. De sang nasjonalsangen og det var helikopter over stadion. Det var rett og slett en sjuk opplevelse, sier Thorsnes.

– Traurig start

Men selv om det har blomstret på tribunen har det til tider vært vanskelig på banen for Thorsnes. Etter seks spilte seriekamper står hun fortsatt uten nettkjenning for Salt Lake-klubben.

– Det har vært en litt traurig start. Jeg startet med en hjernerystelse og nå har jeg vært ute i tre uker med en hamstringskade.

Spissen, som nå er skadefri, har tatt turen over Atlanterhavet for å slutte seg til resten av det norske landslaget. Neste oppgave blir Irland over to kamper, som er svært viktig med tanke på hvem som tar turen til Frankrike-VM neste sommer.

– Vi må først og fremst ta seks poeng. Det er helt avgjørende for at vi skal henge med i VM-kvaliken, sier Thorsnes og legger til:

– Det er et vanskelig lag å score på, så det er det som blir utfordringen. Jeg er veldig trygg på oss selv defensivt. Vi må bare få den ballen i mål.

Vil ikke garantere startplass

Sjögren

LANDSLAGSSJEF: Martin Sjögren

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Om det blir Thorsnes som blir den som får sprekk på den irske forsvarsmuren er derimot usikkert. Landslagssjefen ønsker ikke å garantere Thorsnes en plass i startelleveren til nøkkelkampen mot Irland i kveld.

– Hun har spilt i en annen posisjon enn det hun har gjort i det siste hos oss på landslaget. Vi får se litt med Elise hvordan det går. Hun har trent godt de siste dagene, men så får vi se om hun spiller, sier Martin Sjögren

Likevel er svensken full av lovord av den amerikanske ligaen.

– Nivået er veldig høyt. Spillet er litt annerledes enn det er i Europa. Først og fremst så går det veldig fort og er veldig mange omstillinger. Det er en utviklende liga for Elise og jeg tror det kommer til å gjøre henne godt, sier Sjögren.

DIREKTE: Se Norges kamp fra kl. 18.25.

Siste nytt

 • Minnerenn for Vibeke Skofterud

  24. februar skal Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn arrangeres for første gang. – Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding.

  Vibeke Skofterud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ny Kongsvinger-trener klar

  Vitor Gazimba er ansatt som ny hovedtrener for Kongsvinger i 1. divisjon fotball. Han kommer fra trenerjobben for Strømsgodsets rekruttlag.

  Det opplyser klubbene onsdag.

  Portugiseren har vært i Drammensklubben siden 2014

  Vitor Gazimba klar for Kongsvinger
  Foto: Kongsvinger Fotball
 • Selnæs' lag på medaljeplass

  Ole Selnæs og hans Saint-Étienne klatret til bronseplass i fransk 1. divisjon ved å vende til 2-1-seier over Marseille onsdag. Saint-Étienne lå under ved pause mot , men vendte kampen i annen omgang. Selnæs spilte hele kampen.

  Selnæs' franske klubb vant
  Foto: Laurent Cipriani / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live
VM-minner
VM-minner
NRK Sport Live
NRK Sport Live: V-cup skiskyting sprint kvinner
VM-minner