– Kan bli himmel eller helvete

DOHA/OSLO (NRK.no) Andreas Thorkildsen (31) ser på seg selv som en outsider etter fjorårets marerittsesong. I kveld kaster han sitt første konkurransekast for året.

Andreas Thorkildsen har aldri tvilt mer på egne kasteferdigheter enn i år. Foran sesongåpningen i Doha i morgen, må han finne seg i å være outsider.

SE VIDEO: NRK møtte Andreas Thorkildsen før alvoret braker løs i Doha. Reporter: Nils Fredrik Røren.

Walcott

Trinidad og Tobagos Keshorn Walcott overrasket med 84,58 meter og gull under London-OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Se Andreas Thorkildsens sesongdebut i Diamond League-stevnet i Doha på NRK1 og i nett-tv fra kl. 18.00!

– Det er vanskelig å si hvor jeg står, fordi 2012-sesongen ble så oppstykket. Nå har jeg ingen resultater å referere til. Det kan bli alt fra himmel til helvete, sier Thorkildsen til NRK.no.

31-åringen har nemlig lagt bak seg en mildt sagt frustrerende sesong etter store skadeproblemer (se faktaboks).

Fredag kveld sesongåpner nordmannen under Diamond League-stevnet i Doha, og selv om han overhodet ikke vet hvor han står i forhold til konkurrentene, er han overbevist om at skadetrøbbelet er historie.

– Jeg er friskere nå enn jeg var i fjor. Det har vært en oppkjøring med mye mindre problemer, og jeg har fått kastet oftere. Slik sett ligger det an til en mye bedre sesong, sier Thorkildsen.

– Er du revansjesugen?

– Jeg har mest lyst til å komme tilbake til det nivået jeg vet jeg kan være på, svarer Thorkildsen.

Muskelmann fjernet plagene

En av hovedgrunnene til at nordmannen nå tør å være optimistisk, heter Bjørn Olsson og er 2,02 meter høy.

Den tidligere bodybuilderen har langt på vei massert Thorkildsen ut av skadeproblemene.

– Bjørn har stått på og gitt meg mye behandling. Det tok tid før det begynte å løsne. Det har vært mange timer med røff behandling, sier spydkasteren.

Friidrett

NRKs Karen-Marie Ellefsen er klar for en ny friidrettssesong.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

– Det er først og fremst dét som er annerledes. Jeg har fått kontroll på skadeproblemene, legger han til.

Møter OL-mesteren

I Doha skal Thorkildsen blant annet måle krefter med OL-vinner Keshorn Walcott (20) og mangeårig erkerival Tero Pitkämäki (30).

NRKs friidrettskommentator Karen-Marie Ellefsen er spent på hvem som slår til allerede i det første Diamond League-stevnet.

– Pitkämäki har kastet 86,40 meter i år, noe som foreløpig er årsbeste. Men det er jo ikke så mange som har kastet ennå. Vitezslav Veselý hadde jo årsbeste med 88,34 i fjor, og det blir spennende å se hvor god han er nå, sier Ellefsen.

Den 30 år gamle tsjekkeren sesongåpner også i Doha.

– Det er alltid spennende med det første store stevnet. Vi får håpe Thorkildsen slipper skadeproblemene som plaget ham i fjor, sier Ellefsen.

Thorkildsen har i likhet med Ellefsen latt seg imponere av spydsensasjonen Keshorn Walcott.

– Han har allerede kastet 84 meter, som er lengre enn det jeg gjorde i den alderen. Men det blir spennende å se om han klarer å utvikle seg, sier 31-åringen.

– Hadde det vært godt å sette ham på plass?

– Det hadde vært morsomt, men jeg er først og fremst interessert i å kaste langt for å se at utviklingen min har vært riktig. Hvis jeg kaster langt, er det dét jeg ser på, sier Thorkildsen.

Gir mye av æren til sin nye støttespiller.

SE VIDEO: Andreas Thorkildsen har fått hjelp av muskelbunt og massør Bjørn Olsson til å bli kvitt plagene.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal