Hopp til innhold

Thorkildsen på pallen: – Et steg i riktig retning

DOHA/OSLO (NRK.no): Andreas Thorkildsen (31) slet lenge med flere døde kast i sesongåpningen i Doha, men i siste forsøk fikk han karret seg opp på pallen. Og «godfølelsen» er tilbake.

Thorkildsen imponerte ingen under dagens Diamond Leauge. Men han klarte på sitt siste kast å levere 81.51 meter.

VIDEO: Her er Thorkildsen lengste kast i Doha. Spydet landet på 81,51 meter i siste omgang.

Det norske spydesset leverte 81,51 meter i sitt sjette og siste kast, som ble hans lengste i årets første Diamond League-stevne fra sommervarme Doha i Qatar.

  • Sjekk faktaboks for oversikt over Thorkildsens kast!

Thorkildsen virket å slite med teknikken, for tre av de seks kastene hans endte med dødt eller ikke-tellende resultat.

Derfor må 3.-plassen ansees som et positivt resultat for sørlendingen.

– Starten var ikke kjempebra. Det var «dødt» i lufta i dag, og ingen av oss hadde den helt store dagen. Jeg er veldig fornøyd med slutten i hvert fall, sier Thorkildsen til NRK.no.

– Jeg klarte å jobbe meg inn igjen mot slutten. Resultatet er ikke sånn superbra, men det var et steg i riktig retning, fortsetter han.

Tsjekkisk seier

Konkurransen ble vunnet av av tsjekkiske Vitezslav Veselý, en av Thorkildsens argeste konkurrenter fra OL-finalen i fjor, som plantet spydet på 85,09 meter.

Den lengden var det ingen som var i nærheten av å matche. Finske Tero Pitkämäki ble nummer to med 82,18 meter, mens Thorkildsen altså endte på 3.-plass med sitt bestekast på 81,51 meter.

Tero Pitkämäki har forøvrig årsbeste i verden med 86,40 meter fra et tidligere stevne.

– Det var årets første konkurranse, så det tar litt tid å komme inn i det. Det føltes bedre og bedre etter hvert, og mot slutten begynte jeg å få dreisen på det. Men herregud, jeg har mer å gå på, sier Thorkildsen.

Usikker på formen

Thorkildsen fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av skader, og uttalte før fredagens konkurranse at han var meget usikker på formen.

– Har du håp om å komme tilbake til det samme nivået du hadde før?

– Ja, jeg kjenner det er ikke så langt unna. Noen av de tingene jeg bommer på i dag - der ligger det en del meter. Selv om jeg ikke har full klaff, er jeg heller ikke langt unna de aller beste. Det lover godt, sier Thorkildsen.

– Det er litt å jobbe med ennå, men det er fortsatt tidlig på året, avslutter han.

Resultatliste, spyd for menn i Doha:

  1. Vitezslav Veselý, Tsjekkia 85,09 m
  2. Tero Pitkämäki, Finland 82,18 m
  3. Andreas Thorkildsen, Norge 81,51 m
  4. Matthias De Zordo, Tyskland 81,49 m
  5. Ivan Zaytsev, Uzbekistan 80,19 m
  6. Keshorn Walcott, Trinidad og Tobago 77,20 m

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal