NRK Meny
Normal

Thorkildsen måtte trekke seg på grunn av kramper

Andreas Thorkildsen var midt i oppvarmingen til lørdagens Diamond League i Shanghai da han fikk kramper i lysken som var så vonde at han måtte trekke seg fra konkurransen.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen valgte å stå over lørdagens Diamond League-stevne.

Foto: FADI AL-ASSAAD / Reuters

– Andreas varmet opp som vanlig og var i gang på banen. Plutselig fikk han krampe i lysken. Han prøvde å fortsette, men det gikk ikke, forteller trener Åsmund Martinsen til NRK.no.

– Tror ikke det er alvorlig

30-åringen har flere år slitt med perioder med lyskeproblemer, og har også tidligere måttet trekke seg fra konkurranser på grunn av lignende smerter.

– Andreas har jo hatt litt problemer med lysken tidligere i år, men han sier selv at dette ikke var så dramatisk. Jeg tror ikke det er så alvorlig, sier Martinsen.

Thorkildsen reiser tilbake til Norge søndag, og Martinsen sier at planene hans fremover ikke blir endret - enn så lenge.

– Tanken er at han skal kaste igjen om to uker, men vi må se hvordan det går. Vi avventer situasjonen, sier Martinsen.

Pitkämäki vant

Andreas Thorkildsen innledet Diamond League med en lovende tredjeplass i Doha for en uke siden.

Resultatet var oppløftende etter en litt skuffende fjorårssesong, som ble preget av skadeperioder og dårligere resultater enn Thorkildsen har pleid å levere.

Finske Tero Pitkämäki vant lørdagens spydkonkurranse med 87,60 meter. Det er årsbeste i verden. Pitkämäki slettet også Thorkildsens banerekord 86,11.

Tsjekkeren Vitezslav Veselý ble toer med 86,67. Russeren Dmitrij Tarabin ble treer med 85,36.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal