Thorsby var blant de første koronasmittede – opplevde isolasjonen som det verste

For Italia-proff Morten Thorsby ble fire uker alene i koronakarantene etterfulgt av et beinhardt kampprogram på fotballbanen. Nå forteller 24-åringen om det han opplevde som «en ekstremt krevende» periode i Italia.

Morten Thorsby har scora

SIKRET PLASSEN: Morten Thorsby og Sampdoria sikret plassen i Serie A.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE

– Det er interessant å se at man er ganske tilpasningsdyktig som menneske. Fra å gå fra fullt kjør, kamper og treninger hver dag, til neste dag å bare være innelåst i huset sitt alene, forteller Thorsby til NRK.

Nordmannen som er inne i sin første sesong i Serie A-klubben Sampdoria, har hatt et berg-og-dal-bane år i Italia. I den første halvdelen av sesongen pekte pilen mot nedrykk.

Så stoppet verden opp og livet tok en annen vending.

EM-kvalifisering fotball, menn: Malta - Norge

Thorsby ble i mars smittet av koronaviruset, og måtte sitte fire uker i karantene.

Foto: Fredrik Hagen

Thorsby og åtte andre lagkamerater testet positivt for koronaviruset, og fotballen ble satt på vent.

– Det var selvfølgelig en del usikkerhet i starten, men jeg kjente ganske raskt at det ikke ble så ille for meg. Jeg hadde bare lett feber, litt vondt i kroppen og var slapp og sliten i en uke.

– Det var veldig spesielt

Derimot opplevde han isolasjonen som følge av sykdommen som tøff. I fire uker oppholdt han seg alene i leiligheten i Genova i koronakarantene.

– Jeg prøvde å finne en rytme, en rutine som jeg fikk til å funke. Jeg er en av de heldige, jeg har en fin hage her hvor jeg kan holde på. Hvor jeg kunne trene og sitte ute i solen.

Thorsby forteller at tiden ble brukt til å lese bøker, se serier og holde kontakten med familie og venner.

0nMxwGJq1_Q

Etter koronaavbrekket noterte Thorsby seg for sin første scoring i Serie A.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE

– Etter fire uker var det dager som var tyngre enn andre. Det var dager hvor du kjente at det var litt tungt å stå opp og du dro den helt ut på ettermiddagen før du i det hele tatt gadd å gå ut av sengen, forteller nordmannen og fortsetter:

– Det var veldig spesielt, og det var vanskelig, jeg skal innrømme det.

– Ekstremt krevende

Krevende har det også vært etter at viruset slapp taket og fotballen startet opp igjen. For før koronapausen lå Sampdoria kun ett poeng over nedrykksstreken.

– Vi har hatt en vanskelig sesong og var i en posisjon hvor vi måtte ta mange poeng nå i denne rare siste delen av sesongen.

Det har Sampdoria klart, når det gjenstår to serierunder, med god hjelp av nordmannen som denne sommeren har notert seg for sin første nettkjenning.

EEyIS--pgko

Fra å vake ved nedrykksstreken har Sampdoria klatret og sikret seg Serie A-plassen også for neste år.

Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters

Med regelmessig spilletid for Thorsby, har laget i snitt tatt om lag 1,4 poeng per kamp. Før 24-åringen fikk tillit, lå snittet på 0,5 poeng.

Det har gjort at plassen i den øverste divisjonen er sikret. Det etter noen intense uker.

– Det har vært spesielt å spille nå på sommeren. Det har vært sene kamper og blitt sene kvelder. Vi spilt kamper med to-tre dagers mellomrom, spesielt søndag- og onsdagskampene er korte og tette. Jeg vil si det har vært ekstremt krevende, men også veldig lærerikt, avslutter Thorsby.

Sportsnyheter

Dette skjer i fotball-EM i dag: Hva gjør Uefa med «flaskeflyttingen»?

Uefa er lei av at fotballstjernene flytter på sponsorproduktene, og i Sverige er det ny spenning før kampen mot Slovakia.

Siste nytt

 • Busquets tilbake i Spania-troppen

  Spania-kaptein Sergio Busquets (32) var fredag tilbake i troppen etter å ha testet negativt på koronaviruset.

  Busquets har vært i isolasjon siden han fikk positivt prøvesvar i oppkjøringen til mesterskapet 7. juni. Han var dermed utelukket til spanjolenes EM-åpning mot Sverige, som endte 0-0.

  Busquets har sluttet seg til resten av troppen på treningsbasen utenfor Madrid. Han blir også med laget til Sevilla og lørdagens kamp mot Polen, men det er ikke ventet at han spiller.

  Soccer EURO 2020 Spain Preview
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • 32-åring med sjokktid

  Blessing Okagbare vant torsdag 100-meteren i det nigerianske OL-uttaket på fenomenale 10,63. Det er tangering av den nest beste tiden i historien på distansen, satt av Shelly-Ann Fraser-Pryce tidligere i sesongen.

  En medvind på 2,7 meter i sekundet gjør at tiden ikke blir tellende på noen lister, men det er likevel en forbløffende sterk prestasjon av 32 år gamle Okagbare som har 10,79 som offisiell personlig rekord på distansen. Den ble satt så langt tilbake som i 2013.

  – Jeg har følt meg veldig klar siden starten av sesongen. Jeg føler meg friskere, sterkere og som den virkelige Blessing Okagbare igjen, sa hun til nigerianske The Guardian etter superløpet der hun føk fra konkurrentene.

  _tRct7K209c
  Foto: Steph Chambers / AFP
 • Koronaoppblomstring i Moskva

  Russlands hovedstad Moskva stenger sin supportersone under fotball-EM og forbyr samlinger på over 1000 mennesker som følge av økt koronasmitte.

  Det opplyser byens ordfører, Sergej Sobjanin. Antallet nye koronatilfeller i Moskva har økt fra 3000 til 7000 daglig i løpet av få dager, og det er ventet at det blir over 9000 nye tilfeller fredag.

  – Jeg ønsket ikke å gjøre dette, men vi må. Fra og med i dag begrenser vi store arrangementer til maksimalt 1000 personer, uttaler han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal