Thorkildsen mener formen er inne

Ein fjerdeplass og bestekast på 82,31 meter i Roma til tross, spydkastaren mener formen er inne.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det vil Andreas Thorkildsen bevise i morgendagens Golden League-stevne i Stocholm.

- Det er ikke så mye som skal være feil før det går noen meter dårligere, og det er noen småting som ikke stemmer. Da går det ikke så langt som ønsket.

Den regjerende OL-mesteren i spyd mener at den fysiske delen er veldig bra og mye bedre enn det resultatene tilsier. Det er teknikken som er litt rusten.

- Nå må jeg bare fokusere på det stemmer på trening og ta det med til Stockholm, og ha fokus på det når konkurransen begynner, sier Thorkildsen til NRK.

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

De norske langrennskvinnene var storfornøyde etter VM-gullet på stafetten ble sikret. Heidi Weng kom jublende inn i intervjuet med NRK, noe svenskene ikke likte.

Siste nytt

 • VM-ankermannen vraket

  Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk ankeretappen da Norge tok VM-gull for to uker siden, får ikke gå morgendagens verdenscupstafett i Nove Mesto. I stedet for Christiansen kommer Johannes Dale inn på det norske stafettlaget. Sturla Holm Lægreid går første etappe, Johannes Dale går andre, Tarjei Bø tredje og Johannes Thingnes Bø går ankeretappen.

  cZrFJ64HY7s
  Foto: Martin Schutt / AP
 • Reserven imponerte i kvaliken

  VM-reserven som kom inn for koronasyke Halvor Granerud, Johann André Forfang, hoppet lengst i kvaliken med 133,5 meter. Det holdt til 2.-plass, like bak Stefan Kraft.

  – Jeg er glad for at jeg leverer på et sånt nivå jevnt, sa Forfang til NRK etter hoppet.

  Kvalifiseringen ble preget av tunge forhold, men nordmannen var blant de heldige som fikk litt oppdrift og utnyttet det godt da han var den eneste som landet på over 130 meter.

  – Etter kvaliken er jeg positiv. Jeg føler spesielt Forfang gjør et godt hopp, sa trener Alexander Stöckl.

  – Vi er glad vi har en til som stepper opp, la han til om Forfang.

  De øvrige norske ble også kvalifisert til fredagens renn i storbakken i Oberstdorf. Marius Lindvik tok 11.-plass med 126,5 meter, Robert Johansson tok 16.-plassen og Daniel-André Tande endte på 20.-plass.

 • Lyon måtte slite mot Brøndby

  Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen.

  Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til.

  Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby.

  Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer.

  Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal