Thorsby var blant de første koronasmittede – opplevde isolasjonen som det verste

For Italia-proff Morten Thorsby ble fire uker alene i koronakarantene etterfulgt av et beinhardt kampprogram på fotballbanen. Nå forteller 24-åringen om det han opplevde som «en ekstremt krevende» periode i Italia.

Morten Thorsby har scora

SIKRET PLASSEN: Morten Thorsby og Sampdoria sikret plassen i Serie A.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE

– Det er interessant å se at man er ganske tilpasningsdyktig som menneske. Fra å gå fra fullt kjør, kamper og treninger hver dag, til neste dag å bare være innelåst i huset sitt alene, forteller Thorsby til NRK.

Nordmannen som er inne i sin første sesong i Serie A-klubben Sampdoria, har hatt et berg-og-dal-bane år i Italia. I den første halvdelen av sesongen pekte pilen mot nedrykk.

Så stoppet verden opp og livet tok en annen vending.

EM-kvalifisering fotball, menn: Malta - Norge

Thorsby ble i mars smittet av koronaviruset, og måtte sitte fire uker i karantene.

Foto: Fredrik Hagen

Thorsby og åtte andre lagkamerater testet positivt for koronaviruset, og fotballen ble satt på vent.

– Det var selvfølgelig en del usikkerhet i starten, men jeg kjente ganske raskt at det ikke ble så ille for meg. Jeg hadde bare lett feber, litt vondt i kroppen og var slapp og sliten i en uke.

– Det var veldig spesielt

Derimot opplevde han isolasjonen som følge av sykdommen som tøff. I fire uker oppholdt han seg alene i leiligheten i Genova i koronakarantene.

– Jeg prøvde å finne en rytme, en rutine som jeg fikk til å funke. Jeg er en av de heldige, jeg har en fin hage her hvor jeg kan holde på. Hvor jeg kunne trene og sitte ute i solen.

Thorsby forteller at tiden ble brukt til å lese bøker, se serier og holde kontakten med familie og venner.

0nMxwGJq1_Q

Etter koronaavbrekket noterte Thorsby seg for sin første scoring i Serie A.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE

– Etter fire uker var det dager som var tyngre enn andre. Det var dager hvor du kjente at det var litt tungt å stå opp og du dro den helt ut på ettermiddagen før du i det hele tatt gadd å gå ut av sengen, forteller nordmannen og fortsetter:

– Det var veldig spesielt, og det var vanskelig, jeg skal innrømme det.

– Ekstremt krevende

Krevende har det også vært etter at viruset slapp taket og fotballen startet opp igjen. For før koronapausen lå Sampdoria kun ett poeng over nedrykksstreken.

– Vi har hatt en vanskelig sesong og var i en posisjon hvor vi måtte ta mange poeng nå i denne rare siste delen av sesongen.

Det har Sampdoria klart, når det gjenstår to serierunder, med god hjelp av nordmannen som denne sommeren har notert seg for sin første nettkjenning.

EEyIS--pgko

Fra å vake ved nedrykksstreken har Sampdoria klatret og sikret seg Serie A-plassen også for neste år.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Med regelmessig spilletid for Thorsby, har laget i snitt tatt om lag 1,4 poeng per kamp. Før 24-åringen fikk tillit, lå snittet på 0,5 poeng.

Det har gjort at plassen i den øverste divisjonen er sikret. Det etter noen intense uker.

– Det har vært spesielt å spille nå på sommeren. Det har vært sene kamper og blitt sene kvelder. Vi spilt kamper med to-tre dagers mellomrom, spesielt søndag- og onsdagskampene er korte og tette. Jeg vil si det har vært ekstremt krevende, men også veldig lærerikt, avslutter Thorsby.

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal