Thorisdottir mister hele sesongen

KLEPP (NRK): Skademarerittet til landslagsspiller Maria Thorisdottir (23) vil ingen ende ta.

Maria Thorisdottir

TØFFE TIDER: Maria Thorisdottir synes skadeperioden er tøff mentalt.

Foto: Stine Løvmo Lie / NRK

– Det går sakte fremover, og det blir dessverre ikke noe fotball på meg denne sesongen.

Det sier en skadet Thorisdottir til NRK.

23-åringen, som fikk sitt gjennombrudd på A-landslaget i fotball i fjor, spilte tre av Norges fire VM-kamper i Canada. Nå har hun vært ute av drift siden august, og hun legger ikke skjul på at skadeperioden har vært tung.

– Det har vært veldig tøft mentalt, men jeg har vært gjennom litt lange skader før, så jeg vet hvordan det er, forteller hun, og fortsetter:

– Men denne her har vært den absolutt verste. Nå har jeg ikke visst noe, og det har vært ett skritt frem og fem tilbake igjen, så det har vært veldig tøft.

Sesongen var i fare

I mars kom nyheten om at hele karrieren kunne ryke for Klepp- og landslagsspilleren.

– Å få den beskjeden var veldig tøft. Etter det har det gått sakte. Det er en skade i beinet mitt som tar veldig lang tid. Jeg må bare være tålmodig og ta én dag om gangen, forklarer hun.

Thorisdottir ble stemplet i august i fjor. Det viste seg at hun hadde et avrevet leddbånd i vristen, og etter tre måneder på sidelinjen, ble hun operert.

– Leddbåndet har grodd. Nå er det en knokkel som jeg hadde en skrue i, som er stresset. Det kan føre til tretthetsbrudd, så nå må jeg være forsiktig, sukker 23-åringen.

Laster Twitter-innhold

– Det er egentlig livet mitt

NRK møter landslagsspilleren på Klepp-trening. Hun har tatt med seg hunden Theo for å se på laget, men bare dét er en utfordring for forsvarsspilleren.

– Det å komme ned hit og se at de andre trener sammen, og du vet ikke når du er tilbake igjen, det har vært tøft. Jeg trodde ikke at fotball betydde så veldig mye, men når en er ute av det, så viser det seg at det betyr ganske mye mer enn du hadde trodd, erkjenner Thorisdottir.

– Det er egentlig livet mitt, fortsetter hun.

Maria Thorisdottir

HIGH FIVE: Hunden Theo er grunnen til at 23-åringen har klart å holde motet oppe.

Takker hunden

Hunden Theo, som hun skaffet seg i februar, er blitt redningen for landslagssjenta.

Jon Pall Palmason

SAVNER THORISDOTTIR: Klepp-trener Jon Pall Palmason gleder seg til Maria Thorisdottir er tilbake.

Foto: Stine Løvmo Lie / NRK

– Uten ham så tror jeg at jeg hadde vært på bånn. Han får meg ut og gir meg glede i hverdagen. Jeg må nesten takke ham for at det går sånn som det går nå, avslutter 23-årigen, og gir Theo en «high five».

Klepp-trener Jon Pall Palmason savner den skadde forsvarsspilleren.

– Selvsagt. Maria Thorisdottir er A-landslagsspiller. Du savner sånne spillere, men vi har holdt standen. Vi har ca samme antall poeng nå som i fjor, så jeg er imponert over jentene.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana