Thorkildsen på pallen: – Et steg i riktig retning

DOHA/OSLO (NRK.no): Andreas Thorkildsen (31) slet lenge med flere døde kast i sesongåpningen i Doha, men i siste forsøk fikk han karret seg opp på pallen. Og «godfølelsen» er tilbake.

Thorkildsen imponerte ingen under dagens Diamond Leauge. Men han klarte på sitt siste kast å levere 81.51 meter.

VIDEO: Her er Thorkildsen lengste kast i Doha. Spydet landet på 81,51 meter i siste omgang.

Det norske spydesset leverte 81,51 meter i sitt sjette og siste kast, som ble hans lengste i årets første Diamond League-stevne fra sommervarme Doha i Qatar.

 • Sjekk faktaboks for oversikt over Thorkildsens kast!

Thorkildsen virket å slite med teknikken, for tre av de seks kastene hans endte med dødt eller ikke-tellende resultat.

Derfor må 3.-plassen ansees som et positivt resultat for sørlendingen.

– Starten var ikke kjempebra. Det var «dødt» i lufta i dag, og ingen av oss hadde den helt store dagen. Jeg er veldig fornøyd med slutten i hvert fall, sier Thorkildsen til NRK.no.

– Jeg klarte å jobbe meg inn igjen mot slutten. Resultatet er ikke sånn superbra, men det var et steg i riktig retning, fortsetter han.

Tsjekkisk seier

Konkurransen ble vunnet av av tsjekkiske Vitezslav Veselý, en av Thorkildsens argeste konkurrenter fra OL-finalen i fjor, som plantet spydet på 85,09 meter.

Den lengden var det ingen som var i nærheten av å matche. Finske Tero Pitkämäki ble nummer to med 82,18 meter, mens Thorkildsen altså endte på 3.-plass med sitt bestekast på 81,51 meter.

Tero Pitkämäki har forøvrig årsbeste i verden med 86,40 meter fra et tidligere stevne.

– Det var årets første konkurranse, så det tar litt tid å komme inn i det. Det føltes bedre og bedre etter hvert, og mot slutten begynte jeg å få dreisen på det. Men herregud, jeg har mer å gå på, sier Thorkildsen.

Usikker på formen

Thorkildsen fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av skader, og uttalte før fredagens konkurranse at han var meget usikker på formen.

– Har du håp om å komme tilbake til det samme nivået du hadde før?

– Ja, jeg kjenner det er ikke så langt unna. Noen av de tingene jeg bommer på i dag - der ligger det en del meter. Selv om jeg ikke har full klaff, er jeg heller ikke langt unna de aller beste. Det lover godt, sier Thorkildsen.

– Det er litt å jobbe med ennå, men det er fortsatt tidlig på året, avslutter han.

Resultatliste, spyd for menn i Doha:

 1. Vitezslav Veselý, Tsjekkia 85,09 m
 2. Tero Pitkämäki, Finland 82,18 m
 3. Andreas Thorkildsen, Norge 81,51 m
 4. Matthias De Zordo, Tyskland 81,49 m
 5. Ivan Zaytsev, Uzbekistan 80,19 m
 6. Keshorn Walcott, Trinidad og Tobago 77,20 m

Siste nytt

 • Zlatan kan få lang pause

  Zlatan Ibrahimovic har pådratt seg en lårskade og kan gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United, melder en rekke medier.

  De italienske storavisene La Gazetta dello Sport og Corriere dello Sport hevder begge å ha kjennskap til Zlatans skadestatus. Det samme gjør Sky Italia.

  Ibrahimovic ble byttet ut etter 56 minutter i kampen mot Roma søndag.

  Nå meldes det om at svensken står foran et flere uker langt skadefravær. Rapportene tyder på at skaden skal undersøkes på nytt om ti dager.

  Zlatan Ibrahimovic skadd
  Foto: Tiziana Fabi / AFP
 • Kontrabeskjed: Svahn vrakes

  Først ble det meldt av Aftonbladet at Linn Svahn skulle gå kvinnenes 10 kilometer tirsdag.

  Men på pressekonferansen med det svenske landslaget var ikke Svahn å se. De som er tatt ut er Maja Dahlquist, Charlotte Kalla, Frida Karlsson og Ebba Andersson.

  Linn Svahn
  Foto: Emmi Korhonen / AFP
 • Mørk kan miste OL-kvalik

  Nora Mørk er med i den norske troppen til OL-kvalifiseringen i håndball i Montenegro om snaut tre uker, men det er usikkert om hun reiser med laget.

  Vipers-spilleren pådro seg for ikke lenge siden en kneskade i en Champions League-kamp. Klubb- og landslagsledelse skal ta en vurdering rundt Mørk om noe tid.

  Norge møter Montenegro og Romania i tidsrommet 19.-21. mars. Det blir bare disse tre lagene i turneringen da Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ikke klarer å fylle den opp med et lag fra Asia. Det ble offentliggjort mandag. (NTB)

  Håndball EM for kvinner 2020 i Danmark: Ungarn Norge (21-32)
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal