NRK Meny
Normal

Thorkildsen: – Motvinden gjør det vanskelig

Spydkaster Andreas Thorkildsen er bekymret for vindforholdene når Bislett Games starter i dag. Det er meldt opptil ni meter per sekund.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen er bekymret for vindforholdene når Bislett Games starter i dag. (Arkivfoto).

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Det ligger ikke an til at spydkasteren fra Kristiansand får de beste værforholdene når Bislett Games starter i Oslo i dag.

Det er meldt motvind på opptil ni meter per sekund.

– Det gjør det vanskelig. Får vi den motvinden som er meldt, gjør det at vi ikke nødvendigvis har de beste forhåpningene på lengde. Men det blir likt for alle og når vi holder på med utendørsidrett må vi bare takle de forholdene vi har, sier Thorkildsen til NRK.

– Har kastet bra i motvind før

Er det mulig å si noe om hvor mye åtte sekunder motvind vil bety for kastene?

– Ved forrige stevne i Eugene (Diamond League, red.anm.) hadde vi nesten tilsvarende vind. Da var det kun tre av kastene i konkurransen som kom over 80 meter så det er klart at dette blir vanskelig. Men, igjen man må tilpasse seg etter forholdene.

Andreas Thorkildsen

Spydkasteren fra Kristiansand har slitt med både albue og kne, men sier han nå er helt skadefri.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Hvordan er du i motvind?

– Jeg har kastet bra i motvind før. Men litt senere ut i sesongen er jeg nok bedre under slike forhold. Da sitter teknikken ofte bedre.

Skadefri

Diamond League-stevnet i USA i slutten av mai var Thorkildsens første konkurranse i år. Der ble han nummer to.

Spydkasteren fra Kristiansand har slitt med både albue og kne, men sier han nå er helt skadefri.

– Vinteren har vært fin og det har gått bra med treningen. Jeg regner med at resultatene blir litt bedre i stevnene fremover.

NRK sender direkte fra Bislett Games på NRK1 og på NRK.no fra klokken 17.50.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal