NRK Meny
Normal

Norge allerede videre - nå er utfordringen å være ydmyke

BEOGRAD (NRK): Landslagstrener Thorir Hergeirsson advarer håndballjentene mot å miste konsentrasjonen når Norge møter Ukraina i kveld. Kampen skal brukes til å stille inn siktet mot den knalltøffe mellomrunden.

Camilla Herrem

Camilla Herrem mislykkes med en skrudd straffe under kampen mot Serbia. I kveld kan det bli enda mer fristende å prøve seg med noen triks.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– For oss handler det om å holde tunga rett i munnen og være ydmyke, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Kveldens EM-kamp mot Ukraina-kampen er i utgangspunktet helt betydningsløs, fordi Norge allerede er videre som gruppevinner med maks poengsum.

Likevel er treneren svært opptatt av at Norge ikke skal miste fokus et eneste sekund. Han vil ikke ha noe unødvendig show.

– Det er alltid neste kamp som er avgjørende. Ukraina-kampen er viktig. Vi skal bruke den riktig. Vi skal fortsette å bygge opp laget, og vi skal fortsette å løfte oss og bli mer stabile, sier Hergeirsson.

 • Hør radiosendingen og chat med NRKs reporter under kampen fra klokken 18.15 på Sport 1. Det er bare å klikke i kanalvelgeren øverst i skjermbildet for å finne sendingen.

– Skal slå dem uansett

Kampen kan nemlig fort bli en litt rotete affære. Ikke bare er det allerede klart at Norge vinner sin gruppe og tar med seg 4 poeng videre, men det er også klart at Ukraina blir slått ut uansett utfall.

Norges kaptein er likevel overbevist at Norge kommer til å gjennomføre kampen på en skikkelig måte.

– Vi skal slå Ukraina lørdag uansett, sier Frafjord til NRK.

Skryter av seieren mot Serbia

Det er lett å tenke på de potensielle motstanderne i mellomspillet allerede nå, men Frafjord sier at det ikke opptar henne stort - ennå.

– Jeg er ikke nervøs for fortsettelsen. I mellomrunden skal vi klare dem vi møter uansett. Vi har spilt både mot Danmark, Sverige og Frankrike mange ganger før, og kjenner dem godt. Men vi vet vi må opp noen hakk for å slå dem, sier Frafjord.

Thorir Hergeirsson

- Neste kamp er alltid den avgjørende, sier Thorir Hergeirsson

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Hun sier dette etter det hun beskriver som en kjempekamp mot Serbia (28-26) og en litt mindre bra mot Tsjekkia (21-19).

– Men det er vel ikke akkurat noen store håndballnasjoner?

– Jo, Serbia er bra. De kommer til å nå langt, sier kapteinen.

NRKs håndballekspert Øystein Havang har ikke vært voldsomt imponert over det norske spillet så langt, men er ikke spesielt bekymret.

– En god hest hopper ikke høyere enn den må, og nå er vi videre, så nå kan man spare litt ressurser og fokusere inn mot mellomspillet, sier Havang.

Spennende i andre grupper

Om Norges gruppe er avgjort, er ikke gruppe B det. Her er Sverige klar for avansement, men ikke nødvendigvis med maks poengsum. Frankrike og Danmark kan begge ryke ut hvis resultatene går dem imot.

Det er lagene fra den gruppa Norge skal møte i mellomrunden, som begynner mandag.

PS: Om du skulle kjede deg under kampen siden Norge allerede er videre, hold et øye med den ukrainske treneren. Han kan finne på hva som helst.

Siste nytt

 • Byåsen til gruppespillet

  Byåsen slo hviterussiske Gomel 27-22 på bortebane. det betyr 59-50 sammenlagt, og Byåsen er dermed klar for gruppespillet i EHF-cupen.

 • Federer ikke til verdensfinale

  David Goffin er klar for finale i verdenstourfinalen i tennis i London etter 2-1 over favoritten Roger Federer.

  Federer har kun tapt fem ganger i 2017, men måtte altså strekke våpen lørdag.

  Goffin, rangert som nummer åtte i verden, slo ut verdensener Rafael Nadal tidligere i turneringen.

  David Goffin og Roger Federer
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Big Air, Milano
V-cup fristil: Big Air
V-cup fristil: Big Air