Thorkildsen måtte gi seg halvveis i sesongåpningen

– Akillesen slo seg vrang, sier Andreas Thorkildsen etter en skuffende fjerdeplass i pøsregnet i Shanghai på søndag.

Andreas Thorkildsen

Andreas Thorkildsen tar fart foran sitt aller første konukrransekast for sesongen. Det ble bare tre kast i regntunge Shanghai.

Foto: NRK

Thorkildsen ga seg etter tre spydforsøk i sesongens første Diamond League-stevne for hans del.

Spydstjernen ønsket ikke å risikere noe som helst i det ufyselige været.

– Jeg var litt sånn stiv i akillesen, og dette været her hjelper ikke heller. Jeg har ikke lyst til å begynne sesongen med å pådra meg noe tull, sier Andreas Thorkildsen til NRK.

– Slet med å få varmet opp

Det er bare 69 dager til OL i London, og Thorkildsen er Norges kanskje største gullhåp. Han ville ikke ta noen sjanser i kaldt vær og på glatt underlag.

– Det var drittvær i dag. Jeg slet med å få varmet opp siden det var såpass kjølig, og det ble litt langt mellom kastene i dag.

– Er du bekymret?

– Det føles jevnt over greit, men noen ganger slår akillesen seg litt vrang. I dag var en sånn dag, sier han.

Video: Sesongens første konkurransekast for Thorkildsen (saken fortsetter)

Video Sesongens første konkurransekast

Se Andreas Thorkildsens første konkurransekast i OL-sesongen.

– Synd med forholdene

Nordmannen kastet 79,53 meter på sitt annet forsøk. Thorkildsens første og tredje forsøk ble underkjent.

– Det er synd at forholdene plutselig ble så ufyselige. Tidligere i uken var det godt vær og mye sol, men under konkurranse ble det både regn og vind. Det ble kjølig å stå der ute, og Andreas følte uansett at han ikke hadde dagen. Da fant han ut at det var like greit å gi seg, opplyser trener Åsmund Martinsen til NTB.

Tsjekkisk vinner

Tsjekkiske Vitezslav Vesely gjorde det lengste kastet med 85,40 meter. Som Thorkildsen ga han seg etter tre kast.

– Jeg var bekymret for været. Vanligvis er det viktigste å holde seg varm, for konkurransene kan være veldig lange, sier vinneren til NRK.

Matthias De Zordo (81,62) fra Tyskland og finske Ari Mannio (80,91) ble nummer to og tre.

Thorkildsens neste Diamond League-stevne er på Bislett 7. juni.

Video: Se også Xiang Lius fantastiske løp på 110 meter hekk:

Video a67dcbba-4aba-48e3-87ec-23f10fce5666.jpg

Xiang Liu vant på hjemmebane.

Siste nytt

 • Fortsatt gullhåp for Engen

  Toppkampen i Bundesliga mellom Wolfsburg og Bayern München endte 1-1. Dermed beholder Bayern forspranget på to poeng når to serierunder gjenstår.

  Fram til det 82. spilleminutt så det imidlertid ut til så det ut til at Bayern München skulle stikke av med alle tre poengene. I så fall hadde gullkampen i realiteten vært avgjort. Men takket være utligninge fra Ewa Pajor, kan Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg fortsatt bli mestere.

  Barcelona vant 1-0 borte mot Tenerife uten å bruke Caroline Graham Hansen søndag. Klubben er snublende nær å forsvare posisjonen som spansk ligamester.

  Graham Hansen ble spart og satt på benken gjennom hele søndagens oppgjør. Vinnermålet sto Bruna for på tampen av første omgang.

  I Spania mangler nå Barcelona ett poeng på å kunne utropes til seriemestere. Lagets norske stjerne Caroline Graham Hansen spilte ikke i søndagens 1-0 seier over Tenerife.

 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal