Hopp til innhold

Norge allerede videre - nå er utfordringen å være ydmyke

BEOGRAD (NRK): Landslagstrener Thorir Hergeirsson advarer håndballjentene mot å miste konsentrasjonen når Norge møter Ukraina i kveld. Kampen skal brukes til å stille inn siktet mot den knalltøffe mellomrunden.

Camilla Herrem

Camilla Herrem mislykkes med en skrudd straffe under kampen mot Serbia. I kveld kan det bli enda mer fristende å prøve seg med noen triks.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– For oss handler det om å holde tunga rett i munnen og være ydmyke, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til NRK.

Kveldens EM-kamp mot Ukraina-kampen er i utgangspunktet helt betydningsløs, fordi Norge allerede er videre som gruppevinner med maks poengsum.

Likevel er treneren svært opptatt av at Norge ikke skal miste fokus et eneste sekund. Han vil ikke ha noe unødvendig show.

– Det er alltid neste kamp som er avgjørende. Ukraina-kampen er viktig. Vi skal bruke den riktig. Vi skal fortsette å bygge opp laget, og vi skal fortsette å løfte oss og bli mer stabile, sier Hergeirsson.

  • Hør radiosendingen og chat med NRKs reporter under kampen fra klokken 18.15 på Sport 1. Det er bare å klikke i kanalvelgeren øverst i skjermbildet for å finne sendingen.

– Skal slå dem uansett

Kampen kan nemlig fort bli en litt rotete affære. Ikke bare er det allerede klart at Norge vinner sin gruppe og tar med seg 4 poeng videre, men det er også klart at Ukraina blir slått ut uansett utfall.

Norges kaptein er likevel overbevist at Norge kommer til å gjennomføre kampen på en skikkelig måte.

– Vi skal slå Ukraina lørdag uansett, sier Frafjord til NRK.

Skryter av seieren mot Serbia

Det er lett å tenke på de potensielle motstanderne i mellomspillet allerede nå, men Frafjord sier at det ikke opptar henne stort - ennå.

– Jeg er ikke nervøs for fortsettelsen. I mellomrunden skal vi klare dem vi møter uansett. Vi har spilt både mot Danmark, Sverige og Frankrike mange ganger før, og kjenner dem godt. Men vi vet vi må opp noen hakk for å slå dem, sier Frafjord.

Thorir Hergeirsson

- Neste kamp er alltid den avgjørende, sier Thorir Hergeirsson

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Hun sier dette etter det hun beskriver som en kjempekamp mot Serbia (28-26) og en litt mindre bra mot Tsjekkia (21-19).

– Men det er vel ikke akkurat noen store håndballnasjoner?

– Jo, Serbia er bra. De kommer til å nå langt, sier kapteinen.

NRKs håndballekspert Øystein Havang har ikke vært voldsomt imponert over det norske spillet så langt, men er ikke spesielt bekymret.

– En god hest hopper ikke høyere enn den må, og nå er vi videre, så nå kan man spare litt ressurser og fokusere inn mot mellomspillet, sier Havang.

Spennende i andre grupper

Om Norges gruppe er avgjort, er ikke gruppe B det. Her er Sverige klar for avansement, men ikke nødvendigvis med maks poengsum. Frankrike og Danmark kan begge ryke ut hvis resultatene går dem imot.

Det er lagene fra den gruppa Norge skal møte i mellomrunden, som begynner mandag.

PS: Om du skulle kjede deg under kampen siden Norge allerede er videre, hold et øye med den ukrainske treneren. Han kan finne på hva som helst.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal